Citește în 5 min 14 Dec 2017

3 ținute black tie pe care trebuie să le încerci!

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 5 min

answear-blog-black-tie

Ținutele de tip black tie pun de multe ori lumea în încurcătură, nefiind purtate zi de zi și astfel researchul este necesar. Noi venim în întâmpinarea ta și îți oferim sugestii atât pentru doamne, cât și pentru domni. Acum nu va mai trebui să intrii pe zeci de siteuri pentru a-ți găsi inspirația și nici să te plimbi printr-o mulțime de magazine în căutarea rochiei perfecte sau a sacoului care să se potrivească acestei ocazii. La noi le găsești pe toate la un click distanță.

Hai să vedem ce recomandări avem pentru doamne.

Rochiile potrivite ținutelor black tie sunt, fără doar și poate, cele lungi sau cele din materiale prețioase. Culorile pe care le recomandăm noi sunt negru și crem, pentru a fi cât de neutre se poate:

tinuta black tie tinuta black tie tinuta bloack tie

Pantofii potriviți ținutelor black tie sunt cei clasici, sau stiletto. Trebuie neapărat să eviți platformele. Pentru un plus de confort, pantofii din piele sunt cea mai potrivită alegere. Nici pe cei de lac, însă, nu trebuie să îi scoți din calcul. Înălțimea tocului poate fi variabliă, cel mai important este să te simți tu bine purtându-i.

pantofi pentru tinuta black tie pantofi pentru tinuta black tie pantofi pentru tinuta black tie

Când vine vorba de accesorii, acestea trebuie să fie cât mai simple. Fie alegi o pereche de cercei lungi și un colier discret, sau o pereche de cercei discreți și un colier statement. De asemenea, clutchurile sunt cele mai potrivite unei astfel de ocazii, încearcă să eviți gențile mari, pentru un plus de eleganță.

accesorii tinuta black tie accesorii tinuta black tie accesorii tinuta black tie

Dress codeul black tie pentru domni se aseamănă mult cu dress codeul business. Sacouri elegante, pantaloni și cămăși la fel, pantofi idem.

Să vedem recomandările noastre.

Când vine vorba de sacouri, cu siguranță vei alege unul negru sau de o altă culoare închisă. Nu uita de calitate, un sacou dintr-un material ieftin nu te va ajuta la ținută.

sacou Mango Man sacou Trissardi sacou Mango Man

Pantalonii sunt și ei o piesă importantă în acest dress-code, așa că trebuie aleși pe sprânceană. Poți să fii sigur că nu îți vom recomanda pantaloni scurți, chiar dacă o astfel de petrecere are loc pe timpul verii. În materie de culori, se aplică același principiu ca la sacou: negru sau o altă culoare închisă.

pantaloni tinuta black tie - Mango Man pantaloni tinuta black tie - Mango Man pantaloni tinuta black tie - Mango Man

Am ajuns astfel și la secțiunea cămăși. Pentru un plus de eleganță, noi îți recomandăm fie cămășile albe. Evită de tot patternurile sau culorile puternice.
camasa pentru tinuta black tie camasa pentru tinuta black tie camasa pentru tinuta black tie

Pantofii sunt și ei o componentă importantă a acestui dress code. Ca de fiecare dată, recomandăm să alegi o pereche comodă și elegantă în același timp. Iată ce îți recomandăm:
pantofi pantofi pantofi

Ținutele black tie ale domnilor merită și ele accesorizate. Vom împărți aceste accesorii în mai multe categorii și începem cu:
Cravate și papioane. E important ca acestea să se potrivească cu culoarea sacoului și a pantalonilor. E la latitudinea ta dacă alegi cravata sau papionul, ambele sunt la fel de elegante, atâta timp cât sunt alese cu grijă.

cravata papion papion
Ceasuri. Orice domn care se respectă are cel puțin un ceas acasă. Fie că este obișnuit să poarte zilnic unul, sau doar la ocazii speciale, ceasul este un accesoriu care te poate scoate din anonimat.

ceas ceas ceas
Cureaua. Curelele sunt și ele accesorii care nu trebuie să fie lăsate deoparte. Chiar dacă pantalonii se potrivesc perfect pe statură, cureaua îți va da un plus de eleganță într-un asemenea context.

curea curea curea
Acestea sunt, așadar, recomandările noastre pentru ținutele de tip black tie. Nu mai sta pe gânduri și comandă-ți acum piesele preferate!

Citește alte articole