Citește în 3 min 30 Mar 2024

Bijuterii în tendințe pentru 2024 – ce accesorii sunt la modă?

Autor: Cristina
Timp de citire 3 min

Descoperă tendințele în materie de bijuterii pentru 2024 și strălucește cu orice ocazie. Bijuteriile sunt mai mult decât un simplu accesoriu. Reprezintă o modalitate de a-ți sublinia stilul, personalitatea și totodată, un accesoriu care transmite un plus de încredere.

 

Anul 2024 aduce o doză de fascinație pentru bijuteriile în forme clasice. Principalele surse de inspirație sunt stilul vintage, natura și materiale naturale. Vor fi la modă reinterpretările din trecut dar și viziunile contemporane ale designerilor în materie de accesorii.

.

Lanțurile – o combinație între eleganță și stil rebel

Bijuteriile cu lanțuri au atras atenția în prezentările celor mai importanți designeri. Bijuterii cu lanțuri masive au fost prezentate de The Attico, Sacai și Kiko Kostadinov. Lanțuri de aur delicate, pe de altă parte, au apărut în prezentarea semnată Tom Ford.

Prin urmare, dacă ar fi să numim cea mai mare tendință de bijuterii pentru 2024, ar fi lanțurile. Strălucitoare sau mate, mai groase sau subțiri, simple sau încărcate – indiferent de stilul adoptat, aceste bijuterii vor adăuga un plus de stil look-urilor minimaliste sau clasice.

Lanțurile delicate și cele mate se vor regăsi în majoritatea colecțiilor din acest sezon. Astfel de bijuterii pot fi găsite și în colecția în ediție limitată Sisterhood Treasure de la Asnwear.LAB. Cerceii, colierele și brățările, realizate dintr-o combinație de elemente de argint și placate cu aur, se combină perfect cu haine delicate dar și cu piese vestimentare din piele. Bijuteriile pot fi purtate atât individual, cât și în straturi suprapuse.

Tendințele pentru bijuterii în 2024: Întoarcerea la natură

Fascinația pentru natură s-a manifestat printr-o varietate de modele de bijuterii care se află în topul trendurilor pentru 2024. Unul dintre aceste trenduri îl reprezintă pietrele naturale. Bijuteriile împodobite cu minerale subliniază legătura cu natura și impresionează prin eleganță. Pentru astfel de accesorii, stilul clasic și o gamă cromatică neutră vor funcționa cel mai bine.

Colecția Sisterhood Treasure include și bijuterii confecționate din pietre naturale, iar selecția acestora nu este întâmplătoare. De fapt, putem alege dintre turmalina neagră cu puterea sa protectoare extraordinară, granatul roșu pentru un plus de încredere în sine sau cristalul de munte, care curăță mintea de gânduri negative și invocă pacea interioară.

Turmalina neagră și granatul roșu pot completa orice look casual sau unul de seară. Se potrivesc de minune cu rochii lungi din satin, ținute din piele sau costume. Strasurile delicate, pe de altă parte, vor adăuga un plus de lejeritate ținutelor de primăvară. Vor arăta foarte bine cu cămăși albe, țesături fluide și rochii maxi sau midi.

Bijuterii vintage și boho

Îți place stilul retro și vrei să stralucesti? Atunci vei fi încântată să știi că bijuteriile în stil vintage revin la modă. Cerceii, brățările și colierele din aur și argint în forme geometrice care amintesc de stilul anilor 1980 și 1990 vor adăuga o notă aparte oricărei ținute. Acest lucru a fost demonstrat de Tom Ford, care a adăugat creațiilor sale cercei inspirați din moda anilor 1990.

Bijuteriile boho au predominat, de asemenea, în cadrul prezentărilor de modă. Franjuri, pene, sau margele – aceste bijuterii se potrivesc femeilor carora le place sa experimenteze un stil extravagant. Bijuteriile boho sunt potrivite totodată și pentru ținute de primăvară.

Colierele suprapuse au predominat în prezentările internaționale de pe podium. Aceste bijuterii  s-au remarcat pe catwalk în prezentările Chanel si Burberry. Bijuterii modulare, din care îți poți realiza propriile compoziții, se găsesc în colecția Answear.LAB. Alege dintre colierele și brățările unice din pietre naturale pentru a completa o ținută cu aer sofisticat.

.

Descoperă colecția de bijuterii de la Answear.LAB.

Citește alte articole