Citește în 4 min 11 Apr 2024

Cum se poartă vesta – 5 idei de styling  

Autor: Cristina
Timp de citire 4 min

Cum creezi o ținută în tendințe cu o vestă? Poți opta pentru o croială atemporală sau poți alege un model în vogă. Pentru un plus de inspirație, am adunat câteva idei de styling, cu vesta în rol principal

.

În acest articol vei afla:

  1. Ce model de vestă se potrivește în zilele mai reci și mai calde;
  2. Cum să alegi vesta în mărimea potrivită;
  3. Ce stiluri vestimentare se potrivesc mai bine când porți o vestă;
  4. Cum alegi culoarea potrivită;

Cum se poartă vesta – idei de styling pentru diferite ocazii

Vestele sunt piese vestimentare la modă, atemporale.

. Le poți purta într-o mulțime de variante diferite, în funcție de preferințe. Pe piață se găsesc deja o varietate de stiluri, de la veste scurte și mulate, până la veste lungi și supradimensionate. Cel mai important este să alegi modelul potrivit pentru a-ți evidenția stilul personal.

Vesta este un item versatil, ideal pentru o mulțime de ocazii. Poate completa o ținută de birou,  un outfit business sau o ținută relaxantă pentru o întâlnire cu prietenii. Totodată, vesta este potrivită și pentru o ținută sport sau una casual, fiind o piesă must have pentru îmbrăcămintea de zi cu zi. Aspectul ținutei este influențat exclusiv de modelul ales, precum și de accesoriile folosite pentru a definitiva look-ul.

O vestă de culoare deschisă se va potrivi cu majoritatea ținutelor neutre, precum negru, alb, gri sau bej. Dacă îți place să faci combinații creative, alege o vestă în aceeași culoare ca a pantofilor sau sau a eșarfei. Astfel poți obține un outfit echilibrat și armonios, chiar și cu cele mai îndrăznețe culori.

Cum se poartă vesta lungă în ținutele de zi cu zi?

Vesta lungă se potrivește cu o mulțime de articole vestimentare – poate fi combinată cu tricouri, bluze cu mânecă lungă și hanorace.

Acest item poate fi foarte util în garderobă pentru a forma o varietate de ținute. Îți poate sublinia și talia dacă asta îți dorești.

În zilele mai reci, alege veste lungi din puf pe care să le porți peste o haină mai subțire sau peste treningul tău favorit. Completează ținuta cu o șapcă sport, o geantă în stil poștaș, plus pantofii preferați și ai obținut o ținută confortabilă, ideală pentru o plimbare în parc sau pentru cumpărături.

 

O vestă lungă din material textil cu o curea în talie va fi potrivită pentru o ținută casual. Alege și o pereche de blugi cu talie înaltă, o bluză mulată sau tricou clasic. Pentru a obține efectul unei siluete alungite, alege haine în nuanțe apropiate.

Idei de styling cu o vestă scurtă

Outfit-urile care includ veste sunt la modă în fiecare sezon. Deși stilul ținutelor formate cu acest item s-a schimbat de-a lungul anilor, vestele încă sunt nelipsite din garderoba femeilor.

Dacă îți plac ținutele clasice și minimaliste, ar trebui să ai măcar o vestă scurtă în garderoba ta. Ideile de styling care implică acest item sunt potrivite pentru orice anotimp. Vesta scurtă se potrivește în special ținutelor din sezonul cald, în timp ce modele din denim sau cele matlasate sunt potrivite pentru zilele mai reci.

Vesta scurtă poate fi croită pe talie sau ușor supradimensionată. Există multe moduri în care poate fi purtată. Arată foarte bine cu pantaloni cu talie joasă evazați. Completează acest tip de ținută și cu o pereche de sneakers retro la modă și un tricou colorat pentru o apariție casual, la modă.

Vesta poate fi purtată descheiată sau cu nasturi. Când cauți dimensiunea potrivită, asigură-te că nu alegi o vestă prea mică. Vesta poate fi purtată singură sau suprapusă peste o bluză sau un tricou.

Cum se poartă vesta în funcție de anotimpuri

Vesta clasică, cu o croială minimalistă este alegerea ideală atât pentru zilele mai reci, cât și pentru cele mai calde. Pentru un look modern poart-o cu o fustă lungă din denim și cu un tricou alb. O curea lată din piele poate sublinia talia.

Completează ținuta cu o pereche de balerini. Alege un model din plasă sau balerini de piele cu vârful pătrat. Nu uita de ochelarii de soare și o geantă de umăr de dimensiuni medii. Iarna poți purta acest look cu cizme cu toc inalt și o haină de lână supradimensionată.

În zilele calde ale verii, alege o vestă de in care poate fi  asortată cu pantaloni cu talie înaltă  largi, cu o fustă midi sau cu o pereche de blugi drepți.

.

Citește alte articole