Citește în 3 min 16 Jan 2020

Culoarea anului 2020 – Classic Blue

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Dacă iubești culorile liniștite și echilibrate, această culoare te va încânta! Institutul Pantone a proclamat în unanimitate culoarea anului 2020. Vezi ce articole îți poți găsi pe această nuanță.

Institutul Pantone stabilește tendințele de culoare ale sezonului începând cu 1999 și este extrem de priceput în predicțiile sale. De data aceasta, alegerea s-a bazat pe amintirea cerului nocturn, albastru. Culoarea anului 2020 inspiră încredere și speranță pentru viitor. În același timp, influențează pozitiv psihicul nostru: ne calmează. Albastru este asociat cu responsabilitatea și loialitatea. Nu este de mirare că o nuanță similară de albastru a fost folosită de companii de tehnologie și auto de ani buni pentru a inspira încredere și siguranță, chiar și faimosul logo Facebook se folosește de această culoare.

Vezi aici toate articolele CLASSIC BLUE >>>>>

Albastrul clasic își propune să ne introducă într-o nouă eră. Poate tocmai de aceea, alegerea stilistilor Pantone este atât de diferită față de culorile din anii anteriori. Dacă în ultimii ani s-au ales Living Coral și Ultra Violet, Classic Blue este extrem de supus și calm. În același timp, este o schimbare plăcută, atât pentru culorile neon, cât și pentru nuanțele omniprezente de alb, bej și gri.

Classic Blue pe podium

Predicțiile Pantone au fost confirmate și de designeri. Se pare că sezonul SS20 va fi dominat de albastru. Marni a ales această culoare pentru aproape toate articolele din colecție. Balenciaga a ales o rochie din velur pentru nuanța Classic Blue. Această culoare apare pe toate tipurile de articole vestimentare: de la rochii din paiete la costume office, care se termină cu creații florale eterice.

Palton, Answear | Rochie, Mango | Rochie, Answear | Pulover, Morgan

Cum se va purta culoarea anului 2020?

Spre deosebire de Living Coral sau Ultra Violet, Classic Blue este o nuanță extrem de sigură care se potrivește cu multe tipuri de frumusețe. Perfectă pentru ținute business, această culoare accentuează profesionalismul și inspiră încredere. Classic Blue vine foarte bine și pe geci, fuste, pantaloni sau rochii. Culoarea Anului 2020 este favorabilă experimentelor, deoarece completează frumos atât culorile neutre, cât și nuanțele contrastante vii, de exemplu roz puternic sau verde neon. Nu uitați de accesorii – o geantă albastră, tocuri înalte sau adidașii pot adăuga personalitate chiar și celei mai simple ținute.

Botine, Dr. Martens | Sandale, Gino Rossi | Breloc, Diesel | Geantă, Tommy Hilfiger

 

Citește alte articole