Citește în 4 min 20 Aug 2020

Timeless denim – ce modele de jeanși îți plac cel mai mult?

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Indiferent de sezon, denimul face parte din ținutele noastre, fie că vorbim despre jachete, jeanși, salopete, cămăși sau fuste. Vezi care sunt cele 3 tendințe din istoria denimului care revin în atenția reflectoarelor în această toamnă.

Înapoi în anii ‘70

În anii 1970, denimul era un simbol al libertății și al independenței, adepții mișcării flower-power (denumită astăzi Hippie) fiind îndrăgostiți de tot ce însemna denim. În topul preferințelor erau blugii evazați în diverse forme și dimensiuni. De asemenea, geaca de blugi cu broderie aplicată era la foarte mare căutare în acea perioadă.

 

Denimul din Vestul Sălbatic

Pentru o lungă perioadă de timp, denimul a fost asociat cu Vestul Sălbatic, cowboy și mineri, pentru că îl purtau în timpul muncii lor. Astăzi se poartă peste tot modelele care la început erau simple uniforme de lucru: blugi drepți, cămăși și geci de blugi. Recomandările noastre care reflectă cel mai bine stilul Vestului Sălbatic sunt cele tradiționale – blugi cu talie înaltă Levi’s, Wrangler sau Lee – nuanțele și croielile lor fiind cele mai apropiate de moda americană.

Denim ca uniformă 

Dacă îți place stilul minimalist modern și vrei să te simți confortabil în fiecare moment, poți să alegi denimul fără să stai pe gânduri. În trecut, denimul era în special folosit pentru uniforme de lucru, deoarece îți asigura libertate de mișcare dar și protecție în același timp. Pe lângă modelele de blugi largi sau blugi boyfriend, alte articole ce amintesc de uniformele de odinioară sunt katana cu buzunare aplicate sau salopeta de blugi. Dacă nu ești fanul salopetelor, poți opta pentru o ținută all-denim: jeanși cu cămașă sau cu geacă de blugi. Poți combina mai multe nuanțe întrucât această modă nu mai este demult asociată kitsch-ului, în special de când Justin Timberlake a apărut de mai multe ori îmbrăcat astfel.

Citește alte articole