Citește în 4 min 11 Sep 2019

Cum purtăm cămașa albă – 6 propuneri de ținute

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

O cămașă albă, un clasic în garderoba pentru femei, nu trebuie să fie plictisitoare! Cauți inspirație pentru ținutele tale? Ai găsit locul potrivit – vezi sugestiile stilistului nostru și crează-ți un set de ținute pentru birou (și nu numai) cu o cămașă albă în rolul principal.

O cămașă albă este elementul universal al unei garderobe – îngrijită, elegantă și minimalistă, poate fi baza unei ținute sau chiar elementul principal, cel care atrage toate privirile. Totul depinde de ceea ce vrei să obții: dacă ai nevoie de o ținută pentru muncă, pentru weekend sau poate un stil elegant pentru un eveniment festiv. Experimentează, joacă-te cu moda și croielile disponibile – cămașa albă nu trebuie să aibă o croială clasică cu un buzunar, guler și manșete. Poate fi supradimensionată, cu elemente asimetrice, cu franjuri sau nasturi colorați – doar imaginația ta te limitează. Cu toate acestea, înainte de a vedea inspirațiile noastre, nu uita de câteva lucruri: poartă doar cămăși albe din țesături naturale. Înainte de a pleca din casă, verifică dacă este bine călcată întotdeauna și, de asemenea, nu uita că trebuie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii culorii albe. Din păcate, cămășile gri sau îngălbenite sunt potrivite numai pentru eliminare (sau reciclare).

Propunerea 1

Începem cu un big bang! Cămașa albă este excelentă pentru costumul unei femei. Pentru această stilizare, am decis să fim mai îndrăznețe și am ales un costum în carouri din satin. Tot în tendințe este și borseta din piele, cu care am decis să înlocuim geanta tradițională. Tocurile înalte negre clasice sunt cireașa de pe tort – vârful lor se potrivește perfect cu pantalonul mai larg și alungește picioarele.

Propunerea 2

O cămașă albă cu croială dreaptă este foarte versatilă, iar acest lucru o face excelentă pentru experimente. În combinație cu blugii potriviți și tocuri înalte, va crea un set perfect pentru diverse ocazii. Nu îți fie teamă de accesoriile care vor diversifica aspectul! O curea cu cataramă strălucitoare, cercei din aur, brățări extravagante, etc.

1.Jeanși, Lee   2.Pantofi, Mango   3.Cămașă, Lee   4.Sacou, Scotch & Soda   5.Borsetă, Guess Jeans

Propunerea 3

Se spune că pastelurile te fac să pari mai plinuță. Nimic mai neadevărat! Tot ce trebuie să faci este să te joci cu mai multe straturi de haine, cu linii verticale și stiluri prietenoase cu silueta ta. O cămașă albă largă va permite să maschezi un început de burtică, pantalonii mulați subliniază picioarele, iar o haină ușoară pe deasupra va adăuga lejeritate figurii. Geanta de o culoare mai închisă și tocurile metalice sunt accentele puternice, datorită cărora ținuta iese din anonimat.

Propunerea 4

O cămașă albă victoriană, cu guler înalt și umeri proeminenți, este un hit în acest sezon. Merită să o combini cu elemente moderne pentru a-i rupe ușor vibrația vintage. Pantalonii de piele și tocurile înalte, cu inscripții expresive, adaugă un pic de curaj stilului. Se pare că avem minimalism și lipsă de culoare aici, însă micile detalii și texturile sunt cele care fac acest set unic și foarte original.

1.Poșetă, Liu Jo   2.Pantaloni, Silvian Heach   3.Cămașă, Scotch & Soda   4.Bluză, Scotch & Soda   5.Pantaloni, Liu Jo

Propunerea 5

Cămașă albă asimetrică – stilista noastră a decis să sublinieze detaliile ei caracteristice și mai mult, motiv pentru care a ales aici o fustă plisată. Cizmele și katana din denim sunt elemente casual care contrastează bine cu o eșarfă elegantă. Dacă îți plac contrastele și ținutele feminine, acest set este pentru tine!

Propunerea 6

Cămașa albă în versiunea smart casual poate fi asortată destul de simplu și în același timp interesant. Tot ce trebuie să faci este să o combini cu blugi (pot fi negri, gri sau bleumarin) și cizme. Paltonul pastel adaugă o notă de eleganță stilizării, iar despre geantă nu trebuie să scriem prea multe – este doar geanta perfectă pentru muncă.

1.Botine, Gioseppo   2.Geacă, Calvin Klein Jeans   3.Cămașă, Answear   4.Poșetă, Glamorous   5.Fustă, Answear

 

Alege-ți cămașa albă potrivită de pe answear.ro >>>

Citește alte articole