Citește în 6 min 27 Oct 2020

Calitatea garderobei – cum alegem hainele de calitate superioară?

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

Fiecare dintre noi merită cea mai bună calitate în materie de haine. Fă-ți un upgrade al garderobei și  vezi la ce haine și accesorii premium merită să te uiți pentru a le alege pe cele perfecte pentru tine!

Cum trebuie să fie materialul?

Merită să ne amintim că nu numai eticheta, ci și aspectul țesăturii este o dovadă a îmbrăcămintei premium. Tipul de țesătură are o mare importanță, nu numai în sezonul cald, pentru a permite pielii să respire, ci și pe timp de iarnă. Din fericire, se acordă din ce în ce mai multă atenție compoziției țesăturii și se pune accent pe originea sa naturală. Principiul este simplu – cu cât este mai mare procentul de fibre naturale din compoziție, cu atât mai bine! Acest lucru se aplică tuturor tipurilor de materiale naturale: lână, mătase, bumbac sau in. Așadar, toamna și iarna, uită-te mai ales la paltoane și gecile din lână. Nu numai că arată grozav și sunt plăcute la atingere (este un mit că lana zgârie – lâna de bună calitate este delicată și moale), dar te protejează și de frig. Tot ce trebuie să faci este să  îmbraci un pulover de lână o dată și vei abandona pentru totdeauna înlocuitorii mai ieftini, acrilici și poliesterici. Un alt material care merită atenție este mătasea. Este o țesătură exigentă, dar nobilă și elegantă. Bluza sau rochia din mătase este de neînlocuit pentru ocazii speciale. Nu uita de bumbac – deși este o țesătură destul de obișnuită, calitatea sa mai bună este determinată de greutatea, tipul de fibră sau țesătură. Brandurile premium folosesc mai des bumbacul din agricultura ecologică, care este mai ecologic și, în același timp, mai rezistent.

Atenție la detalii – cusăturile

Ațe vizibile? Cusătură cu aspect inestetic? Mâneci răsucite? Deși calitatea cusăturii nu este vizibilă la prima vedere, aceasta determină durabilitatea îmbrăcămintei. Apropo, să știi că afectează chiar și confortul mental al purtării piesei – dacă știi că porți o bluză perfect cusută în fiecare centimetru, te simți imediat mai încrezător. Prin urmare, verifică întotdeauna fiecare cusătură, acordă atenție detaliilor mici, fermoarelor sau fixării nasturilor. Dacă vrei să mergi la sigur, poți opta pentru mărci care sunt renumite pentru calitatea excelentă a produselor lor.

Design unic

Vrei sa ieși in evidență? Un design atractiv are o mare importanță nu numai în lumea modei. Merită să ai grijă de garderoba ta pentru a fi unică în toate aspectele, nu numai atunci când vine vorba de selecția materialelor și de calitatea acestora. Designul, croiala și aspectul sunt la fel de importante. Chiar și o cămașă aparent obișnuită, mulțumită ideilor inedite ale designerilor, poate avea un farmec deosebit printr-o alegere a unor nasturi colorați sau prin supradimensionarea mânecilor, iar o haină bine croită și inspirată din prezentările marilor case de modă îți va permite, chiar dacă doar în imaginația ta, să te teleportezi virtual pe străzile din Paris sau New York ?.

Încălțăminte și accesorii de calitate

Materialul excelent, calitatea excelentă a lucrării și o formă sau culoare care atrage atenția sunt aspecte care contează nu numai pentru haine. Acestea sunt la fel de importante pentru orice accesorii și pantofi care completează o ținută reușită. Chiar și un astfel de obiect mic precum o eșarfă de mătase acoperită cu imprimeu elaborat poate schimba o ținută simplă, obișnuită și îi poate da personalitate. De aceea, atunci când alegi diverse accesorii, acordă atenție execuției lor și nu îți fie teamă de modelele elaborate, originale. În plus, investește fără teamă în aceste accesorii: îți vor servi nu numai pentru un sezon – accesoriile premium, în special cele din piele naturală, reprezintă o investiție de ani de zile.