Citește în 6 min 16 Jul 2020

Cu ce mă îmbrac pentru activități în aer liber?

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

Află ce haine sunt cele mai potrivite pe timp de vară, când plănuiești activități în aer liber. Mergi pe traseu montan sau plănuiești o plimbare cu bicicleta? Avem variante pentru cât mai multe situații.

Confortul este cuvântul cheie când vorbim despre activități sportive de vară. Fie că mergi doar la o scurtă plimbare pe munte sau că vei petrece întreaga zi în aer liber, ceea ce pui pe tine joacă un rol foarte important. Elementele bine alese din garderoba ta îți vor permite nu numai să ai un plus de încredere în tine și energie, ci și să te simți în siguranță și confortabil chiar și în cele mai neașteptate condiții.

Cu ce ne îmbrăcăm când ne plimbăm cu bicicleta?

Fără îndoială, bicicleta a devenit cel mai popular mijloc de transport de vară. Mai ales în acest an, când evităm autobuzele sau tramvaiele aglomerate, o plimbare pe două roți ne permite să ajungem la destinație în siguranță și este totodată o modalitate excelentă de relaxare și petrecere a timpului liber. Dacă nu intenționezi să practici ciclismul profesional, nu va fi nevoie să îți cumperi echipamentele speciale. Cu toate acestea, e bine să ții cont de câteva sfaturi referitoare la hainele și accesoriile pe care să le alegi când mergi pe bicicletă.

În primul rând, alege încălțămintea cu talpa plană. Vara pot fi adidași ușori sau sandale confortabile. Pantaloni scurți sau chinoși cu buzunare par să fie ținuta perfectă pentru o plimbare în timpul liber. O altă opțiune sunt colanții, care, apropo, vor accentua perfect coapsele și tonusul muscular. Femeile pot alege, de asemenea, rochii scurte și cu aspect sportiv. Din categoria celor nerecomandate fac parte fustele largi și lungi, precum și pantaloni largi deoarece există riscul să se prindă în lanțul de la bicicletă. Dacă vremea pare nesigură, nu uita de o pelerină de ploaie ușoară pe care să o pui în rucsac. Iar dacă tot am adus vorba, rucsacul este cel mai bun accesoriu pentru a-ți ține lucrurile de care ai nevoie în siguranță bicicletă.

  

Cu ce te îmbraci pentru o plimbare în aer liber?

Ai de gând să ieși la o plimbare în oraș, să dai o fugă până la pădure sau poate să te plimbi fără griji pe o plajă sălbatică? Pariază pe haine confortabile sportive. În această vară te poți baza pe pantalonii scurți de sport pe care îi promovează influencerii momentului. Combină acești pantaloni cu un top scurt sau un tricou la modă. Într-o zi mai răcoroasă, vei avea nevoie de un hanorac cu glugă sau o jachetă din denim. Dacă știi că urmează o zi foarte activă și lungă în aer liber, alege pe cât posibil țesături naturale care să îți lase pielea să respire. Cât despre încălțăminte, depinde ce activitate urmează să desfășori: dacă nu te duci să cucerești vârfuri de munte, adidașii cu talpă confortabilă și antiderapantă sunt suficienți. Pentru trasee montane ușoare poți încerca sandale sportive, iar pentru un traseu ceva mai periculos, bocancii trebuie să fie alegerea ta prioritară.

Accesorii pe care nu ai voie să le uiți acasă

În afară de buna dispoziție, merită să ai la tine și câteva accesorii absolut necesare pentru a te distra în voie în aer liber. În primul rând, o șapcă sau o pălărie de paie vor fi potrivite pentru a te feri de soarele puternic din această vară. Fetele pot experimenta și cu o eșarfă, fie purtată ca și turban, fie pe umeri sau lejer la gât, creând o ținută idilică. Ochelarii de soare sunt al doilea element important, imediat după pălărie. Poți alege modele clasice, cum ar fi aviator, lennons sau cei cu rame înguste în stilul anilor 90, însă poți opta de asemenea pentru o pereche sport, în cazul în care mergi pe un traseu montan și ai nevoie de ochelari rezistenți și mai puțin pretențioși. Am menționat deja rucsacul, care va fi util în timpul călătoriilor cu bicicleta, și este, de asemenea, foarte de ajutor într-o drumeție. Vrei să combini o călătorie cu un picnic? O geantă mare din rafie te va ajuta să împachetezi o pătură, băuturi și gustări delicioase.

Citește alte articole