Citește în 4 min 22 Feb 2024

8 Genți la modă pentru sezonul primăvara-vară 2024

Autor: Cristina
Timp de citire 4 min

Gențile sunt accesoriile de bază din garderoba oricărei femei. Acestea influențează major aspectul modern sau nonconformist al ținutelor de zi cu zi. Odată cu noul sezon, marile case de modă propun o serie de modele, potrivite pentru o varietate de stiluri.

Iată 8 genți la modă, întâlnite în propunerile celor mai importante case de modă.

.

Genți tip bijuterie

Geantă Pinko
Geantă Pinko

Conceptul “quiet luxury” sau luxul discret este un trend care a devenit tot mai vizibil în ținutele dedicate ocaziilor speciale. Acest stil mizează pe vestimentația simplă și pune accentul pe accesorii, gențile tip bijuterie fiind alese pentru a contura o ținută plină de stil. Așa cum reiese chiar din denumirea lor, acestea sunt menite să strălucească și să transmită ideea de extravaganță. Genți cu pietre, ștrasuri, franjuri și accente metalice s-au remarcat în prezentările marilor case de modă precum Dolce&Gabbana, StellaMcCartney, Gucci sau Rabanne.

Dacă ești adepta stilului glam acest trend cu siguranță este pentru tine. Este distinctiv, elegant și are un farmec aparte.

Genți cu barete din lanțuri

Geantă neagră Guess
Geantă neagră Guess

Ca o extensie a genților bijuterie, aceste modele au avantajul de a fi mai versatile. Spre deosebire de alte accesorii extravagante, aceste genți de damă se pot purta și în timpul zilei. Propunerea noastră este această geantă de damă Guess, neagră, ușor de asortat la o ținută casual. Detaliile metalice aduc îi aduc un plus de stil și eleganță.

Genți plic

Geantă plic de piele Patrizia Pepe
Geantă plic de piele Patrizia Pepe

Minimaliste și elegante, gențile plic de damă rămîn în tendințe și în acest sezon. Potrivite pentru a sublinia o ținută feminină, aceste genți discrete completează cel mai bine rochiile primăverii. Max Mara, Tom Ford sau Balenciaga se numără printre brandurile de renume care au propus modele versatile de genți plic în prezentările de modă actuale.

Genți împletite

Geantă Twinset împletită
Geantă Twinset împletită

Ideale pentru a complimenta rochiile de vară vaporoase, gențile împletite sunt accesorii de bază pentru un look rafinat. Se potrivesc foarte bine la ținutele crem, albe sau albastru deschis. De asemenea, pot fi asortate și cu elemente în același ton – bluze sau rochii tricotate.

Gențile cu buzunare

Rucsac Desigual
Rucsac Desigual

Stilul minimalist este tot mai apreciat în designul accesoriilor, dar tendințele actuale pun accentul și pe partea practică a genților. Așadar, gențile tip rucsac, cu buzunare se numără de asemenea printre propunerile principale din sezonul primavara-vară 2024.  Chanel, Lacoste și Max Mara au prezentat pe catwalk-urile internaționale ținute accesorizate cu genți încăpătoare, bine compartimentate.

Gențile voluminoase

Geantă Tommy Hilfiger
Geantă Tommy Hilfiger

Dacă îți place să porți genți încăpătoare, alege dintre cele mai interesante modele. Gențile voluminoase, bine structurate sunt incluse în tendințele marilor case de modă pentru acest sezon. Aceste modele sunt ideale pentru a fi luate la birou dar și la o sesiune de shopping.

Gențile rotunde

Geantă Just Cavalli
Geantă Just Cavalli

Pe lângă rolul practic, gentile au și un aspect estetic foarte important. Gențile rotunde s-au remarcat deja din sezoanele trecute în moda străzii și au devenit accesorii ideale pentru un look modern. În plus, desgnul lor este variat și include genți rotunde minimaliste, dar și genți compacte de dimensiuni medii, destul de încăpătoare.

Gențile vișinii

Geantă Tommy Hilfiger
Geantă Tommy Hilfiger

Să nu uităm de culoare, iar dincolo de design, nuanțele îndrăznețe nu lipsesc din recomandările marilor case de modă. Între acestea, gentile vișinii ocupă un loc aparte și se anunță a fi un trend important pentru sezonul primavară-vară 2024. Sunt la modă gențile vișinii într-o gamă cromatică variată, de la roșu aprins închis, până la accente burgundy.

.

Citește alte articole