Citește în 4 min 14 Oct 2021

6 filme horror pe care trebuie să le vezi o dată în viață

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Halloween se apropie încet, încet și VANS a lansat, cu această ocazie, o colecție specială cu trimitere către filmele de groază care au marcat industria cinematografică de-a lungul timpului. Inspiră-te din lista noastră și alege lista de filme pe care să le vizionezi de Halloween, pentru a petrece noaptea de 31 Octombrie așa cum se cuvine!

Ne place să ne fie frică! Poate de aceea filmele de groază care sunt inspirate din povești populare despre fantome, vampiri și vârcolaci ne-au făcut inimile să bată mai repede de atâtea ori. Este timpul să ne amintim de cele mai renumite dintre ele, lansate în epoca de aur a acestui gen, adică în anii ’70 și ’80. În ciuda trecerii timpului, aceste filme reușesc să sperie chiar și generațiile actuale și inspiră brandurile de haine să lanseze colecții speciale, așa cum a făcut Vans. Brandul de îmbrăcăminte și încălțăminte și-a unit recent forțele cu Warner Bros – producător al multor filme de groază populare și atemporale. Împreună au creat colecția Vans x Horror care dă viață scenelor din filmele de groaze ce au reușit să câștige lupta cu trecerea timpului. Această colecție a venit la fix pentru Halloween! Faceți cunoștință cu personajele îngrozitoare – de la gemenii înfricoșători din „The Shining”, personajele posedate de diavol din „Exorcistul” și până la mințile macabre din „Coșmar pe Strada Ulmilor” „Vineri 13” și „It“.

Ia-ți la îndemână niște popcorn, o pătură călduroasă și o companie plăcută (asta dacă nu îți place să vezi filme de groază singur). Iată lista filmelor de groază pe care merită să le vezi sau revezi în octombrie:

The Shinning (1980)

Unii oameni adoră acest film, alții consideră că este o adaptare mediocră după cartea lui Stephen King (nici autorul bestsellerului nu a fost mulțumit de adaptare). Indiferent din ce grup faci parte, clasicul Stanley Kubrick merită pur și simplu să fie cunoscut. Este o poveste strălucit construită despre cât de complicat este psihicul uman, despre partea întunecată a minții noastre! Starea de spirit psihedelică, fiorii de pe șira spinării, rolul interpretat genial de Jack Nicholson, acestea sunt doar câteva motive pentru care filmul a devenit o parte permanentă a culturii pop.

 

 

Exorcistul (1973)

În opinia unora, ”Exorcistul” este cel mai înfricoșător film de groază din istorie care, în ciuda atâtor ani de la premiera sa, încă reușește să îți trezească imaginația la viață. Filmul a primit chiar și 10 nominalizări la Oscar. Personajele complexe, complotul antrenant, simbolismul bogat și posibilitatea interpretărilor multiple fac ca povestea lui Regan, tânăra în vârstă de 12 ani posedată de diavol, să fie vizionată cu sufletul la gură.

Vineri 13 (1980)

Dacă îți superstițiile, cu siguranță ai văzut filmul „Vineri 13”, film perfect nu numai pentru o seară de vară, ci și pentru una de octombrie, din apropiere de Halloween. Înspăimântătorul film de groază spune povestea unui grup de adolescenți care au mers pe malul unui lac să se relaxeze și să se distreze. Din păcate, călătoria inițial promițătoare se transformă într-o luptă constantă pentru viață în fata unui criminal cu o mască de hochei pe față – Jason, însetat de sânge și răzbunare.

Coșmar pe Strada Ulmilor (1984)

“One … Two, Freddy’s coming for you!”. Ți se pare cunoscut? Opera lui Wes Craven are tot ceea ce ar trebui să aibă un film de groază clasic: o atmosferă tensionată, un erou terifiant și o stare de anxietate care te va însoți ore în șir după ce termini filmul. Povestea ucigașului de copii cu fața arsă, Freddy Krueger, a fost continuată și în alte proiecții cinematografice, așa că după filmul din 1984, dacă ești fan, mai sunt părți de văzut.

It (1990)

Filmul de groază care are personajul principal un clovn diabolic a deschis imaginația oamenilor astfel încât de multe ori ți s-a părut și ție că un clovn are, totuși, ceva malefic în el. Dacă încă nu ai văzut filmul, trebuie să te bucuri de atmosfera retro și înfricoșătoare a filmului din 1990. Bazat pe cartea lui Stephen King, mini-seria ”It” îți va trezi la viață fricile din copilărie.

 

Citește alte articole