Citește în 7 min 25 Sep 2023

Cine este Stela Bizdu, ambasadoarea NO SHAME?

Autor: Georgiana
Timp de citire 7 min

De câte ori te-ai simțit, ca femeie, criticată de cei din jur sau inferioară celorlalți doar pentru că nu arătai precum modelele din revistele de modă? Prin campania NO SHAME lansată de Answear.LAB vrem să evidențiem faptul că societatea NU are dreptate! Fiecare femeie este frumoasă și merită iubită și apreciată pentru ceea ce este, nu pentru cum arată. Vremurile în care trebuia să ai dimensiunile 90-60-90, o anumită înălțime și o anumită culoare a pielii au apus. Este momentul să arătăm lumii că frumusețea vine în mai multe forme, iar iubirea supremă este cea izvorâtă din interior. 

Pentru popularizarea mesajului puternic de care au nevoie atât de multe femei, Stela Bizdu s-a alăturat campaniei NO SHAME și vorbește deschis despre iubirea de sine, despre depășirea obstacolelor și despre puterea de a merge mai departe într-o lume în care aspectul fizic este pus pe un piedestal.

Stela Bizdu a fost lovită de un autoturism la vârsta de 35 de ani, iar de atunci viața i s-a schimbat complet. În urma accidentului, piciorul stâng i-a fost amputat și a trebuit să învețe să își iubească corpul poate chiar mai mult ca înainte. Povestea ei de viață merită auzită, iar noi vrem să aducem în fața voastră acest om minunat. Mai jos aveți un scurt interviu cu Stela, o adevărată luptătoare, mamă, soție, femeie!

Interviu cu Stela Bizdu

1. Îți mulțumim încă o dată că ai acceptat să te alături campaniei NO SHAME! Ești un model de urmat, o inspirație pentru multe femei care simt că nu se încadrează în standardele societății și uită că cel mai important este cum te simți, nu cum te văd ceilalți. Ai mai spus în alte interviuri că accidentul “te-a transformat”. Cum era Stela înainte de accident? Cine și cum este Stela Bizdu din prezent? 

Stela înainte de accident era o persoană plină de viață. Așa mă vedeam din exterior. De fapt, pe dinăuntru nu eram așa. Aveam complexe cum au majoritatea femeilor, nu eram mulțumită de cum arăt, mă interesau aceste aspecte superficiale, de fațadă. Și atunci, și acum, pot spune că am o bunătate cu care m-am născut. Îmi place foarte mult să ajut oamenii, dar, mă puneam pe locul 2 și ajungeam să mă neglijez. Stela din prezent este o persoană lipsită de complexe, pe care nu o mai interesează de ce spune restul lumii, dar care și-a păstrat acest spirit bun fără a uita de ea. Stela de acum se pune pe primul loc, trăiește pentru ea însăși și pentru familia ei și cei mai apropiați, este bună cu cine merită iar, în rest, nu intră în conflicte, nu sunt genul ei.

2. Când erai copil, cum o vedeai pe Stela adultă, cum te imaginai pe tine ca femeie?

Mă vedeam măritată la 25 ani, cu doi copii si o femeie de succes, sigură pe ea, asumată. Dumnezeu mi-a dat tot ce mi-am dorit, dar la timpul potrivit si nu mă îndoiesc ca așa a fost cel mai bine pentru mine, pentru că am învățat multe de la viață până să îl găsesc pe soțul meu. Sunt mulțumită că am un soț care mă iubește necondiționat și cu care mă înțeleg bine, că avem 2 copii perfecți, băiat si fată, cum am vrut dintotdeauna și că totul s-a aranjat între timp. Mă bucur că Stela adultă are în continuare coloană vertebrală și poate să își asume propriile acțiuni și că, deși a fost dezamăgită, nu și-a pierdut bunătatea față de oameni.

3. Ca ambasadoare a campaniei „NO SHAME” inițiată de Answear.LAB, un brand creat de femei pentru femei, cum vezi problema body shaming-ului într-o societate în care femeile sunt descurajate să pună accent pe frumusețea naturală și sănătoasă, pe iubirea de sine?

