Citește în 4 min 17 Apr 2018

Cu ce asortăm roșul

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 4 min

roti rosii

Roșul este o culoare îndrăgită atât de doamne cât și de domni. Doar că de multe ori evită să o îmbrace, pentru că pare greu de asortat. În rândurile care urmează îți vom da tips and tricks despre cum să îți creezi un dress-code care să cuprindă și culoarea rosu, fără să te sperii că poți da în penibil. Îndrăznește să te evidențiezi și cu siguranță cei atrage privirile celor din jur într-un mod plăcut!

Așadar, haide să vedem cum poți asorta roșul într-un outfit, fără a exagera și fără a ieși în evidență într-un sens rău.

machiaj rosu

Începem cu doamnele. Și asta pentru că roșul este o culoare predominant purtată de acestea.

Dacă e să ne uităm peste ghiduri de asortare a culorilor, vom vedea peste tot că roșul face parte din culorile primare, alături de galben și albastru. Orice combinație din aceste culori le transformă într-una secundară.

Roșul se asortează cel mai bine cu alb, negru, verde, violet și chiar și cu alte nuanțe de roșu. Însă de ce trebuie să ții cont atunci când asociezi aceste culori este faptul că trebuie ca una din cele două să fie mai puternică, iar cealaltă mai atenuată.

Vom începe cu machiajul. Buzele roșii vor ieși mereu în evidență. Așa că, dacă te temi să îmbraci o piesă de culoare roșie, cel mai safe e să dai această culoare buzelor.

Pantalonii roșii

Pantalonii roșii sunt o piesă nu foarte întâlnită în garderobele doamnelor, însă noi vrem să distrugem acest mit și îți recomandăm să îi îmbraci împreună cu o bluză uni, fie că e ea cămașă sau tricou. Cel mai bine se potrivesc cu alb sau negru. Nici celelalte culori complementare roșului nu le scoatem din calcul, însă, dacă vrei să alegi o variantă cu care să nu dai greș, ți le recomandăm pe acestea.

Fusta roșie

Spre deosebire de pantalonii roșii, fustele roșii sunt mai des întâlnite în dulapurile doamnelor. Acestea, asemenea pantalonilor, trebuie să fie asortate unor culori neutre, pentru a nu ieși în evidență într-un mod negativ.

fusta rosie

Bluza roșie

Bluza roșie poate fi transformată în piesa statement a ținutei tale. Aceasta poate fi atât smart-casual, cât și elegantă. Depinde de ocazia cu care o porți și de restul ținutei. Poate fi asortată atât cu o pereche de pantaloni office, cât și cu o pereche de jeans.

bluza rosie

Sacoul roșu

Sacoul roșu este încă o piesă din outfitul tău care te va scoate din anonimat. Și de această dată trebuie să ai grijă cu ce îl asortezi, fiind o componentă împortantă a ținutei.

Rochia roșie

Rochia roșie este din nou o piesă statement. Fie că alegi una casual sau una elegantă, aceasta cu siguranță va atrage privirile celor din jur. Alege să o asortezi cu alb, negru sau poate chiar și gri.

Pantofii roșii

Am ajuns și la partea de accesorii și anume la pantofi. Își recomandăm să îi asortezi la o ținută neutră, pentru a-i da culoare. Fie că vorbim de pantofi, sandale sau balerini, toate te vor scoate din anonimat.

Geanta roșie

Nu putem să ieșim din casă fără o geantă. Fie ea plic, casual sau elegantă, în funcție de ocazie, este un accesoriu care ne însoțește mereu. De cele mai multe ori optăm pentru culori ”cuminți” și când vine vorba de acest accesoriu. Hai să ieșim din zona de comfort și să alegem una într-o culoare puternică. Și anume roșu.

geanta rosie

Cine spune că roșul este doar pentru doamne, se înșală. Și domnii poartă această culoare, fie că vorbim de comuna cravată sau papion,  pantaloni, tricouri sau chiar încălțăminte.

Desigur, regulile pe care le-am înșirat mai sus pentru doamne se aplică și lor. Niciodată să nu asociezi culori complementare de aceeași intensitate, pentru că riști să ieși în evidență într-un mod nu foarte plăcut.

sacou rosu

Roșul este o culoare care iese în evidență în orice context, așa că trebuie asortat cu atenție!

Tu ce piesă roșie alegi să porți cel mai des?

Credit photo: unsplash.com

Citește alte articole