Citește în 5 min 14 Sep 2020

ȚINUTE OFFICE de toamnă, perfecte pentru întoarcerea la birou

Autor: Georgiana
Timp de citire 5 min

Ți-a fost dor de biroul tău? Iată delectează-te cu câteva propuneri elegante pentru ea și pentru el, în care munca de birou va deveni mai eficientă și, cu siguranță, mult mai plăcută.

Ținute office pentru femei

Dacă ți-a lipsit biroul tău, îți sugerăm să te bazezi pe stilul clasic – hainele elegante într-o paletă redusă de culori nu au mai fost atât de atractive de mult timp. În acest sezon ne place să ne uităm la costumele de damă pe care Ally McBeal le-ar purta. Sacouri supradimensionate cu două rânduri de nasturi sunt purtate cu pantaloni largi și cămăși la fel de lejere, iar fustele midi creion sunt combinate cu bluze cu mâneci bufante. Texturile netede în nuanțe de bej, maro, gri, bleumarin și negru sunt de dorit în special. Dacă preferați imprimeurile, pariați pe clasice – carourile revin în fiecare toamnă și vă surprinde întotdeauna cu caracterul său nostalgic, vintage.

   

Ținute office pentru bărbați

La fel ca în cazul propunerilor pentru femei, ținutele clasicele domină și în moda masculină. Sacourile, cămășile și pantaloni chinos sunt arsenalul tău de birou. Desigur, îi puteți adăuga o extravaganță, în principal printr-o croială, culoare sau imprimeu interesant. Aruncați o privire la sacourile în dungi – atunci când sunt combinate cu pantaloni uni, pot crea un efect nonșalant. Nu vă fie teamă de alte culori decât griul standard și albastrul bleumarin – stilizările în nuanțe de bej și maro pot fi la fel de profesionale.

Accesorii pentru ținutele office

Nu vom scrie aici despre pixuri colorate, caiete sau agrafe metalice – ne ocupăm de ceva mai practic – accesorii care vor face ca ținuta ta să te facă să te simți bine la birou. Să începem cu pantofii, care trebuie să fie confortabili, dar să nu fie lipsiți de eleganță.

În cazul femeilor, în acest sezon inspirați-vă din estetica minimalistă a anilor 90 și puneți-vă un toc pătrat. Preferați clasicii? Tocurile înalte sunt de ani de zile unul dintre cele mai populare alegeri pentru ținutele office. Modelele cu elemente metalice sau piele în relief cu un anumit model vă vor ajuta să evitați plictiseala de birou.

Când vine vorba de bărbați, clasicul nu se schimbă – în zilele călduroase se potrivesc foarte bine mocasinii din piele, iar pentru zilele cu temperaturi mai scăzute puteți alege ghete din piele sau cizme Chelsea.

Geanta este un alt accesoriu care nu poate lipsi dintr-o ținută office! Și de data aceasta ne interesează minimalismul. Modelele plate din piele, asemănătoare cu servietele, și gențile pătrate au revenit în tendințe. Geanta-poștaș este, pe lângă un accesoriu la modă și practic, și un mod de a ne exprima nostalgia vremurilor când acestea se purtau la fiecare pas.

Există încă diferite lucruri mici care, deși minuscule, oferă ținutei un spirit aparte. Așadar, nu uitați de eșarfe, ceasuri sau bijuterii subtile. Bărbații vor avea nevoie, de asemenea, de o nouă cravată și de o curea de piele, care să se potrivească cu pantofii lor.

Citește alte articole