Citește în 3 min 11 Apr 2016

M-a invitat la nunta. Cu ce ma imbrac?

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 3 min

shutterstock_248642152

Se stie. Primavara se fac planurile pentru vacanta de vara, in functie de data nuntilor la care suntem invitati. Imediat dupa ce Sarbatorile Pascale trec, sambetele si, mai nou duminicile incep sa fie ocupate cu petreceri in cinstea evenimentelor fericite, care dureaza toata noaptea.

Si cum stim foarte bine acea regula a lui Murphy – atunci cand cauti si ai nevoie de o rochie de seara, fix atunci nu gasesti. Pentru ca am fost acolo si stim cum este, noi, fetele de la Answear iti recomandam sa te gandesti din timp la tinuta pe care o vei purta ca si invitata la nunta si sa nu lasi acest aspect pe ultimul moment – cu siguranta o sa te stresezi poate mai rau decat mireasa. Asa ca, citeste sfaturile de mai jos si nu uita –  o comanda online te scuteste de stresul probatului si de umblatul prin magazine. O comanda online de rochie de seara iti vine in 3-4 zile, o probezi linistita la tine acasa, alaturi de incaltarile dorite si accesoriile din caseta cu bijuterii. Asa vei sti mult mai bine daca rochia comandata este ceea ce ti-ai dorit sau nu.

Ce fel de rochie sa aleg?

Rochia este cea mai buna optiune pentru un outfit la o nunta. Trendurile anului 2016 spun insa ca o poti inlocui si cu o salopeta, dar daca esti adepta stilului mai clasic, poti alege intre rochia tip creion, plisata sau maxi. Optiunile sunt nenumarate iar decizia iti apartine.

Noi iti recomandam totusi ca seara sa porti o rochie eleganta – lunga sau midi, neaparat dintr-un material pretios, iar la ceremonia de la biserica sau la cea de la starea civila sa optezi pentru o rochie de cocktail – cu siguranta nu vei da gres.

Daca intre biserica si petrecere exista cateva ore, atunci cu siguranta trebuie sa iti schimbi tinuta. La biserica opteaza pentru o rochie clasica de cocktail alaturi de pantofi cu tocul mic. Pastreaza pentru seara rochia eleganta si tocurile de 10 cm. Daca esti party girl, nu uita sa iti iei si o pereche de balerini comozi pentru dupa 12 noaptea J

Pentru rochia de seara, sfatul nostru este “Keep it simple”. Daca esti o invitata fara grad important de rudenie, atunci nu iti recomandam sa fii exagerat de eleganta. Intotdeauna intr-o rochie simpla dintr-un material calitativ,  accesorizata cu bun gust, vei da dovada de stil si rafinament.

Ce culoare sa aleg?

In general, in codul bunelor maniere in ceea ce priveste evenimentele si ocaziile speciale, se spune ca este bine sa eviti albul si negrul. Si intrucat albul curat nu mai este o nuanta atat de intalnita, noi am evita si nuantele precum ivoire, bej deschis si alte nuante unturii.

Albul si variatiunile pe aceasta tema sunt rezervate pentru mireasa. Cat despre negru, desi este ideal pentru majoritatea ocaziilor cu dress code “Black Tie”, nunta este totusi o ocazie de bucurie, pe care trebuie sa o sarbatorim ca atare. Daca totusi negru este culoarea ta preferata si nu vrei sa renunti nicicum la eleganta pe care acesta ti-o ofera, poti opta pentru accesorii intr-o nota metalica precum auriul, argintiul si alte culori neaparat metalizate precum o pereche de pantofi albastri sau rosii.

Daca nunta are loc in luni calduroase de vara precum iunie, iulie sau august, cel mai bine este sa iei in considerare o rochie in tonuri pastelate, din materiale lejere si cu o croiala confortabila  – cu siguranta vei avea multe optiuni. Incepand cu septembrie poti sa te gandesti si la tinute in culori puternice precum marsala, fucsia sau rosu aprins. De obicei aceste culori vin pe materiale mai groase si mai croite pe corp, perfecte pentru temperature de toamna. Iar daca alegi o culoare puternica atunci trebuie sa te orientezi catre pantofi si geanta plic in nuante nude.

Chiar daca pana acuma ti-am prezentat variante minimaliste, tine minte faptul ca intotdeuna stralucirea este redata de bijuterii elegante si pretioase. In plus, sintagma “Less is more” se va aplica intotdeuna.

Vezi colectia de rochii Simple >>

 

Vezi toata colectia de rochii de petrecere >>

 

Citește alte articole