Citește în 4 min 28 Apr 2016

Super Interviu cu Luana Codreanu – Super Castigatoarea concursului Answear Supermodel

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 4 min

luana codreanu

Dupa cum stiti, prima editie a concursului Answear Supermodel s-a terminat iar castigatorii au fost desemnati. Si pentru ca am fost fermecati de fotografiile incantatoare ale Luanei, ne-am gandit sa o luam pe bloggerita de 22 de ani din spatele excelentelor fotografii la intrebari:) Doamnelor si domnilor, v-o prezentam pe Luana Codreanu 🙂

Answear: Fotografiile tale prezinta mai multe ipostaze. Unde ai invatat sa faci modelling si cum reusesti sa te transpui in diferite stari de spirit?

Luana Codreanu: Am inceput cu modelling-ul in urma cu aproximativ opt ani, fiind oprita de un vecin (care ulterior a devenit un renumit fotograf in UK) si rugata sa iau parte la un test foto. Atunci s-a produs declicul. Au urmat multe experiente, placute, cat si mai putin placute, dar din care am invatat tot ce stiu acum. As putea spune ca modelling-ul se invata in timp, prin multa practica si proiecte cat mai variate. Cel mai important este sa empatizezi cu persoana din spatele camerei si sa te poti simti in largul tau in timpul unei sedinte foto.

Answear: Esti autoarea blogului lastminutecouture.com. Cand ti-ai facut blogul si cum iti vin idei pentru articole?

Luana: Dintr-un surplus de creativitate si iubire pentru frumos am materializat o idee mai veche in actualul proiect Last Minute Couture. Noul concept a fost lansat in luna septembrie a anului trecut si se bucura de o evolutie permanenta.
Fiind o fire spontana si creativa, mi se intampla deseori sa ma „lovesc” de idei geniale in timp ce imi beau cafeaua dimineata sau in timp ce alerg spre o intalnire importanta. Imi gasesc inspiratia in tot ce ma inconjoara si, totodata, incerc sa tin cont si de dorintele si interesele urmaritorilor mei.

Answear: Pe blogul tau sunt foarte multe postari despre fashion week-uri. Cum poti sa obtii o invitatie la show-urile de moda?

Luana: Este un subiect complex. In primul rand depinde despre locatia fashion week-ului. Fiecare capitala a modei are o alta politica. Spre exemplu in Paris este cel mai complicat sa fii acreditat si, implicit, sa primesti invitatie la show-urile importante. Ceva mai simplu este la Milano, unde salile de show sunt mult mai mari si se adreseaza unui public mai larg.

Answear: Cat de mult te pregatesti pentru aparitia la un fashion week? Ce trebuie sa contina bagajul celui care doreste sa se faca remarcat in fotografiile de street?

Luana: Neoficial, pregatirea incepe din momentul terminarii precedentului fashion week. Deja inspirat de noile trenduri si in asteptarea celor viitoare pui bazele urmatoarelor tinute. Ultimele doua saptamani sunt in general cele critice. Atunci cand esti inca in cautarea acelor piese speciale care iti vor scoate tinuta din anonimat. Pe langa piesele de baza atent alese, gentile si pantofii cu un design cat mai nonconformist si accesoriile sofisticate, a nu se uita NICIODATA urmatoarele: incarcator portabil pentru telefon, umbrela, pernute de silicon pentru pantofii cu toc, crema hidratanta si parfum.

Answear: Care este canalul tau de social media preferat?

Luana: Fara dar si poate, INSTAGRAM! Va astept cu doze mari de inspiratie pe @lastminutecouture.

Answear: Care este trendul tau preferat din colectiile anului 2016?

Luana: Imi plac tinutele de inspiratie 70’s, volanele si paleta larga de culori. Sa vedeti ce urmeaza pe 2017!

Answear: O selectie de branduri preferate de pe answear.ro?

Luana: Sunt super fan al pantofilor sport de la Nike, Adidas & Diesel, dar nu ma pot dezice de Guess, DNKY, Moschino, Trussardi si Valentino.

Pana la sedinta foto care va avea loc in Polonia pe 20 mai, va lasam cu cateva fotografii in care o puteti sa o admirati in detaliu pe Luana 🙂

supermodel luana codreanu a luana supermodel

Citește alte articole