Citește în 4 min 12 Feb 2024

Culoarea petrol: cum să o folosești în vestimentație și design?

Autor: Cristina
Timp de citire 4 min

Lumea culorilor este incredibil de bogată și ne inspiră constant. Cu ajutorul culorilor ne putem exprima sau ne amenajăm camerele care ne oglindesc imaginația. Moda este de asemenea influențată de o gamă variată de nuanțe. Așa că pregătește-ți garderoba pentru… culoarea petrolului.

 

 

Petrolul – ce este această culoare și cum a apărut?

Unele nume de culori sunt ușor de interpretat, în timp ce altele ne oferă puține detalii la prima vedere. Petrolul tinde să se încadreze în ultima categorie. Ce este și cum arată această nuanță, integrată de exemplu, într-o jachetă de iarnă? Petrolul este o culoare obținută din combinația unei nuanțe de albastru închis cu verde. Este specială prin faptul că nuanța exactă depinde foarte mult de unghiul luminii – poate fi puțin mai albastră sau uneori poate fi verde.

Ar putea putea să fie denumită simplu turcoaz. Însă petrolul are o profunzime aparte și o versatilitate mai mare. Așadar, de unde își trage numele această culoare? Petrolul înseamnă pur și simplu… petrol. Dar ce legătură are cu turcoazul închis?

Această nuanță nu se referă la culoarea petrolului într-o sticlă sau recipient, ci la culorile care se formează pe asfaltul scăldat în lumina soarelui. Ați observat vreodată acest fenomen în timp ce mergeți? Cu siguranță ați remarcat culoarea albastru-verzuie a petrolului, care îi dă numele.

Unii oameni compară această culoare cu adâncurile unui ocean furtunos – și aceasta este o analogie validă. Ca o nuanță de turcoaz închis, petrolul poate fi considerată o culoare marină.

Culoarea petrol- cum poate fi inserată în vestimentație

Petrolul este o culoare deosebită care este folosită deseori în amenajarea caselor sau în lumea modei. Datorită accentelor închise, este cel mai des aleasă pentru a ilustra anotimpurile reci. În timpul sezoanelor de toamnă-iarnă petrolul predomină în garderoba noastră. De exemplu, pentru un outfit de zi plin de personalitate asortează o pălărie de iarnă în această nuanță, o eșarfă și mănuși în același ton. Astfel de accesorii îndrăznețe sunt ideale pentru sezonul rece.

Ce alte detalii sunt bune de luat în considerare când te decizi să porți o piesă vestimentară de culoarea petrol? Este util să ai în vedere faptul că se va potrivi cel mai bine cu pielea și ochii de culoare deschisă. Cat despre tipul de ten rece? În acest caz, petrolul va fi un accent puternic de culoare.

Petrolul va arăta și mai bine dacă este folosit într-un styling potrivit. Asorteaza-l cu nuanțe care îl vor pune în evidență. Dacă îți plac contrastele îndrăznețe, o alegere foarte bună este violetul prună. Cu toate acestea, dacă preferi culori puțin mai discrete, asortează petrolul cu ​​alb sau bej. Această combinație va fi cu siguranță o alegere elegantă, atemporală.

Petrol – cele mai recente tendințe în materie de culoare

În teorie, nu este greu să obții un outfit spectaculos purtând culori tari. Dar în practică? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți găsești ținuta perfectă în culori petrol.

Alege o ținută monocromă

Ți se pare plictisitor să alcătuiești toată ținuta folosind piese de aceeași culoare? Ei bine, e bine de știut că ținutele acestea se numără printre cele mai stilate în lumea modei. Alege haine de aceeași culoare, dar în nuanțe diferite. Poartă un sacou petrol cu ​​o bluză turcoaz și pantaloni albastru închis. Acesta este un mod sigur și testat de a obține un look elegant.

Combină culori puternice

Am menționat mai sus că petrolul se potrivește foarte bine cu violetul. Cu toate acestea, poate arăta la fel de bine cu roz sau galben. Nu îți fie teamă să experimentezi diverse combinații cromatice – stilurile îndrăznețe sunt un trend necesar și apreciat.

Alege un singur accent de culoare

Nu trebuie neapărat să porți toate culorile petrol. Dacă garderoba ta include multe nuanțe neutre, turcoazul aprins poate apărea doar ca accent în accesorii. Pentru femei, o soluție pot fi pantofii, iar pentru bărbați cravata.

Cum altfel mai poți purta culoarea petrol?

Ce ar fi un outfit la modă fără accesorii? Accesoriile sunt adesea cele care ne adaugă acel aer unic. Profită de efectul lor și poartă accesorii în culori interesante, care să-ți evidențieze ținuta și să-i dea un plus de stil.

Culoarea petrol va fi o alegere excelentă aici. De exemplu, poți alege o geantă la modă în această nunanță și o poți combina cu pantofi în același ton. De asemenea, vor arăta foarte bine cerceii sau accesoriile de păr de culoarea petrolului. În plus, este o idee foarte bună să alegi această culoare și pentru machiaj sau unghii.

Care sunt opțiunile pentru bărbați? O idee foarte creativă de styling ar fi bretele pantalonilor sau cravata, alese într-o nuanță turcoaz marin. Pentru vestimentația de zi cu zi, pantofii sport sau șepcile de baseball în culoarea petrol pot fi de asemenea o soluție interesantă.

Chiar dacă ești adeptul unui stil clasic discret, culoarea petrol s-ar putea să te atragă și să adauge un plus de energie ținutelor tale. Include în garderoba ta haine în această nuanță și află cum poate culoarea petrol să îți transforme orice apariție.

.

Citește alte articole