Citește în 4 min 14 Jan 2019

Ce înseamnă o ținută sport

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 4 min

stil sport 6

În general când auzim sau ne gândim la stilul sport, ne vin în minte îmbrăcămintea cumpărată din magazine de profil, încălțămintea și accesoriile la fel. Iar când vine vorba de situațiile în care îmbrăcăm o astfel de ținută, ele se leagă de mersul la sală sau în vizite informale la familie sau prieteni.

Însă, în ultimul timp, stilul sport s-a extins pentru mai multe situații, iar atât hainele, cât și încălțămintea și accesoriile sunt purtate mult mai des și scoase din cele două contexte despre care povesteam în paragraful anterior.

Așadar, haide să vedem cum stilul sport influențează modul în care ne îmbrăcăm, poate chiar fără să ne dăm seama.
stil sport

Iar dacă este să ne referim la sporturile care au influențat cel mai mult anumite tendințe, trebuie neapărat să menționăm golful sau crossul. De ce? Pentru că el a arătat lumii întregi tricoul polo. Acesta este purtat atât de doamne cât și de domni, mai ales atunci când vor să adopte un stil smart-casual. El este îmbrăcat atât în cluburi, la plimbare sau chiar și la birou. Acesta este cel care face legătura cel mai bine între stilul sport și cel smart-casual.

Desigur, și tenisul a influențat moda, aducând maieurile sau fustele cloș în față. Iar dacă stăm să analizăm fiecare timp de sport, cu siguranță vom găsi și alte legături între ținutele celor care intră pe teren și prezentările de modă sau ținutele pe care le vedem zilnic pe stradă.

Șireturile

Atunci când ne gândim la ținute sport, ne gândim la șireturi. Fie că este vorba de șiretul care ține pantalonii sau fustele în talie sau mai ales cele de la încălțăminte. Acestea însă au început să apară și la topuri sau tricouri și chiar și la accesorii – fie că povestim despre genți sau rucsaci.

stil sport

Imprimeurile

Un stil nu poate fi definit doar după forme. Și imprimeurile te pot duce cu gândul într-o direcție sau alta. Așadar, dungile sunt cele care te duc cu gândul spre o ținută pe care ai văzut-o pe un teren de sport. Mai rar vei vedea echipamente care să aibă cercuri sau hexagoane imprimate pe ele. Dacă este să ne gândim la echipamentele piloților de Formula 1, atunci intră în discuție și carourile. Care sunt iubite atât de creatorii de modă, cât și de noi restul.

stil sport 4 stil sport 5

Hanoracele

În ultima perioadă, hanoracele sunt alese atât de doamne, cât și de domni în diverse situații. Nu este nevoie să spunem că acestea vin din stilul sport de îmbrăcăminte. Atunci când vrei să îți lași sacoul acasă, dar este totuși prea frig pentru tricou sau maieu, cu siguranță vei alege un hanorac.

Pantofii sport

Pantofii sport sunt de obicei considerați cei de tip adidas. Însă cu timpul și cu schimbarea trendurilor sau, mai bine spus, intersectarea lor, și tenișii intră în această categorie. Iar mai nou, încălțămintea sport a început să primească accente glamour, astfel încât au ajuns să existe pe piață pantofi sport cu platformă. Dacă este să vorbim despre pantofii sport în continuare, aceștia nu mai sunt doar albi sau negri. Culorile au invadat și acest timp de încălțăminte, astfel încât nici nu mai contează că ai ales o ținută uni și nu ai habar de cum să adaugi o pată de culoare, pentru că ai la îndemână zeci de modele în zeci de culori sau de combinații de culori.

stil sport

Accesorii sport

Accesoriile știm că se întind de la genți și rucsaci la ceasuri. Atât gențile, cât și rucsacii sunt azi fabricate din diverse materiale și în diverse forme și culori astfel încât, fie că sunt inspirate din sport sau nu, să poată fi purtate în cât mai multe situații.

Ceasurile sunt și ele de mai multe feluri, astfel că nu vom asorta un ceas sport cu un costum elegant, și nici un ceas elegant cu ținuta de mers la sală.

accesorii sport

Tu ce înțelegi prin ținute sport? În ce situații le adopți?

 

Sursă imagini: unsplash.com

Citește alte articole