Citește în 5 min 16 Sep 2021

Cum să treci mai ușor peste perioada de acomodare după revenirea din vacanță?

Autor: Georgiana
Timp de citire 5 min

Să te întorci la rutina zilnică după vacanța de vară este o perioadă destul de derutantă. Mulți prezintă o lipsă de motivație și au senzația că nu le mai place viața lor. Haideți să vedem cum putem să trecem mai ușor peste perioada de reacomodare pentru că, să știți, viața e frumoasă și fără să fii în concediu!

Întoarcerea la obișnuita realitate

Când ești în vacanță faci numai ce îți place. Nu există program strict, nu există rutină, poți sta treaz noaptea fără grija că a doua zi trebuie să te trezești de dimineață și așa mai departe. Din păcate, timpul petrecut în vacanță ajunge la final la un moment dat, iar întoarcerea la rutina zilnică este un factor de stres foarte mare pentru mulți oameni. Pe lângă renunțarea la libertatea oferită de vacanță, faptul că întoarcerea la serviciu se aliniază cu sfârșitul verii este și mai deprimant: zilele devin mai scurte, mai reci, culoarea preponderent gri a orașului este mult mai tristă decât turcoazul oceanului sau bejul blând al plajelor de nisip. Pe lângă aceste lucruri, trebuie să ne obișnuim din nou cu deadline-uri, căsuțe de e-mail pline, treburile casnice, asigurarea meselor principale ale zilei, mai exact rutină, agitație și stres. În perioada de după vacanță îți este mai greu să te concentrezi, trăiești momente de anxietate și ești confuz cu privire la ceea ce ai de făcut, însă nu-ți face griji, este normal. În acest articol vom vorbi puțin despre cum să facem să treacă mai ușor zilele de acomodare de după revenirea din vacanță.

Cum facem mai ușoară întoarcerea din vacanță?

Întoarcerea din vacanță poate fi copleșitoare, dar ține capul sus și reține faptul că este normal să simți asta. Vei depăși mai ușor aceste momente dacă ții cont de câteva sfaturi pe cât de simple, pe atât de eficiente.

Menține-ți gândirea pozitivă

Acest sfat pare a fi un clișeu, dar înainte de a te întoarce la viața ta de zi cu zi, încearcă să menții cât mai departe de tine gândurile negative. Acest lucru trebuie să îl pui în aplicare încă de când ești încă în vacanță. Spre finalul concediului, să nu începi să te gândești ce te așteaptă când te întorci la birou. Bucură-te de fiecare clipă petrecută în vacanță pentru că și dacă te îngrijorezi, și dacă nu, timpul tot trece, indiferent dacă tu îți faci griji saun u, așa că de ce să nu profiți de fiecare moment din vacanță, până în ultima clipă?

După ce ai revenit din concediu, pune în față avantajele vieții tale zilnice și nu evidenția aspectele negative. Gândește-te că te vei revedea cu colegii aceia cu care te înțelegi bine, veți avea lucruri noi de povestit și poate vă puteți inspira unii pe alții în a fi mai creativi, tocmai datorită faptului că v-ați relaxat în concediu și aveți deja idei noi de proiecte de viitor.

Organizează spațiul din jurul tău

Ordinea reduce stresul considerabil – o cameră organizată îți va da senzația de liniște și de stăpânire a situației. Aici ne referim nu numai la căminul tău, ci și la spațiul de lucru de la birou. Pentru acasă, poți introduce ușor decorațiuni de toamnă precum seturi de lumânări parfumate, iar la birou îți poți aduce chiar o fotografie din vacanță – astfel te vei uita la ea și vei ști că va urma o nouă vacanță, cel puțin la fel de reușită ca aceea, iar posibilitatea de a pleca în vacanță ai avut-o tocmai datorită implicării tale la locul de muncă ?.

 

Rememorează momentele din vacanță

Este plăcut și mai ales sănătos pentru psihicul nostra să povestim ce am făcut în vacanță sau dacă ai fost cu cineva drag, să discutați activitățile pe care le-ați avut în concediu, să faceți schimb de fotografii și de păreri. Astfel se creează o punte între întoarcerea de la plajele Infinite la griul orașelor, iar trecerea devine mai ușoară.

Fă-ți deja planuri pentru viitoarea vacanță

Poți începe deja să îți faci planuri pentru următoarea vacanță, chiar dacă doar la stadiul de idee. Unde ți-ar plăcea să pleci de Revelion? Sau poate ți-ar plăcea să faci un city-break de toamnă undeva în Europa de câteva zile sau să pleci la munte într-un weekend. Toamna este un sezon foarte plăcut pentru multe activități. Planurile sunt bune, ele ne mențin gândirea pozitivă, așa că nu te abține de la a-ți nota în calendar viitoarele concedii.

Fă mai mult din ceea ce-ți place

Sfârșitul vacanței nu trebuie să însemne sfârșitul zâmbetelor, al libertății și al trăirilor intense. Lasă aceste lucruri să facă parte din viața ta de zi cu zi. Ieși în oraș cu prietenii, mergi la un muzeu, citește o revistă preferată sau mergi la un concert – nu numai în weekend, ci și în timpul săptămânii. Ghidează-ți mai mult viața după ceea ce îți place și fă mai mult din acele lucruri pentru că despre asta este viața ?. Nimeni nu poate trăi viața perfectă dintr-o dată, dar dacă îți dai voie să faci mai des lucruri care îți aduc bucurie, vei fi destul de aproape de acest ideal.

 

Citește alte articole