Citește în 4 min 12 Jun 2017

Raluca Mateiu, CEO InternetCorp: Iubesc moda îndrăzneață, cu atitudine.

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 4 min

Raluca Mateiu InternetCorp AnswearTopLady

Raluca Mateiu este CEO-ul Internet Corp, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de publishing online, conducând o echipă de peste 50 de oameni.

A început să lucreze în mediul online de la bun început, încă din timpul facultății, acumulând experiență cu fiecare nouă poziție. Raluca este de peste 10 ani  în Internet Corp, iar înainte de a ocupa poziția de CEO a grupului, a condus departamentul de Sales & Client Services.

Este o fire directă și curajoasă, atât în viața de zi cu zi, cât și în business, nefiindu-i teamă să ia decizii, fie ele chiar și mai radicale.

Astfel de doamne, pe noi, cei din echipa ANSWEAR, ne inspiră. Așă că ne-am dorit să aflăm mai multe despre persoana Raluca Mateiu și ce înseamnă pentru ea moda și stilul vestimentar.

Enjoy! ?

Raluca Mateiu InternetCorp AnswearTopLady
Answear: Când spui stil vestimentar, la ce te gândești?

Raluca Mateiu: La tot ce ne constituie și lăsăm să se vadă, la părți din noi transpuse în forme și culori, la mesaje pe care le purtăm pe noi și nu avem curaj să le spunem vreodată. La starea de bine pe care o avem atunci când ceva ce am ales să purtăm ne vine ca turnat și avem cu adevărat senzația că am ales perfect (fapt confirmat și de numărul zâmbetelor care s-au lipit de noi azi, nu? ? )

 

 

A: Atunci când ești la birou, ce stil vestimentar alegi și de ce?

R. M: Din fericire, am norocul să lucrez într-o industrie care nu e deloc scorțoasă, care nu insistă să ne blocam în reguli (ba din contră, încurajează să le mai lăsăm în pace), așa că în cele mai multe cazuri sunt casual, în teniși și jeansi. Îmi plac și cămășile bărbătești, îmi place look-ul atent dezordonat. Da, uneori am chef să port rochii sau fuste scurte și nici atunci nu zic „Pas!”, dar atunci am grijă, totuși, să nu fie o rochie de plajă.

Raluca Mateiu InternetCorp AnswearTopLady

 

A: În moda, ce îți place cel mai mult? Ai anumite preferințe și dacă da care sunt acestea?

R.M: Iubesc tot ce înseamnă asimetric, neobisnuit, îndrăzneț, ediții limitate și neapărat cu influențe rock în 90% din cazuri.

 

 

A: Atunci când îți alegi un accesoriu nou sau un anumit articol vestimentar, ce element  este cel mai important în alegerea făcută și de ce?

R.M: Cred că ordinea ar fi destul de simplă: să mă simt bine îmbrăcată așa, să fie comod(ă), să mă avantajeze, să îmi transmită starea și personalitatea și cu siguranță are un mare avantaj dacă este neagru. Dintotdeauna și, contrar percepției generale, eu nu vad nimic tern sau trist la negru. Ba din contră, cred că își lasă imaginația să te colorezi în orice vrei dacă ți se schimbă starea într-o zi întreagă. Recunosc că trendul nu a reprezentat niciodată un must have pentru mine. Unele au fost foarte faine, inspiraționale, altele…bine că au trecut 😀

Raluca Mateiu InternetCorp AnswearTopLady

A: Ți-ai găsit vreun style icon? Cum te inspiră acesta?

R.M: Probabil că ar trebui să răspund altfel aici, dar îmi pare rău….nu. Nu am un style icon. Da, mă uit în jurul meu, văd idei și tendințe dar aleg ce îmi place și mă face să vibrez și niciodată ce a purtat sau poartă „X”.

A: Ce te pasionează cel mai mult?

R.M: Clișeic: ascult muzică (mai nou am descoperit pasiunea pentru vinyluri), cânt la pian, îmi plac concertele rock, călătoresc și îmi încarc bateriile excelent chiar și cu o scurtă escapadă de weekend. Citesc și beau un pahar de vin. Da, în mod frecvent.

A: Un make-up perfect este complementar unui stil vestimentar impecabil. Care sunt produsele de care nu te poți lipsi?

R.M: Printre cele mai importante sunt fondul de ten, primer, mascara, blush de obraz, dermatograf, gloss. Hmmm, pare că nu mă lipsesc de mare lucru. 🙂

Interviul face parte din proiectul #AnswearTopLadies, susținut și de  Sephora și Beauty District .

Credit foto: Alin Dobrin

Spațiu sedință foto: Maison 13

Vestimentație Raluca Mateiu:

Vestă ANSWEAR                        ANSWEAR TOP                              Pantaloni MEDICINE

Citește alte articole