Citește în 5 min 20 Oct 2023

Care sunt caracteristicile stilului vestimentar japonez?

Autor: Georgiana
Timp de citire 5 min

Stilul vestimentar japonez este specific și strâns legat de cultura țării. Tendințele sunt de asemenea importante, la fel ca și influențele subculturale. Toate acestea au ca rezultat un stil aparte care este recunoscut în întreaga lume. Află care sunt caracteristicile stilului vestimentar japonez citind articolul nostru!

Stilul vestimentar japonez – cele mai importante caracteristici

Japonia este o țară exotică ce surprinde în multe feluri. La fiecare pas, tradiția se amestecă foarte mult cu modernismul și acest lucru se vede în multe industrii, dar mai ales în modă. Nu putem nega că stilul de modă japonez iese puternic în evidență față de altele. Calitatea superioară, minimalismul și elementele familiare, europene, sunt imediat vizibile, pe lângă referirile la Orient și cultura bogată a țării.

Există o mare varietate în moda japoneză datorată în special multitudinii de tendințe, stiluri și binecunoscuta simplitate sofisticată. Există mai multe articole de îmbrăcăminte care sunt asociate cu Țara florilor de cireș, liderul definitiv fiind kimonoul, adică un articol asemănător cu un halat, dar care seamănă cu litera T în forma sa neîmbrăcată. Este o îmbrăcăminte tradițională cu modele orientale care și-a găsit drumul definitiv în moda de stradă. Stilurile vestimentare japoneze sunt, de asemenea, definite prin accesorii, inclusiv șlapi și pantofi cu platformă înaltă. Acest lucru arată că fundalul istoric este baza pentru multe combinații de zi cu zi. Ce altceva îți atrage privirea? Cu siguranță layeringul și croielile asimetrice și supradimensionate.

Stilul japonez în moda stradală

Stilul japonez în modă nu este clar, așa că este dificil să-l definești cu precizie. Străzile sunt pline de culoare, de inspirație și stiluri „de basm”. Este un stil foarte diferit deoarece este un amestec de epoci și influențe acolo. În stilul japonez, nimeni nu are restricții în a se distra cu moda! Stilul japonez este reprezentat prin îmbrăcăminte de înaltă calitate, foarte bine croită, cu linii curate. Hanoracele de damă cu o formă relaxată se potrivesc perfect cu o varietate de look-uri, de la anime la cele inspirate de moda victoriană.

Fără îndoială, oamenii din Țara Soarelui-Răsare se bazează mult pe tradiție, pe care o respectă enorm. Istoria și arta sunt inspirațiile principale, dar nu numai. Stilul japonez de îmbrăcăminte are o bază solidă, dar beneficiază și de modernitate, inclusiv de noi forme și țesături inovatoare. Detaliile sunt un aspect important, așa că li se acordă o atenție deosebită.

Stilul vestimentar clasic japonez se bazează în principal pe materiale ușoare și aerisite, de înaltă calitate. Texturile interesante, modelele și combinațiile de culori contrastante sunt cele care adaugă acel condiment specific. Tricourile de damă cu sigle sunt ideale pentru purtarea de zi cu zi, la fel și tricourile cu personaje din desene animate sau trupe celebre. Modelele simple sunt, de asemenea, destul de populare, deoarece se potrivesc cu absolut orice. Croielile mai largi sunt cu siguranță preferate față de cele mulate. Stilul japonez de îmbrăcăminte este adesea completat de o sumedenie de volănașe, aceste detalii aparând mai ales în look-ul lolita. Tot aici veți găsi rochii din dantelă, fuste trapez pentru femei și o mulțime de bijuterii. Ciorapii și șosetele până la genunchi purtați cu pantofi solizi, lăcuți, joacă un rol important în moda japoneză. Unii combină stilul dulce cu cel întunecat și stâncos, caută inspirație în vechea modă europeană sau copiază celebritățile lor preferate. Există o mulțime de exemple ale tendinței lolita. Cu toate acestea, combinațiile dulci și foarte feminine sunt deseori înlocuite cu stilul grunge de foarte mulți oameni.

Originalitatea este în topul preferințelor

Stilul japonez este influențat de mai mulți factori. Cu toate acestea, ceea ce îl diferențiază este originalitatea sa. Pe străzi, puteți vedea gheișe tipice, lolite drăguțe și adevărați fani ai minimalismului. Oamenii acestei țări nu se tem de contraste, de straturi și, de asemenea, de simplitate. Le place să poarte haine casual, pantofi sport sau lenjerie intimă la vedere și le plac, de asemenea, noutățile din modă. Indiferent de stilul propriu, aspectul lor este întotdeauna îngrijit și plăcut din punct de vedere estetic.

Moda japoneză rupe tiparul de multe ori. Pantofii cu toc înalt, ghetele, cizmele și espadrilele sunt cele care se regăsesc în cele mai multe combinații. Bijuteriile colorate, accesoriile pentru păr și gențile de umăr sunt printre cele mai populare accesorii atunci când vine vorba de poporul japonez. Umbrelele mici protejează de razele soarelui la fel de eficient ca și pălăriile. Indiferent de vreme, stilul vestimentar japonez este deseori asociat cu îmbrăcămintea lungă deoarece acolo există o reticență în a se arăta corpul chiar și în sezonul cald.

Stilul japonez de îmbrăcăminte ia diferite forme. Stilurile pentru femei sunt cu siguranță mai fanteziste și mai neobișnuite, deoarece bărbații optează în principal pentru piesele clasice. Tricourile simple și jachetele supradimensionate sunt un fel de uniformă pentru ei. Uneori și bărbații se lasă duși de val în ale modei. Ei aleg culori strălucitoare, croieli interesante sau accesorii neobișnuite. Trebuie amintit faptul că codul vestimentar japonez este în mare parte unisex, așa că distincția dintre îmbrăcămintea bărbătească și cea de damă devine treptat un lucru din trecut. Bărbații în fustă nu sunt o apariție neobișnuită, nici cei care poartă paltoane lungi. Nu există clișee aici, pentru că există o diversitate completă. Aceasta înseamnă că fiecare are șansa de a-și pune accentul pe sine așa cum dorește. Fiecare poate interpreta tendințele în felul său și își poate etala hainele și accesoriile preferate. Oamenii din Japonia iubesc tendințele și moda, indiferent de sex sau vârstă.

În concluzie…

Stilurile vestimentare japoneze sunt cu adevărat diverse. Subculturile sunt foarte importante în modă acolo, deoarece dau naștere la multe noi tendințe. Stilul harajuku chiar lângă kawaii sunt liderii clari, deși există destul de multe alte tendințe care sunt la fel de populare. Stilurile vestimentare japoneze sunt tendințe moderne care completează perfect clasicele binecunoscute. Ei iubesc tradiția, pe de o parte, și eclectismul și inovația, pe de altă parte. Stilul vestimentar japonez contemporan vine din Occident și se suprapune propriei culturi. Uneori, o piesă de îmbrăcăminte este purtată în mai multe feluri. Pantalonii de damă vin în multe croi, culori și lungimi și pot fi purtați singuri, precum și pe sub o rochie sau fustă.

 

Citește alte articole