Citește în 4 min 13 Dec 2019

#AnswearTopLadies – Nina Brătfălean, Antreprenor

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

După 20 de ani de corporație, și-a făcut curaj și a pășit în arta antreprenoriatului. Care sunt temerile unui proaspăt antreprenor? Se modifică stilul vestimentar odată cu schimbările profesionale majore?

Nina Brătfălean a acceptat să vorbească despre pasul de a părăsi mediul de lucru corporatist și cum are curajul de a începe ceva nou, care să îți ofere “luxul” unei dimineți târzii în bucătărie, fără să fie nevoie să ajungi la serviciu la ora 8. Citește interviul în cele ce urmează sau îl poți viziona online la finalul articolului.

  • Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Sunt antreprenor, fost corporatist. Am mulți ani de muncă, fac aproape 20, toți în corporație, de fapt. Sunt antreprenor de 3-4 luni. Sunt fericită să fiu în momentul acesta și încă mă descriu profesional. E un drum nou, un început nou.

  • Cum ai făcut trecerea de la corporație la antreprenoriat?

Mi-a rămas mintea organizată. Eu gândesc și acționez și lucrez everyday în minte de corporație, cu planificare, cu tot.  Apoi, mai am nevoia de set targets, mai am nevoie de a ști că ziua are bifate lucruri, ceea ce viața ”liberă de contract”, să o numesc așa, nu mai are nevoie. Am un mic Q&A conflicts, aș putea spune, cu mine însămi, că bucuria dimineților când pot să beau o cafea liniștită și că pot, până pe la 10-11 să fiu cu cafeaua lângă mine și cu laptopul în brațe de pe la 5 dimineața – același program mi l-am păstrat ca și în corporație doar că nu mai sunt în office outfit și deja la ședință, ci sunt în casual outfit at home sau cum doresc, sau în grădină, și cu laptopul în brațe. Cumva luxul ăsta, eu îl văd lux, mi-l ofer, pentru că înainte de corporație eram, pe la în jur de 8, 8 și un pic,  deja acolo active și era butonul de ON pornit și turat la maximum. 

  • Ce te-a determinat să părăsești mediul corporatist după atâția ani?

Mă văd contribuind, ăsta a fost și verbul care mi-a definit ieșirea din corporație. Acolo contribuiam foarte mult, foarte bine pe câteva targete foarte stabilite și le făceam, eram mulțumiți, mergeam acasă și dormeam liniștiți, și asta mi-a împlinit sufletul și viața mult timp.

  • Ce stil vestimentar te definește?

Eu sunt cu structură mai germană, așa, și îmi place outfit-ul de business. Întotdeauna mi-a plăcut să port cămașă, pantaloni, costum, sacou, fustă, high-heels de office, eram foarte în largul meu. Am început de la o vreme să tânjesc după un casual friday, ceea ce nu aveam pentru că așa era necesar la nivelul la care lucram. S-a schimbat mult, acum sunt, uite, cam cum mă vezi: da, port cămașă, dar am altă textură, port o cămașă mai degrade sau mai colorată. Uite, asta e preferata mea, o ador pur și simplu (Dacă îți place cămașa pe care o poartă Nina, o poți achiziționa de aici >>> ) sau materialele sunt mai fluide, nu sunt din acea textură care stă bine pe un costum. Folosesc mai puțin machiaj, folosesc mai multe bijuterii, mă exprim mai mult, mă descopăr și îmi spun ”Uită-te who you are”. Știam că așa se va întâmpla.

 

  • Cum arată dressingul tău?

Mi-am făcut zilele trecute ordine și am un raft întreg mare, mare de haine de corporație pe care le-am pus în altă parte. Erau la îndemână, pe culori, pe categorii. Ei bine, le-am mutat, iar acum în față îmi sunt rochiile fluide, îmi sunt jeanșii, îmi sunt cămășile, tricourile, puloverele.

  • Cum te îmbraci la evenimentele importante, fastuoase?

Eu când merg într-un loc foarte important, e un eveniment, o festivitate, poate ridic vreun premiu sau poate e o zi de naștere sau poate e un business event foarte important pentru mine mă preocupă mult și sunt foarte atentă cu ce mă îmbrac. De obicei îmi pregătesc cu zile înainte tot ce se întămplă, dar inevitabil, în ziua respectivă sau cu un ceas două înainte să mă îmbrac, vreau să încerc și altceva. e un pattern, de cele mai multe ori când întâlnirea este foarte, foarte importantă pentru mine, îmi schimb de nenumărate ori ținuta și de cele mai multe ori nu ajung să plec cu ce îmi planificasem cu ceva zile înainte. Un astfel de moment a fost recent când am mers la evenimentul ”Prietenii Muzeului”, la Palat, organizat de Ana Maria Mihăescu și Fundația Prietenii Muzului Național de Artă, și-mi pregătisem rochia potrivită. Bineînțeles, am mers cu altceva și acel altceva este zona mea de confort, respectiv fluid și simplu. De câte ori îmi trece prin cap inspirația de a mă împopoțona sau de a fi altfel decât sunt, sau ascult sugestiile celor care îmi spun ”Uite, ți-ar sta bine cu asta sau cu asta”, nu reușesc. Merg la zona mea de confort care este simplu și fluid pentru că altfel știu că nu voi fi în largul meu în seara respectivă.

Machiajul a fost asigurat de partenerul nostru Sephora, iar Hairstyling-ul de colegii de la Beauty District.

Mulțumim prietenilor noștri de la Bottega Verde , Watchshop și Strop Concept pentru susținere!

Citește alte articole