Citește în 4 min 17 Apr 2018

3 idei de asortare a rochiei albastre

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 4 min

rochie albastra

Într-un articol anterior îți povesteam despre cum poți să accesorizezi rochia roșie, o piesă nu des întâlnită în garderoba unei femei. A venit azi timpul să îți spunem despre cum poți asorta rochia albastră.

Dacă e să ne luăm după tipul culorilor, și albastrul face parte din culorile primare, alături de roșu și galben. Împreună cu acestea și nu numai, albastrul formează culori terțiare atunci când se contopesc, inclusiv alte nuanțe de albastru. Pe lângă rolul ei de culoare primară, albastrul mai semnifică și regalitate, eleganță și stil. Astfel, de câte ori vei alege să îmbraci o rochie albastră, vei emana eleganță.

Așadar, dacă încă nu ai în garderobă o rochie albastră, sperăm să te convingem să îți cumperi una, după ce urmezi sfaturile noastre referitoare la accesorizarea ei.

rochie albastraRochia de blugi

Rochia de tip jeans este una pe care o purtăm cel mai des atunci când ocazia cere un dress code casual. Fie că e vorba de o plimbare prin parc sau o zi de naștere, poți oricând să apelezi la o rochie de blugi, pentru a te simți comod, dar și potrivit ocaziei.

Poți să o accesorizezi, în materie de pantofi, atât cu unii de tip balerini, dar si sport, cum ar fi tenișii. Dacă e să vorbim despre geantă, poți să alegi și aici diverse modele: geantă mare de umăr, una mică sau un rucsac.

În materie de culori, iar aici vorbim despre albastru în general, iar această regulă se va aplica și pentru restul tipurilor de rochii pe care ți le vom prezenta, cel mai bine ar fi să îl asortezi cu alb, negru, verde, violet, portocaliu.

rochie albastraRochia casual

Dress-codeul smart casual este probabil cel mai versatil stil de îmbrăcăminte, care poate fi adoptat atât la o ieșire în parc, la o zi de naștere și chiar și la birou.

Desigur, rochia albastră își găsește locul și aici. Poți să o accesorizezi cu balerini sau sandale la ocazii mai puțin office, sau cu pantofi cu toc mic dacă o porți la birou sau conferințe. Culorile sunt cele prezentate în rândurile de mai sus.

Iar când vine vorba de genți, din nou ți le recomandăm pe cele de umăr sau rucsacurile. Ele sunt cele care se potrivesc cel mai bine acestui stil.

rochie albastraRochia elegantă

Ocaziile din viața noastră nu sunt doar smart-casual, ci și elegante. Fie că vorbim de o nuntă, un cocktail party sau o petrecere la care se cere un dress cod elegant, avem și rochii albastre pentru aceste evenimente.
Desigur, accesoriile pentru aceste ocazii sunt diferite față de celelalte, așa că, fie că alegi o rochie lungă sau una scurtă, poți să o scoți în evidență accesorizând-o cu o pereche de pantofi cu toc înalt de culoare aurie sau argintie. Astfel, îi vei oferi mai multă grație.

În materie de bijuterii, îți recomandăm să alegi unele simple, poate chiar minimaliste, care să se asorteze cu pantofii. Astfel nu riști să pui pe tine prea multe culori și, în loc să fii elegantă, să ajungi în cealaltă extremă.

Dacă ai ajuns până aici cu cititul, îți reamintim culorile cu care e cel mai bine să asortezi rochia ta de culoare albastră: negru, alb, albastru, verde, violet, auriu și argintiu.

Desigur, atunci când îți alegi o rochie, cel mai bine e să ții cont de stilul care ți se potrivește și de accesoriile care se potrivesc stilului tău.

Sperăm că te-am convins să îți cumperi măcar o rochie albastră care să îți completeze garderoba. Zeci de model sunt la un click distanță de tine!

Credit photo: unsplash.com

Citește alte articole