Citește în 3 min 15 Jan 2020

Palton de lână pentru iarnă – este oare cea mai bună alegere?

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Dacă ești în căutarea unui palton călduros de ani de zile, probabil te gândești să alegi un model de lână. Merită prețul ridicat? Hai să facem împreună o analiză cu argumente pro și contra.

Paltonul de iarnă este unul dintre cele mai populare articole de îmbrăcăminte. Spre deosebire de o geacă de puf, acesta este potrivit pentru mai multe stiluri: poți să porți paltonul cu succes la job sau să îl iei peste o rochie elegantă. Poți să îl porți la o plimbare în parc dar și la o întâlnire de afaceri.

În căutarea unei haine pentru iarnă, acordă atenție nu numai culorii sau croielii – întreabă-te și dacă îți va asigura confortul termic. Soluția este o haină de lână, care este ușoară și în același timp călduroasă, deși prețul său nu este foarte mic. Cum să găsești modelul potrivit și să nu plătești bani în plus degeaba?

Cum să alegi o haină de lână

Lâna este materialul cel mai folosit pentru producția de îmbrăcăminte de sute de ani. Fabricat din lâna oilor, caprelor, cămilelor sau blana iepurilor, acest material combină cele mai bune proprietăți izolatoare termice. Prin urmare, straturile de lână nu trebuie să fie foarte groase pentru a te proteja de frig. Secretul perfecțiunii lor constă în compoziție. S-a acceptat că cu cât lână este mai bună, cu atât mai bine. Paltonul perfect pentru iarnă este cel din 100% lână, care folosește pe deplin proprietățile naturale ale acestui material minunat. Cantitatea admisă de fibre artificiale este de maximum 20% – o adăugare mică de poliamidă, vâscoză sau acrilic face mai ușor de îngrijit haina, iar pentru unele tipuri de lână, nu va „zgâria”.

Marc O’Polo | Mango | Calvin Klein | Red Valentino

Cum să îngrijești o haină de lână

Poate părea că haina de lână este greu de îngrijit – nu o poți arunca în mașina de spălat pentru că există riscul de micșorare a lânii și de schimbare a aspectului fin într-unul ”țepos”. Cu toate acestea, se dovedește că lâna este foarte rezistentă la murdărie și transpirație. Tot ce trebuie să faci este să duci haina la curățare chimică după fiecare sezon de iarnă. În timpul utilizării zilnice, se recomandă curățarea din când în când cu o perie de haine și depozitarea în locuri aerisite. Primăvara și vara, nu uita de protecția împotriva moliilor – pune haina în dulap împreună cu un pandantiv antimolar sau naftalină specială.

Ce model de haină de lână este cel mai potrivit pentru tine?

Paltonul din lână nu este cel mai ieftin, așa că atunci când te decizi să-l cumperi, ia în considerare faptul că îl vei purta mai multe sezoane. Astfel, croiala și culoarea ar trebui să fie clasice și universale. Așadar, este mai bine să eviți tendințele sezoniere și să te concentrezi, de exemplu, pe un palton simplu cu un singur rând de nasturi sau o haină legată la talie cu un cordon. Culorile dorite? Negru, bej, bleumarin, visiniu sau nuanțe de maro, dar și roșu aprins poate fi o soluție bună.

Miss Sixty | Tommy Hilfiger | Pinko | Twinset

Citește alte articole