Citește în 3 min 20 Sep 2018

BACK TO THE OFFICE – Cum să te îmbraci la birou atunci când mintea ți-e încă ”în vacanță”

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

 

Vara s-a terminat, la fel și concediul, toată lumea înapoi la muncă! Află secretele specialiștilor noștri despre cum să faci trecerea de la ținuta de vară la un styling elegant, armonios și potrivit pentru birou.

Întoarcerea la serviciu poate fi dificilă, mai ales după ce ți-ai petrecut ultimele săptămâni pe o plajă însorită, rătăcind pe cărările munților sau admirând frumusețea orașelor turistice. Din păcate, rochiile vaporoase, sandalele delicate, pantalonii scurți din denim și pălăriile din paie trebuie puse pe ultimul raft al dressing-ului, la păstrare, pentru sezonul anului viitor!

Acum este momentul ținutelor office. Ce să porți la birou pentru un outfit elegant și classy, dar în același timp să poată învinge plictiseala? (Plictiseala…Acesta este ultimul lucru pe care ți l-ai dori atunci când abia te-ai întors din vacanță.) Citește sfaturile noastre și pune-le în aplicare!

Un altfel de cămașă albă

Cămașa albă – un veșnic simbol al eleganței, este perfectă pentru birou, chiar dacă aspectul său modest te poate plictisi un pic. Ce te oprește să adaugi un plus de îndrăzneală? Look-ul tău poate fi, în același timp, și trendy și conform cu dress code-ul locului muncă. Poartă o cămașă albă lejeră în combinație cu un brâu mulat. Poți alege un model brodat sau cu diverse detalii aplicate, cu inserții din dantelă sau din tiul. În final, bucură-te de culoare! Cămașa albă merge perfect cu o jachetă galbenă sau un cardigan roșu intens.

Power dressing

Îți dorești ca la birou să fii văzută ca o femeie puternică și independentă? Alege stilul power dressing, un trend foarte promovat în anii `80, inspirat din moda masculină.

 

Costume office pentru femei, sacouri cu accenturarea taliei și a umerilor, pantaloni largi cu talie înaltă, malete – toate aceste articole vestimentare definesc o atitudine profesională. Și, mai amintim încă o dată, folosește culorile, joacă-te cu ele! Nuanțele aprinse scot în evidență și mai mult faptul că ai o personalitate puternică.

Atenția la detalii

Nu există un styiling perfect pentru birou dacă nu luăm în discuție și accesoriile. Astfel de detalii sunt cireașa de pe tort ale fiecărui outfit. Investește în gențile de zi cu zi, în poșetele pe care le porți la serviciu: modele trapezoidale și cele ”poștaș”, cu catarame sau fără, dau o tentă conservatoare oricărei ținute, făcând-o astfel mult mai potrivită pentru stilul office.

La fel te sfătuim și în privința pantofilor: în loc de modelul clasic de pantofi negri cu toc modest, poți opta pentru o pereche de tocuri înalte și masive, mocasini sau niște ghete super trendy cu ținte aplicate. Nu uita de bijuterii – elementele minimaliste din aur și argint completează perfect orice styling. Ține cont însă de armonia cu care le combini: dacă vrei să ai un look îndrăzneț, optează pentru un singur accesoriu cât mai extravagant.

Citește alte articole