Citește în 4 min 14 Aug 2019

Back to school – Călătorie în anii de liceu

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Anii de liceu sunt asociați distracției, prieteniilor sincere și zilelor lipsite de griji. Cine nu ar vrea să se mai bucure măcar pentru o zi de sentimentul acela de libertate? Nu avem posibilitatea călătoriilor în timp, dar ne putem bucura de haine care ne inspiră perioada tinereții, a anilor de liceu. Vezi ce articole îți vor schimba în bine starea de spirit și pot fi purtate oriunde, oricând, la orice vârstă.

Vara este aproape de final, în curând se va auzi clopoțelul de începere a școlilor…Desigur, nouă nu ni se mai aplică, dar de ce să nu ne bucurăm de aceleași emoții de început de an școlar? Indiferent dacă anii tăi de liceu au fost în anii `80 sau `90, sau poate chiar la începutul anilor 2000, poți profita de mici ”artificii” pentru a resimți acele emoții. Ce accesorii purtai în vremea liceului? Care era jacheta ta preferată sau cu ce rochie te-ai îmbrăcat la majoratul colegei tale de bancă? Profită de indulgența modei din această perioadă, în care influențele anilor `80, 90 și `00 sunt la mare căutare. Nu trebuie neapărat să te îmbraci de parcă ai fi călătorit în timp, însă poți combina elemente actuale cu articole vintage.

Blugii cu talie înaltă

Croială dreaptă, talie înaltă, materialul ușor rigid, uneori prespălat sau cu tăieturi – acum câțiva ani acest model era foarte la modă, orice adolescentă îi purta cu mândrie în drum spre liceu. Avantajul lor? Scot în evidență talia și alungesc picioarele. Ai două variante de outfit purtând acest model: cu adidași/teniși și tricou pentru un look casual, sau cu o geacă de piele și tocuri pentru o ieșire în oraș.

1.Medicine   2.Levi`s   3.Levi’s Made & Crafted   4.Pepe Jeans   5.Calvin Klein Jeans

Adidași masivi

Pe vremuri, adidașii masivi, butucănoși, erau foarte la modă. Acel model ”daddy shoes” se regăsește acum în colecțiile tuturor brandurilor, pe diverse culori și cu multe caracteristici distinctive, dar mai ales cu o talpă cât mai extravagantă.

1.Guess Jeans   2.Fila   3.Reebok   4.Karl Lagerfeld   5.Big Star

Tricou imprimat

Un mesaj amuzant, un logo sau o imagine cu formația ta preferată – indiferent de imprimeu, tricourile de acest gen se poartă și acum, ducându-ne cu gândul la dorința tinerească de a ieși în evidență atunci când mergeam la concerte cu gașca sau la câte un ”chef” la cineva acasă. Ce vremuri… :-).

1.Jacqueline de Yong   2.Lee   3.Medicine   4.Answear   5.Mango

Hanoracul

Primele zile de toamnă ne vor surprinde cu seri mai răcoroase și zile mai ploioase. În adolescență, hanoracul era cel mai iubit articol vestimentar din garderobă – fă-l să fie la fel și acum! Sunt foarte multe modele disponibile, deci nu da cu piciorul ocaziei de a-ți regăsi hanoracul preferat din anii de liceu. Tu de care purtai: oversized sau varianta scurtă, cu abdomenul la vedere?

1.Guess Jeans   2.Tommy Jeans   3.Nike Sportswear   4.Puma   5.adidas Originals

Ghiozdanul

Care este elementul nelipsit din ținuta unei școlărițe? Ghiozdanul, desigur. Chiar dacă nu îl mai umplem cu manuale și caiete studențești, ghiozdanul este un înlocuitor foarte practic al genților. Vei avea mereu mâinile libere, sunt mai încăpătoare și există o sumedenie de variante: sport sau casual-elegant, din piele naturală sau ecologică, din țesătură, cu model sau fără, etc. Poartă ghiozdanul cu încredere și savurează din spiritul școlăresc de odinioară!

1.Calvin Klein Jeans   2.Fila   3.Parfois   4.Tommy Jeans   5.adidas Originals

 

Citește alte articole