Citește în 3 min 16 Jan 2020

Încălțăminte de iarnă pentru bărbați – care ți se potrivește?

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Încălțămintea de iarnă trebuie să fie în primul rând confortabilă și practică, deși nu ar strica să fie și la modă în același timp. Vezi sugestiile noastre pentru acest sezon!

Ghete elegante

De obicei te îmbraci elegant, cu sacou și cămașă? Atunci alege ghetele din piele naturală. Pe lângă aspectul elegant, te vei bucura și de o perioadă lungă de purtare datorită calității net superioare celor din piele artificială. Un model potrivit este cizma Jodhpur, adică acel model cu elastic pe laterale, pentru a te încălța mai ușor. Totuși, de cele mai multe ori nu este îmblănit pe dinăuntru. Dacă ești mai friguros mergi pentru varianta izolată, cu șireturi.

Vagabond | Gant | Tommy JeansBullboxer 

Încălțăminte călduroasă pentru stilul casual-sport

Adepții stilului streetwear nu trebuie să-și facă griji, încălțămintea sportivă poate fi purtată tot anul – inclusiv iarna. Adidașii de iarnă, însă, diferă ușor de omologii lor de vară. În primul rând, aceștia ar trebui să fie confecționati din piele, ceea ce le va oferi o rezistență mai bună la umiditate. Dacă au un strat călduros pe interior este și mai bine. Atunci când alegi încălțămintea de iarnă, acordă atenție în special tălpii – trebuie să fie groasă și texturată, pentru o mai bună aderență pe trotuarele alunecoase.

Pepe Jeans | Levi`s | Calvin Klein| Kazar Studio

Cizme de iarnă pentru situații extreme

Având în vedere schimbările climatice din ultima vreme, te poți aștepta oricând la o iarnă foarte grea, cu zăpada de jumătate de metru și nu numai la munte. Dacă vei fi nevoit să faci slalom printre nămeți,  astfel de situații extreme necesită încălțăminte specială. Ceea ce contează mai presus de toate este durabilitatea, rezistența la alunecare și protecția împotriva frigului și a umezelii. Toate aceste cerințe sunt îndeplinite de cizmele de zăpadă, care sunt cel mai des folosite pentru zonele montane, dar pot fi purtate și în oraș în situații limită. Dacă preferați încălțămintea puțin mai casual de iarnă, alege bocancii în locul cizmelor de zăpadă. Bocancii sunt foarte masculini și arată foarte bine cu o pereche de blugi și o geacă de puf.

Sorel | Napapijri | Caterpillar | Timberland

Citește alte articole