Citește în 2 min 02 Aug 2016

Cum ne alegem fusta care ne avantajeaza?

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 2 min

shutterstock_306249320

Fusta este acea piesa din garderoba care se imprieteneste de minune cu bluzele si rochiile romantice, cu volane sau off the shoulder.

Iar in timpul verii, cand temperaturile depasesc limita suportabila de 30 de grade, fusta este o varianta mult mai buna decat clasica pereche de pantaloni.

Bineinteles, in intervalul 09.00 – 18.00 trebuie sa alegem o fusta cu o lungime pana la genunchi sau cu maxim o palma deasupra genunchilor. Dar ce croiala? Clos, A-line, stramta? Oare ce varianta ne-ar avantaja mai bine silueta si conformatia?

♥ Daca ai silueta in forma de mar, este clar ca zona pe care trebuie sa conturezi este zona taliei. Pentru asta, iti recomandam sa alegi fustele cu talie mai inalta, evazate sau cu volane, care sa creeze o iluzie optica in jurul taliei iar efectul vizual sa fie de subtiere a acesteia. Asorteaza-le intotdeuna cu bluze bufante si nu neaparat stramte, precum in exemplele de mai jos. Lungimea fustei trebuie sa fie intotdeuna deasupra genunchiului, pentru a pune in evidenta picioare si de a atrage atentia din zona taliei.

Click si vezi mai multe modele care avantajeaza silueta tip mar>>>

♥ Daca esti posesoarea unei siluete banana (dreptunghi), atunci cele mai scurte fuste sunt si cele care iti avantajeaza conformatia. Pentru un efect maxim de forme curbate, alege fustele mini stramte, cu modele si imprimeuri geometrice. Bineinteles, asta doar seara, dupa servici sau dupa scoala 🙂 In intervalul 09.00 – 18.00 ramai totusi la varianta clasica de rochie sarafan sau pantaloni office.

Click si vezi mai multe modele care avantajeaza silueta tip banana>>>

De departe, cea mai invidiata silueta este cea in forma de clepsidra. Cu talia mica si soldurile rotunde, silueta in forma de clepsidra este avantajata de fustele midi, pana la genunchi sau chiar la o palma sub acestia. Insa daca alegi acest model de fusta, asorteaza-l cu o bluza mai larga si evidentiaza-ti talia printr-o curea subtire. Altfel, daca vei purta lucuri mulate de sus pana jos, s-ar putea ca efectul acestora sa fie un pic vulgar.

Click si vezi mai multe modele care avantajeaza silueta tip clepsidra>>>

♥ Silueta in forma de para este aceea care are nevoie de fuste plisate sau evazate, in forma de A, care ascund soldurile un pic late si marcheaza foarte bine talia. Se potrivesc de minune cu bluze mulate si balerini, tocuri sau chiar sneakersi. In aceasta croiala le poti purta in varianta scurta, midi sau lunga. Toate modelele care mascheaza soldurile si pun talia in evidenta sunt foarte potrivite pentru tine.

Click si vezi mai multe modele care avantajeaza silueta tip para >>>

Citește alte articole