Citește în 3 min 19 Aug 2019

Cum te îmbraci în funcție de siluetă – tipul O

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

În ultimul articol din seria ”Cum te îmbraci în funcție de siluetă” discutăm despre tipul O sau ”măr”, în limbaj popular. Deținătoarele acestui tip de siluetă se plâng foarte des că nu le place cum arată, că nu au nimic de purtat și că de obicei își acoperă formele cu haine cât mai largi. În acest articol vei vedea că silueta O poate fi foarte atrăgătoare dacă ții cont de câteva sfaturi de styling.

Să nu ne ascundem – silueta de tip O este un tip dificil. Lipsa taliei și abdomenul voluminos face adesea dificilă alegerea hainelor potrivite. Ce este de făcut? În primul rând, trebuie să fie accentuat decolteul, însă nu neglijăm nici gleznele și umerii subțiri – acestea sunt atuurile siluetei și trebuie evidențiate! Vezi mai jos câteva propuneri de ținute pentru silueta O:

Propunerea 1

1.Palton, Vila   2.Jeanși, Answear   3.Tricou, Medicine   4.Geantă, Answear   5.Sandale, Wrangler

Ne concentrăm pe simplitate – blugii strâmți scot în evidență forma frumoasă a picioarelor – chiar și cu coapsele rotunjite, nu trebuie să îți fie frică de această croială. Un tricou minimalist cu decolteu în V subțiază optic partea superioară a corpului. Cireașa de pe tort a întregii ținute este o haină cu mâneci 3/4 care surprinde printr-o culoare frumoasă și deosebită. Ai grijă la materialul ales, să fie unul care se aranjează armonios pe corp. Silueta O ar trebui să se concentreze pe accesorii masive care echilibrează proporțiile – în acest caz, poșeta trapezoidală și sandalele masive încununează stilizarea.

Propunerea 2

1.Rochie, Vero Moda   2.Geacă, Answear   3.Geantă, Answear   4.Papuci, Marco Tozzi   5.Ochelari, Emporio Armani

Silueta O ar trebui să evite dungile late în talie – cu toate acestea, își poate permite o curea sau o panglică subțire. Jacheta scurtă din denim accentuează frumos umerii. În cazul unor astfel de stiluri, jachetele trebuie lăsate deschise, să dezvăluie cât mai mult din decolteu. Mai mult decât atât, mânecile trebuie suflecate pentru a dezvălui încheieturile. Ca și în cazul ținutei anterioare, ne pasă din nou de proporții, motiv pentru care ne concentrăm pe un coș mare de vară și flip-flops cu toc pătrat.

Propunerea 3

1.Papuci, Marco Tozzi   2.Bluză, Haily’s   3.Pantaloni, Haily’s   4.Cercei, Medicine

Figura O nu ar trebui să se teamă de pantalonii largi, cu condiția să aleagă un model mai scurt, care să-i dezvăluie gleznele subțiri. Bluza cu o croială simplă, lejeră, accentuează bustul și umerii datorită decolteului în V. Să nu uităm de accesorii: cerceii în culori expresive și ochelarii cu ramă lată aduc acel ”ceva” într-o simplă stilizare.

Citește alte articole