Accesorii care transformă rochia neagră într-o piesă statement

stiletto

Clasica rochie neagră, sau little black dress cum este cunoscută peste tot în lume, este una dintre cele mai versatile piese vestimentare pe care o poți găsi în dulapul fiecărei femei. Și care nu trebuie să lipsească din acesta. De ce? Pentru că poate fi purtată la diverse ocazii, iar însoțită de diverse accesorii, își poate schimba destinația: de la rochie elegantă de seară, la o rochie pe care o poți purta în contexte care nu cer un anumit dress-code fancy.

Să vedem, așadar, cum pot accesoriile să schimbe aspectul clasicei rochii negre, în funcție de evenimentele la care o porți.

Pantofii te pot teleporta de pe catwalk în parc

După cum spuneam, rochia neagră este atât de versatilă, încât cu perechea de pantofi potrivită poate chiar să devină piesa centrală a garderobei tale. Dacă evenimentul la care participi cere un dress code elegant, o pereche de pantofi cu toc se vor potrivi ca o mănușă. Dacă însă ieși cu iubitul la o plimbare în parc, o pereche de teniși sau mocasini se potrivesc de minune aceleiași rochii, transformând-o într-una pentru un dress-code smart-casual.

Culoarea pantofilor depinde mult de ocazia cu care îi încalți și de accesoriile pe care le pui pe lângă rochie. Totuși, nu vei da niciodată greș cu o pereche de pantofi cu toc negri sau nude. Iar dacă este să revenim cu picioarele pe pământ, la perechile de pantofi casual, se potrivește aproape orice culoare, dar, din nou, ține cont și de restul accesoriilor despre care povestim în rândurile următoare.

accesoriiBijuteriile care te scot din anonimat

Se știe de ceva timp că bijuteriile sunt prietenele cele mai bune ale femeilor, sunt cele care te scot din anonimat atunci când ești indecisă la ce anume ar trebui să porți cu o anumită ținută.

Pentru ținutele de seară îți recomandăm bijuteriile care să se potrivească contextului. Acestea pot fi cu pietre, care îți vor da un aer glam, sau statement, dacă rochia are o croială potrivită unui asemenea accesoriu. Nu uita nici de cercei și brătări. Acestea este bine să fie în aceleași culori ca și colierul, pentru a da unitate look-ului. Dacă însă alegi să porți rochia neagră la ocazii nu atât de elegante, poți să o accesorizezi cu accesorii boho-chic, care vor da un aer de vacanță ținutei tale.

 

geanta

Plicul sau poșeta – indispensabile oricărei ținute

Rareori ieșim din casă fără a avea la noi o geantă sau cel puțin un plic. Portofelul, telefonul și alte cele trebuie să fie transportate cumva, iar buzunarele nu sunt niciodată îndeajuns.

Din nou, în funcție de ocazia cu care îmbraci rochia neagră, trebuie să alegi și geanta plic sau poșeta care îți va completa ținuta. Dacă petrecerea la care mergi cere un dress code elegant, cea mai bună alegere este un clutch care să se asorteze cu pantofii și accesoriile. Dacă însă ocazia în care porți rochia este una casual, și gențile de dimensiuni mai mari sau chiar un rucsac sunt potrivite.

 

Accesoriile prezentate în rândurile de mai sus sunt indispensabile oricărei ținute, fie că este vorba despre little black dress sau oricare alta. Desigur, mai sunt elemente care îți pot completa ținuta, dar acestea vor veni ca bonus. Pe timp friguros, un palton sau o blană sunt mai mult decât indicate, iar pe timp mai călduros, o geacă de piele poate completa ținuta pe care o alegi.

Nu uita: ținuta pe care o alegi trebuie să se potrivească în primul rând personalității tale și mai apoi ocaziei pentru care o îmbraci. Tu când preferi să porți rochia neagră?

Credit photo: unsplash.com & Luana Codreanu

Author: Ratiu Monica

Ginger. Cat lover. Social media enthusiast.