Citește în 5 min 19 Feb 2021

După ce criterii îți alegi blugii, ca bărbat?

Autor: Georgiana
Timp de citire 5 min

Fără îndoială, blugii sunt unii dintre cei mai populari pantaloni din dulapurile bărbaților. Sigur și tu ai deja o pereche preferată. Dacă, totuși, nu ai găsit încă blugii care să se potrivească perfect stilului tău, este timpul să schimbi asta. Citește sfaturile noastre despre detaliile cărorare trebuie să le dai atenție atunci când îți cauți jeanșii ideali.

Atenție la țesătură și finisaj

Când începe aventura căutării denimului, acordați atenție tipului de țesătură și finisajului. La urma urmei, vrei să găsești o pereche de pantaloni bună și calitativă, pe care să nu o arunci după prima spălare, nu? Blugii ar trebui să fie confecționați dintr-o țesătură mai groasă, care să fie mai durabilă și mai rezistentă la deformare. Merită să căutați țesături naturale – pantalonii din bumbac 100% pot părea prea rigizi pentru unele persoane (deși materialul se înmoaie pe măsură ce e purtat), sau să acceptați doar o mică adăugare de fibre artificiale. Blugii compuși din 98% bumbac și 2% elastan se vor potrivi mai bine pe corp, dacă vreți să cadă mai lin materialul. În plus față de material, este importantă și calitatea manoperei – cusătura și finisajele, coaserea centurii și a buzunarelor și fixarea cu fermoar trebuie să fie ireproșabile.

Cum să alegi croiala potrivită pentru silueta ta?

Mărimea potrivită contează, mai ales când vine vorba de blugi. Nicio ținută perfect asortată nu va arăta bine dacă pantalonii sunt prea mici sau prea mari. Blugii perfecti ar trebui să se potrivească cu talia și șoldurile și să aibă lungimea piciorului ideală – de obicei, aceste dimensiuni sunt luate în considerare de producătorii de denim la crearea dimensionării. Înainte de cumpărături, măsurați-vă bine dimensiunile și amintiți-vă: nu cumpărați pantaloni într-o dimensiune mai mare sau cu talie largă, în ideea că ”lasă că pun eu curea”. Blugii se întind pe măsură ce sunt purtați, așa că alegeți întotdeauna o pereche care să se potrivească cu măsurile corpului.

Clasamentul blugilor include de obicei câteva croieli nemuritoare, care sunt în top în fiecare sezon. Alegerea modelului ideal depinde și de tipul de corp și de preferințele proprii.

Skinny Jeans

Sunt mulați și se lipesc de corp, deci aceștia ți s-ar potrivi dacă forma picioarelor tale este subțire, coapsele nu sunt proeminente. Nu uita să alegi mărimea potrivită! Pantalonii care ”țipă” pe tine nu arată bine niciodată.

Blugi slim

Dacă ai o conformație subțire, alege o pereche de blugi slim. Pantalonii slim sunt îngustați în jurul coapselor, dar sunt ușor mai largi la gambe, în comparație cu cei skinny. Fiecare bărbat slim-fit va arăta bine în acest tip de blugi.

Blugi drepți

Acesta este cel mai clasic model de blugi, cunoscut și ca ”regular fit”. Pantalonii cu croiala dreaptă se potrivesc bărbaților cu o siluetă standard. Dacă ești mai degrabă slab decât ”bine făcut”, ar trebui să fii atent cu această croială – există riscul ca pantalonii să te facă să arăți mai plinuț.

Blugi conici

Aceștia creează multă libertate de mișcare. De asemenea, sunt foarte iertători pentru majoritatea tipurilor de siluete. Blugii conici sunt lejeri în partea de sus, a coapselor, și conici spre glezne, slăbind optic și alungind silueta. Atât bărbaților mai slabi, cât și celor mai masivi le vor plăcea, în special celor cu coapse lungi și proeminente.

Blugi largi

Dacă prețuiești confortul mai presus de orice sau vrei să ascunzi kilogramele în plus, urmărește blugii largi. Aceștia au croiala foarte lată, mascând inteligent defectele siluetei. În plus, puteți alege culori mai închise sau niște imprimeuri pe verticală care vă vor face să arătați mai subțire.

Clasamentul brandurilor de denim – pe care îl alegi?

Contează și eticheta! Dacă știi deja ce fel de pantaloni cauți, verifică oferta unor branduri de denim cunoscute. De obicei, blugii de bărbați buni, care sunt atemporali și de o calitate excelentă, sunt produși de mărci iconice care au mulți ani de experiență în spate și au un background bun de designeri. Mai mult, jucătorii mari din lumea denimului acordă din ce în ce mai multă atenție protecției mediului prin introducerea tehnologiilor care reduc consumul de apă, folosind bumbac organic sau coloranți care sunt siguri pentru mediu. Când căutați blugi clasici, asigurați-vă că verificați ofertele Levi’s, Lee și Wrangler. Oamenii care se concentrează pe design și noile tendințe pot apela la mărcile Diesel și G-Star Raw. În clasamentul blugilor intră și Pepe Jeans, Tommy Hilfiger și Tommy Jeans. Nu vă fie teamă să investiți în denim de bună calitate – contrar aparențelor, veți economisi bani pentru o pereche de blugi calitativă poate fi purtată ani întregi.

Citește alte articole