Citește în 3 min 20 Mar 2018

Ce poți purta peste o rochie elegantă/ casual

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 3 min

palton

Evenimentele la care se cere un dress-code elegant ne pun de multe ori în încurcătură, mai ales dacă vremea de afară nu ne iartă și trebuie să luăm ceva pe deasupra rochiei elegante. Dacă e iarnă și trebuie să mergi la petrecerea de Crăciun sau de Revelion, știm că geaca pe care o porți spre birou, groasă și din fâș te-ar putea scoate din încurcătură, însă nu este cea mai potrivită pentru astfel de ocazii. La fel și pentru anotimpurile mai călduroase: geaca pixie pare a fi o alternativă comodă, însă nu va arăta minunat peste rochia lungă accesorizată de tocuri. Din fericire pentru noi, opțiuni sunt, trebuie doar să știi unde să le cauți. Iar dacă te gândești la clasicul palton, noi venim și cu alternative.

Așadar, ai găsit rochia ideală, pantofii comozi și accesoriile care să întregească ținuta, iar tot ce îți lipsește e accesoriul care să îți țină de cald.

Capa elegantă

O primă alternativă pe care ți-o oferim este capa. Aceasta poate să îți vină de ajutor atât în sezonul rece, cât și în cele mai călduroase. Depinde de materialul din care este confecționată. A fost purtată în era victoriană, iar aproape tot ce e vintage revine în trend. Pentru serile răcoroase de iarnă, îți recomandăm o capă mai lungă, care va oferi eleganță ținutei tale; iar dacă petrecerea este într-un anotimp mai călduros, poți alege una decupată la umeri.

palton

Paltonul

Dacă ne gândim la serile de iarnă, cu siguranță paltonul este prima opțiune care ne vine în minte. Și aici ai mai multe opțiuni: de la cel bărbătesc, la cel care să îți pună silueta în evidență. Desigur, și aici vei găsi variante casual și variante elegante. Ți le recomandăm, bineînțeles, pe cele care se potrivesc rochiei și ocaziei, și anume paltoanele elegante. Evită culorile țipătoare, care să te scoată în evidență și alege-le pe cele în nuanțe neutre, care să se potrivească cel mai bine rochiei și ocaziei alese.

Blana

Blana rămâne una dintre cele mai clasice opțiuni când vine vorba de o rochie de seară, elegantă. Desigur, trebuie să fii atentă atunci când alegi culoarea și stilul blănii pe care urmează să o îmbraci alături de rochia elegantă. Dacă alegi o rochie foarte elegantă, blana trebuie să fie și ea cât mai sofisticată, de preferință cu o lungime de cel puțin până la genunchi sau chiar mai lungă. În niciun caz nu vei alege un sport sau una scurtă pentru o ținută de seară.

gaca de piele

Alte alternative

Să spunem, totuși, că ești o persoană extravagantă, iar evenimentul la care trebuie să participi are loc vara sau într-un anotimp mai călduros, unde cu siguranță nu se potrivesc nici paltoanele și nici blănurile. Ce alegi atunci? Ei bine, alternative sunt chiar la îndemâna tuturor. Fie că alegi un sacou elegant, care să se potrivească rochiei alese sau chiar o jachetă de biker, pentru cele dintre voi care sunteți mai nonconformiste. Aceasta din urmă se va potrivi unei rochii scurte de cocktail. Dacă însă alegi o rochie lungă, un mantou sau un sacou lung își vor face treaba.

 

Fie că vorbim despre evenimente glam care au loc în anotimpuri reci sau mai calde, propunerile de mai sus se potrivesc diverselor stiluri pe care ai vrea să le adopți. Ține minte că totul stă în personalitatea ta, iar hainele pe care le vei alege vor reflecta asta de la o primă vedere.

 

Photo credit: Unsplash.com, Pete Bellis and

 

 

Citește alte articole