Citește în 4 min 15 Feb 2024

Costume de damă la modă în 2024

Autor: Cristina
Timp de citire 4 min

Costumele de damă care vor fi la modă în 2024 au fost deja prezentate pe catwalk. Au fost incluse în prezentările de modă dedicate sezonului de iarnă 2023/2024. La ce ne putem aștepta în cursul acestui an? Cum alegi un costum de damă la modă, dar în tendințe? Află chiar acum tot ce trebuie să știi despre costumele în tendințe din acest an!

 

Costumele de damă la modă și evoluția lor

Inițial, costumele au fost piese vestimentare dedicate exclusiv bărbaților. Fără să fie deloc surprinzător, atunci când femeile au început să le poarte, croiala acestora semăna cu cea a prototipurilor masculine.

.

Abia în ultimele decenii ale evoluției vestimentare, costumele de damă au fost croite în favoarea femeilor și au început să se evidențieze față de modelele anterioare. Ba mai mult, sacourile și vestele și-au făcut loc definitiv în garderoba feminină completând stilul vestimentar de zi cu zi și uneori chiar și ținutele sport.

Costumele la modă pentru acest sezon te vor încânta prin multitudinea de look-uri stilate, așadar nu trebuie să te conformezi stilurilor clasice. Sunt disponibile atât modele care urmează linia corpului, cât și costume cu elemente androgine și croială lejeră.  Dungi, carouri, elemente strălucitoare sau dimpotrivă, culori neutre – toate acestea se vor regăsi printre modelele din acest sezon.

Pentru un look perfect trebuie să ții cont că orice costum ales trebuie să se potrivească întotdeauna cu forma corpului tău. Dacă ai o siluetă plinuță, poți alege dungi verticale, un trend care a revenit în forță în acest sezon. Femeile subțiri, pe de altă parte, pot alege țesături în carouri. Pentru o apariție cât mai stilată, costumele ar trebui să fie întotdeauna combinate cu accesorii bine alese, precum cercei sau genți de efect. Acestea le vor oferi un plus de personalitate.

Nici măcar cele mai moderne costume de damă, din cele mai recente colecții nu vor arăta bine dacă nu sunt accesorizate. Bluzele, cămășile de damă sau chiar cele mai simple tricouri pot fi de bază în styling. Dacă ești adepta unui stil relaxat, poți purta costumul cu pantofi sport și un tricou simplu. O alternativă pentru ocazii speciale ar fi un look feminin, obținut cu o cămașă băgată în pantaloni.

Care costume de damă sunt la modă și pe cine avantajează?

Costumele de damă la modă, potrivite la începutul sezonului 2024 și-au făcut deja apariția pe podiumurile internaționale. După încheierea prezentărilor a fost evident ce culori și ce tip de croieli preferă designerii vestimentari pentru noul an. Astfel, putem să intuim noile trenduri și să facem cele mai bune alegeri vestimentare.

Vă întrebați ce costume sunt la modă în materie de culori? Din fericire, sezonul primăvară-vară 2024 ne răsfață din acest punct de vedere și ne oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de culori. Pentru sărbătorile în familie, costumele de culoare deschisă în nuanțe bej sau culoarea untului, cu o croială clasică, pot fi o alegere excelentă. La birou, mizează pe o apariție elegantă și poartă un costum într-o culoare închisă sau un model imprimat cu dungi verticale, pentru alungirea siluetei.

Cauți ceva un pic mai îndrăzneț? Dacă ești în căutarea celor mai noi tendințe pentru costumele de damă, 2024 are de oferit mai multe propuneri. Acestea includ, de exemplu, modele în culori puternice, cum ar fi galben neon, roșu aprins dar și nuanțe calde. Dacă preferi culorile mai închise, alege costume de damă din brocart. În acest fel vei obține un look elegant cu accent glam.

Costume de damă la modă în 2024

Costumele de damă la modă în 2024 se încadrează în stiluri diferite. Trebuie doar să alegi modelul care te avantajează cel mai bine:

  • Costume de damă în stil masculin – de obicei sunt supradimensionate și au croiala dreaptă. Sunt excelente pentru imperfecțiunile siluetei sau pentru un look relaxat.
  • Costume de damă croite pe corp – o alegere bună dacă vrei să îți evidențiezi silueta și atuurile feminine – picioarele drepte și talia, în timp ce adopți un look elegant.
  • Costume de damă supradimensionate – costumele de damă supradimensionate predomină în materie de tendințe vestimentare. Arată bine dacă sunt croite din materiale grele precum lâna, dar sunt puse în evidență și de țesături fluide și delicate.

Te întrebi așadar, ce costume arată cel mai bine dar, subțiază totodată silueta? Dacă urmărești aceste aspecte, alege culori uni fără imprimeuri. Culorile mai închise sunt ideale, dar nu neapărat negrul. Roșul este de asemenea o alegere bună dacă nu nu te ferești de combinațiile îndrăznețe. Țesăturile lucioase, pe de altă parte, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere.

Îți plac costumele de damă cu imprimeuri? În acest caz, mizează pe dungi verticale. Sunt ideale pentru alungirea siluetei indiferent de croială. De asemenea, sunt perfecte pentru ținutele de zi cu zi, pentru birou sau în cazul unei reuniuni de familie. Dungile se potrivesc cu accesorii simple pentru un look feminin delicat.

.

 

Citește alte articole