Citește în 4 min 27 Oct 2023

Cum să porți mom jeans?

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Mom jeans au devenit foarte populari în ultimele sezoane. Cu toate acestea, foarte multe femei încă au o reținere în a investi într-o pereche de mom jeans. Este acest model de jeans potrivit pentru toată lumea? Cu ce merg cel mai bine mom jeans? Descoperă ultimele tendințe!

Ce sunt mom jeans?

Mom jeans sunt distinctivi pentru că au o talie înaltă și croiala se înclină spre tiv. Sunt mult mai largi la șolduri, iar picioarele au de obicei 7/8 lungime. Oferă o lejeritate oricărui styling și pot fi simpli sau cu rupturi vizibile și alte ornamente. Mom jeans vin în toate nuanțele de albastru, dar și pe negru. Fiind un hit al ultimelor sezoane, te asigurăm că acest model din anii `80 și `90 nu va dispărea curând din topul tendințelor.

Pentru cine este potrivit modelul mom jeans?

Contrar aparențelor, acest model poate fi purtat de foarte multe femei. Ce siluetă este, totuși, cea mai potrivită pentru acest stil? Croiala specifică a acestor blugi ascunde cu succes pulpele proeminente și șoldurile foarte late și în același timp evidențiază talia. Forma corpului pentru care se potrivește cel mai bine acel model este cea ”pară”, dar trebuie să ții cont oricum și de ce porți în partea de sus pentru a armoniza proporțiile. În orice caz, acești pantaloni sunt cei mai buni dacă vrei să îți ascunzi pulpele groase. Femeile plus-size vor arăta superb în acești blugi.

În același timp, dacă forma corpului tău este cea de ”triunghi” (umeri lați și șolduri înguste), mom jeans sunt de asemenea foarte potriviți pentru că va egala ochiometric proporțiile. Chiar și pentru silueta tip clepsidră sunt o alegere foarte bună deoarece se evidențiază talia. Pentru femeile înalte este recomandată o pereche mom jeans cu o croială ceva mai strâmtă.

Cu ce poți purta mom jeans?

Mom jeans pot fi purtați atât într-o ținută de zi, cât și una de seară. Pentru un look urban, poți adăuga o cămașă albă clasică, un tricou scurt sau un top fără bretele. Cea mai bună opțiune, dacă vrei să evidențiezi talia, este să alegi ceva scurt în partea de sus. În același timp, dacă porți ceva oversized în partea de sus, bagă tricoul sau cămașa în pantaloni în partea din față, în spatele cataramei de la curea, pentru a avea același efect de evidențiere a taliei.  

În sezonul rece vei fi nevoită să adaugi ceva pe deasupra, iar hanoracul ar fi o alegere foarte bună. Pentru un look mai elegant, optează pentru un sacou, fie că este unul scurt sau unul lung, care acoperă șoldurile. Când vine vorba despre geci, acest model de blugi se potrivește foarte bine atât cu gecile groase clasice, dar și cu un palton oversized. Pentru sezonul de iarnă, gecile cu puf sunt un must-have, iar pentru primăvară îți recomandăm să îți creezi ținute ce implică și o jachetă impermeabilă.

Modelele mom jeans cu tăieturi vor oferi, cu siguranță, un look mai nonșalant. Pentru o ținută de seară, adaugă un corset sau un body și accesorizează ținuta cu multe bijuterii pentru a obține un look classy. Pentru o ținută de zi, asortează mom jeans cu tăieturi cu un pulover colorat, tricou polo sau un tricou clasic pentru a ”liniști” cumva ținuta. Încă un pont: blugii cu tăieturi arată foarte bine în combinație cu dresurile plasă. Alege să porți pe dedesubt un dres plasă pentru a obține o ținută aparte.

Ce încălțăminte se potrivește cu mom jeans?

Ținutele cu mom jeans sunt în esență potrivite pe tot parcursul anului, dar cee ace se schimbă negreșit în funcție de sezon este încălțămintea. Aspectul streetwear este creat prin adăugarea unor pantofi sport clasici sau tip gheată, ce acoperă glezna. Reține faptul că pantofii sport înalți, cu glezna acoperită, au un efect de micșorare a înălțimii tale.

Ce să porți cu mom jeans? Lungimea 7/8 se potrivește perfect cu tocurile. Pantofii stilettos vor fi perfecți atât pentru serviciu, cât și pentru o întâlnire. Pentru anotimpurile mai reci, folosește cizme înalte cu un toc masiv. Pantalonii pentru silueta clepsidră ar trebui să fie cu siguranță asociați cu aceștia, deoarece un toc subțire nu va arăta prea bine cu acest tip de siluetă. Vara este mult mai simplu: poți alege sandale, espadrille sau chiar și șlapi pentru a-ți complete ținuta.

Blugii negri pot oferi o varietate de lookuri. Pentru un aspect îndrăzneț, alege încălțămintea mai îndrăzneață, cum ar fi pantofii sport cu șireturi extravagante sau tocurile accesorizate cu bijuterii fanteziste. Detaliile din zona gleznei pot scurta optic picioarele, așa că acest model de încălțăminte este mai potrivit pentru femeile înalte.

Preferi stilul mai discret? Combină mom jeans cu o cămașă clasică și balerini sau mocasini pentru o ținută simplă și impecabilă, pe care o poți purta în nenumărate ocazii.

Citește alte articole