Citește în 4 min 18 Oct 2018

TOAMNĂ ÎN PAȘI DE VINTAGE

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Feminitate, nostalgie, romantism și tinerețe fără bătrânețe – aceste elemente definesc unicitatea stilului vintage care a acaparat atât de multe inimi în această toamnă. Pentru un look ideal, inspirat din moda anilor de aur din trecut, am consultat specialiștii în fashion și am obținut câteva sfaturi valoroase. Vrem să le împărtășim cu tine – citește articolul nostru și învață cum să îți creezi o ținută fabuloasă, în trend, presărată cu influențele trecutului!

Să ne aducem puțin aminte de moda doamnelor aristocrate din provinciile britanice de acum câteva decade. Bluze din mătase, rochii feminine cu imprimeuri florale și sacouri cambrate – aceste articole reprezentau ținuta perfectă. Pentru zilele mai răcoroase, exista alternativa unui cardigan lejer, pulovere dintr-o țesătură mai deosebită și haine călduroase din piele sau lână. În acele vremuri, femeile purtau cu mândrie chiar și șorțuri sau cizme din piele în stil cowboy, cu puțin toc.

Dacă facem un mic exercițiu de imaginație, deja avem în minte un look super stylish, nu? Toamna aceasta poți opta fără grijă pentru o ținută asemănătoare. Moda vintage este din nou în trend, readusă în lumina reflectoarelor de către designeri precum Gucci, Altuzarra și Hermes. Dacă vrei să afli mai multe despre elementele-cheie pentru o ținută vintage, articolul acesta este scris special pentru tine!

Rochia lungă

Primul element cheie este lungimea fustei sau a rochiei. Pentru a avea o ținută în spiritul vintage, mizează pe o rochie lungă și dintr-un material plăcut care să formeze acele valuri armonioase la fiecare mișcare. Tocurile sunt indispensabile, fie că alegi pantofi sau cizme. Nu este obligatoriu să fie foarte înalte, însă o astfel de rochie merită un mers feminin, să pășești de fiecare dată ca și cum ai pluti deasupra tuturor!

1. Rochie Answear 2. Fustă Answear 3. Rochie Falling in Autumn 4. Rochie Guess Jeans 5. Rochie Mango

Imprimeuri vintage

Motivele florale sunt, cu siguranță, piesa de rezistență într-un outfit vintage. Cele mai potrivite nuanțe pentru acest model sunt cele tomnatice, intense și în tonuri închise. Dacă răsfoim puțin revistele de modă, remarcăm care sunt culorile favorite ale sezonului: burgundia, gri și maro. Aceste 3 nuanțe, îmbinate armonios în modelele florale, vor oferi ținutei tale acel aer de romantism specific stilului vintage pe care îl adorăm atât de mult! Cu cât sunt mai complicate  și mai ”încărcate” bluzele sau fustele, cu atât mai bine.

1. Sacou Heritage 2. Rochie Vero Moda 3. Bluza Royal Purple 4. Pulover Medicine 5. Bluză Desigual

Țesături de calitate

Bunicile noastre alegeau întotdeauna hainele fabricate din cele mai bune materiale – așa trebuie să procedăm și noi. Fie că alegem satin, mătase sau velur, întotdeauna să fim atente la calitatea țesăturii. Aceste materiale ușoare și nobile sclipesc superb sub razele soarelui și sunt un răsfăț pentru pielea ta. Să nu mai vorbim și despre cât de frumos se combină cu puloverele din lână – deși sunt țesături atât de diferite, formează un outfit genial.

1. Pulover Silvian Heach 2. Salopetă Heritage 3. Cămașă Morgan 4. Cămașă Calvin Klein 5. Fustă Answear

Puloverele XXL

Și dacă tot a venit vorba de pulovere, să vorbim puțin și despre ele. Toamna este definită prin pulovere subțiri, din lână. Pentru a fi în ton cu spiritul vintage, cele mai potrivite modele sunt cele largi, oversized, cu o împletitură decorativă deosebită. Culorile pentru care poți să optezi sunt beige, galben-muștar sau burgundia, preferatele sezonului, dar poți alege absolut orice culoare te prinde pe tine. Combinațiile favorite ale designerilor sunt cele cu fuste midi sau pantaloni culotte.

1. Pulover Calvin Klein 2. Pulover Morgan 3. Pulover Pepe Jeans 4. Pulover Morgan 5. Pulover Answear

Citește alte articole