Body shaming-ul este într-adevăr o problemă reală și gravă despre care ar trebui să se vorbească mai mult și mă bucur că Answear abordează acest subiect prin campaniile și colecțiile pe care le lansează la Answear.LAB. Mă surprinde faptul că în 2023 încă nu realizăm, ca societate, că frumusețea nu are reguli și că ar trebui să pornească din interior. O față frumoasă nu înseamnă și un suflet frumos, dar din păcate pentru mulți asta nu contează. Și eu m-am confruntat mult cu iubirea de sine și mi-a luat mult până să ajung în acest punct. Sfatul meu pentru alte femei este următorul: totul începe cu voi. Nu poți opri gura lumii oricât ai vrea, nici să o mulțumești orice ți-ai face. Așa că tot ce faci, fă-o pentru tine. Încarcă-te cu energii pozitive și nu mai lăsa energiile negative să ajungă la tine, este viața ta, nu a societății și tu decizi cum o trăiești. Dacă vrei să faci ceva care îți va da un plus de încredere în tine, fă-o. Este normal să fim într-o continuă evoluție și schimbare și să ne dorim să ajungem cea mai bună versiune a noastră, dar să nu uităm că fiecare femeie trebuie să își păstreze autenticitatea.

 

4. Cum decurge o zi din viața ta? Cu ce te confrunți ca femeie, mamă, soție, fiică, antreprenoare?

O zi din viața mea decurge ca ziua oricărei mămici cu normă întreagă. Sunt complet dedicată familiei și am învățat că timpul pe care nu îl petrecem în familie nu îl primim inapoi. Încerc să petrec cât mai mult timp cu copiii, acestea sunt cele mai prețioase clipe pentru mine: când suntem toți la un loc, citim o poveste, ne jucăm, râdem, am visat la aceste momente toată viața. După cum am spus, este un full time job cel de mamă, în plus sunt și antreprenoare, nu prea mai am timp liber, dar nu mă plâng. Ii mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această viață și în fiecare zi mă trezesc și aleg fericirea, pentru că fericirea este o stare pe care ne-o impunem, nu o aduc lucrurile materiale. Vine din lucruri mărunte. Așa că odată ce m-am trezit cu zâmbetul pe buze, oricât de aglomerată ar fi ziua, oricâte treburi am de făcut, chiar dacă mă dau peste cap, sunt recunoscătoare că (le) trăiesc. Nu am timp să mă victimizez, să mă compătimesc. Cât avem sănătate, toate au o rezolvare.

5. Ce le recomanzi femeilor care duc o “luptă” proprie: nu se regăsesc în jobul lor, își doresc o evoluție profesională, nu se simt bine în corpul lor, nu se simt apreciate și iubite?

Să își creeze un mediu de viață în care să muncească de plăcere, să nu ajungă în punctul în care să lase lucrurile să se transforme într-o corvoadă pentru ele. Să fie propriul lor Rai, pentru că e foarte important pentru psihic să faci ceva cu drag și nu doar de dragul de a munci sau pentru câștiguri financiare. Fetelor, trebuie să aveți încredere în voi că puteți mai mult și să vă doriți să faceți o schimbare, pentru că în timp se va vedea acest lucru și timpul este foarte prețios. Nu-l irosiți făcând lucruri care vă indispun. Legat de cealaltă parte a întrebării, trebuie să conștientizați că nu aveți nevoie de validare din partea celorlalți. Voi trebuie să fiți mulțumite de voi, voi trebuie să vă ridicați când sunteti jos, voi trebuie să vă apreciați, chiar dacă oamenii sunt răi și au tendința de a vă critica. Nu vă lăsați dominate de energii negative și de gura lumii, pentru că dacă ne-am lua după ce zic toți, n-am mai ieși din casă si viața ar trece pe lângă noi. Faceți o schimbare, petreceți timp cu voi însevă, descoperiți-vă adevarata valoare și astfel va apărea și va crește încrederea în sine. Toate acestea o să se vadă, voi o să vă vedeți mai bine și asta se va reflecta și asupra lumii, veți radia odată ce veți pune în practică aceste sfaturi.

Stela Bizdu poate fi urmărită pe contul ei de Instagram. Dacă ți-a plăcut interviul, nu uita să dai un share în Social Media sau să i-l trimiți unei femei care are nevoie să citească povestea Stelei.

toate articolele purtate la ședința foto fac parte din colecția NO SHAME by Answear.LAB.

Citește alte articole