Citește în 5 min 05 Dec 2017

Inspirație pentru un dress-code smart casual

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 5 min

 

fi-answear-blog-smart-casual

Petrecerile de Crăciun sunt tot mai aproape, așa că venim în ajutorul tău cu inspirație pentru ținutele pe care le poți aborda. În cazul în care nu este vorba despre o petrecere tematică, smart-casual dress-code este recomandarea noastră. Mai jos vei vedea propunerile atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Nu mai pierde timpul prin magazine în căutarea rochiei perfecte sau a pantofilor comozi, toate sunt la un click distanță. Și ce să mai zici de faptul că ajung direct la tine acasă sau la birou, iar dacă ești pe fază, poți să le găsești și la promoție și să îți cumperi și accesorii pe lângă!

Așadar, să curgă recomandările. Începem cu doamnele:

Rochia neagră nu se va demoda niciodată și va fi întotdeauna potrivită diverselor ocazii: fie că e vorba de cocktailuri, petreceri de Crăciun, Revelion sau alte momente din viață numai bune de sărbătorit. Și pentru că nu putem să alegem doar un singur model, venim cu trei recomandări:

Rochie Fresh MadeMedicine - Rochie Danse MacabreAnswear - Rochie Twilight

Partea interesantă cu aceste rochii smart-casual este că pot fi purtate atât cu încălțăminte elegantă, cât și cu botine fără toc, de exemplu, transformându-le astfel în piese extrem de versatile.

A doua recomandare pentru doamne sunt rochiile în culori care sunt asociate Crăciunului: verde sau roșu. Mai ales în această perioadă, de câte ori vedem aceste culori, ne duc cu gândul la emoțiile pe care le avem gândindu-ne că în curând vom fi alături de cei dragi, sărbătorind.

Only - Rochie Joy Rochie Vila Medicine - Rochie Nocturne Medicine - Rochie Rebel Forest

Iar cea de-a treia recomandare sunt salopetele. În ultimii ani, moda salopetelor a revenit în forță. Așa că nu aveam cum să nu îți recomandăm și acest model de îmbrăcăminte. Fie că e vorba de negru, gri sau roșu, salopetele vor fi întotdeauna și ele o piesă versatilă, potrivită pentru diverse ocazii.

Salopetă Answear Mango - Salopeta Tabi Salopeta Simple Medicine - Salopeta Stargazer

Când vine vorba de încălțămintea doamnelor, știm cu toții că trebuie să fie comodă și versatilă. După cum spuneam, stilul smart-casual este unul fusion, așa că nu ne este greu să recomandăm diverse tipuri de încălțăminte care pot fi adoptate:

Cizme negre Gino Rossi botine Gino Rossi Big Star - Pantofi

 

 

În această a doua parte a articolului ne vom adresa domnilor, pentru că nu avem cum să îi lăsăm la o parte când vine vorba de recomandări. Stilul smart-casual poate fi adoptat și de domni, fie că e vorba de o zi la birou, în parc, o petrecere de Crăciun sau revelion. Bine-nțeles, când e vorba de petreceri, atunci când nu este o petrecere tematică. Să vedem, astfel, ce recomandări avem.

Cămașa. Cămașa este o piesă cheie când vine vorba de un dress code smart casual. Însă recomandarea noastră este să renunți la cămășile clasice și să alegi unele cu diverse patternuri. Acestea te vor scoate din anonimat și îți vor aduce laude:

Camasa Produkt by Jack Jones Cămasă Mango Medicine - Camasa Lord and Master Medicine - Camasa North Storm

 

Când vine vorba de pantaloni, renunță la clasicii jeans. Nici pantalonii de costum nu sunt de ignorat, însă dacă vrei să adopți un sticl smart casual, iată care sunt propunerile noastre. P.S: Culorile sunt apreciate când vine vorba de creativitate.

Pantaloni Tommy Hilfiger Pantaloni Mango Medicine Pantaloni Nocturnal

Dacă avem cămașa și pantalonii pregătite, să mergem mai departe la sacou. Din nou, să renunțăm la cele de costum și să ne îndreptăm privirile spre cele care se vor potrivi de minune cu restul outfitului. Culori, patternuri, modele. Aici sunt recomandările noastre:

Tween - Sacou verde Selected - sacou maro Camel Active - Sacou gri

 

Ajungem astfel și la ultima parte din outfit: pantofii. Ca și în cazul doamnelor, aceștia trebuie să fie atât stylish, cât și comozi. Ce avem pentru tine:

Gioseppo - Espadrile Tommy Hilfiger - Pantofi Bennett Vagabond - Pantofi Salvatore

Fie că e vorba de doamne sau de domni, stilul smart-casual are aceleași trăsături: un fusion între confortabil și elegant, care se potrivește la diverse ocazii și care dă posibilitatea de a pune creativitatea la lucru.

 

Citește alte articole