#StayHome – Ce facem cât stăm acasă? Despre modă, munca de acasă și nu numai

19/03/20

 Cum să facem ca timpul petrecut acasă în timp ce lucrăm sau ne relaxăm să fie de calitate? Iată câteva idei pe care le poți aplica și la tine acasă începând chiar de azi!

În perioadele de criză, să stai acasă (precum și respectarea regulilor precum spălarea mâinilor foarte bine cu săpun) este cel mai bun pe care îl poți face. Fă în așa fel încât acest timp să fie productiv și creativ! Lucrează și lasă-ți creativitatea să prindă aripi, menține relațiile telefonic cu cei dragi (sau online) și nu renunța la gândirea pozitivă. În cazul în care îți este din ce în ce mai greu să îți menții psihicul sus, avem un sfat pentru tine: trezește-te de dimineață nu renunța la rutina pe care o aveai și înainte ca și cum ai merge în continuare la birou, chiar dacă biroul tău este acum în living ?. Iată cum să îți organizezi programul:

  1. Amenajează-ți un birou elegant și eficient

Majoritatea populației a început să stea din ce în ce mai mult acasă. Pentru unii este benefic, însă cei mai mulți tânjesc după realitatea de la birou, prietenii de la serviciu și bârfele nevinovate de la cafeaua de dimineață. Cum să te adaptezi la noua realitate? În primul rând, organizează-ți spațiul de lucru. Nu contează dacă va fi un birou propriu-zis, masa din bucătărie sau măsuța de cafea din living – ajustează locul astfel încât să lucrezi confortabil și fă tot posibilul ca nimic să nu îți distragă atenția. La începutul zilei, scrie-ți programul și sarcinile pe care le ai de făcut, mai ales dacă ești ușor de distras. Notează inclusiv orele de lucru și pauzele din timpul zilei. Respectă pe cât posibil programul stabilit și lista de To Do și vei vedea că rezultatele vor fi foarte bune: vei fi mult mai productiv decât dacă ți-ai petrece toată ziua jonglând între relaxare și muncă.

Legat de îmbrăcăminte, lucrează în ceea ce te simți confortabil. Pot fi pijamale, pantaloni de trening, blugi și un tricou sau chiar și o cămașă, dacă te ajută să fii mai productiv.

tricou, Levi’s | bluză, Nike Sportswear | pijama, Undiz | cămașă, Medicine | pantaloni, adidas Originals

  1. Joacă-te de-a moda…acasă

Știm perfect că în zilele noastre există lucruri mult mai importante decât moda și stilul vestimentar. Pe de altă parte, îngrijorarea cu privire la provizii, panicarea și pregătirea pentru un dezastru nu este tot ce trebuie să faci, în special pentru sănătatea ta mentală. Te poți bucura de modă și poți experimenta noi styling-uri chiar dacă stai acasă. Cine a spus că dacă nu ieșim din casă, suntem sortiți purtăm același pulover și să stăm numai în papuci? Poți purta ceva diferit în fiecare zi, experimentează-ți stilul, poți testa noi combinații cu hainele pe care le ai. Acum avem ocazia să verificăm dacă rozul se potrivește cu portocaliu sau dacă rochia fluidă cumpărată anul trecut merge cu adidașii achiziționați acum 2 săptămâni. Îmbracă-te cu tot ce îți trece prin cap, poartă lucruri frumoase care îți aduc bucurie și, de asemenea, te poți și lăuda cu stilizările tale – tot ce îți trebuie este o conexiune la internet și un cont pe rețele de socializare ?.

sneakers, Pepe Jeans | rochie, Answear | sneakers, Love Moschino | rochie, Silvian Heach | geacă, Pepe Jeans 

  1. Reorganizează-ți garderoba

Să trecem la lucruri practice. Primăvara vine odată cu momentul reorganizării garderobei – dacă înainte nu reușeai să îți faci timp pentru acest lucru, acum timpul este de partea ta. Poți să te uiți fără grabă prin garderobă, să sortezi hainele în funcție de culori, stil sau material. Scapă de cele pe care nu le-ai mai purtat de foarte mult deși ai avut ocazia și lasă loc celor noi. Poți face apoi și o listă de cumpărături – acum ști exact ce ai în garderobă și ți-ai făcut o idee despre ce haine și accesorii îți lipsesc pentru a completa o anumită ținută.

  1. Folosește timpul acesta pentru a-ți dezvolta cunoștințele despre modă

Dacă ești un pasionat al modei, acordă acest timp pasiunii tale. Citește despre istoria modei, biografiile marilor designeri sau istoria brandurilor celebre. Urmărește noi tendințe pe blogul nostru. Dacă ai avut dintotdeauna o problemă cu combinarea culorilor, stilul propriu încă nu-ți este definit sau încă nu ști cum trebuie îmbrăcată fiecare siluetă în funcție de dimensiuni, folosește timpul petrecut acasă pentru a-ți dezvolta cunoștințele despre modă și styling. Citește, urmărește, învață și experimentează – în acest fel nu numai că vei dobândi cunoștințe noi, ci vei evita și plictiseala și vei mai înlătura din gândurile pesimiste.

Dacă ți-a plăcut articolul, hai cu un like & share pe Facebook!

Video

Concursuri

#WeAreTheAnswear