Citește în 4 min 25 Oct 2023

Colmar: Pe podiumul brandurilor sportive italiene

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Colmar este un brand apreciat pentru calitatea sa, confortului pe care îl asigură fiecare piesă vestimentară, dar și pentru designul original. Fiind pe piață de aproape un secol, Colmar a înregistrat numeroase succese de-a lungul timpului: este primul brand care a creat un costum de schi aerodinamic, costum în care era îmbrăcat Zeno Colò când a câștigat Campionatul Mondial de Schi. Care sunt celelalte motive pentru care Colmar este un brand sportiv atât de apreciat?

De la uniforme la echipamente sportive de top

Istoria brandului Colmar începe în 1923. Cuplul format din Irma și Mario Colombo au decis să deschidă prima lor fabrică în Monza, Italia. Cei doi cunoșteau foarte bine industria de producție a materialelor textile întrucât anterior lucraseră într-o fabrică de specialitate. Brandul pe care l-au pornit împreună era specializat, la început, pe producția de uniforme de lucru în special pentru bărbați: salopete, căști de protecție și ghete.

Numele Colmar a venit în urma unei întâlniri cu prietenii lor apropiați în care, pentru a se distra, au început să formuleze și să scrie cuvinte aleatorii pe un pachet de țigări. La un moment dat au format cuvântul ”Colmar”, reprezentând primele trei litere din numele și prenumele lui Mario Colombo. Acesta, împreună cu soția sa, au decis să numească astfel fabrica lor.

Irma și Mario au schimbat profilul confecțiilor din uniforme imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, după ce oamenii au început să-și formeze obiceiuri diverse de petrecere a timpului liber. În acea perioadă devenise foarte la modă să mergi la schi pentru perioade îndelungate la resorturile de schi în plină dezvoltare.

Pasionații sporturilor de iarnă erau în căutare de echipamente confortabile dar și calitative, care să le asigure protecție împotriva frigului, vântului și umidității, dar să asigure și o lejeritate a mișcărilor. Fiind un lucru destul de nou pentru italieni (mersul la schi), aceștia începuseră inițial să schieze în uniformele de lucru pe care fabrica de confecții Colombo le producea. Văzând interesul din ce în ce mai mare al italienilor asupra echipamentelor pentru sporturile de iarnă, cuplul a decis să crească producția de căști de protecție, dar și să lanseze o linie nouă de haine pentru schi.

Colmar asigură confortul în orice condiții

Colmar încă se inspiră din lumea sporturilor chiar și astăzi, schiatul, snowboardingul și golful fiind invariabil sporturile preferate. Oricine poartă Colmar se poate simți zilnic ca un atlet profesionist. Toate acestea se datorează colaborării Colmar în procesul creativ cu sportivi de top, instructori de schi și snowboarding și organizații sportive de top, cum ar fi Federația Italiană a Sporturilor de Iarnă.

Îmbrăcămintea pe care o produce brandul asigură confort chiar și în cele mai dificile condiții meteorologice. În plus, se distinge prin designul său original și combinația de forme moderne cu designul tradițional de îmbrăcăminte sportivă. În prezent, Colmar creează nu numai îmbrăcăminte sport, ci și îmbrăcăminte lifestyle.

Un exemplu de îmbrăcăminte care poate fi purtată în orice ocazie – nu doar cele destinate activităților sportive – este linia Colmar Originals. Vrei să porți articole vestimentare de calitate superioară, cu un design inspirat din lumea sportului? Poți alege din gama de îmbrăcăminte a brandului precum geci călduroase sau veste din puf, hanorace din bumbac, tricouri polo, rochii, bluze, pantaloni din stofă sau chiar și pantofi. Cu brandul Colmar vei fi pregătit pentru toate provocările de toamnă și iarnă în cel mai bun stil.

Citește alte articole