Citește în 3 min 27 Sep 2021

Cum ne îmbrăcăm pe munte toamna?

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Înainte de a te aventura în munți pe timp de toamnă, ar trebui să îți pregătești echipamentul potrivit și accesoriile necesare pentru a te putea bucura la intensitate maximă de experiență. Citește articolul și vezi ce tip de haine sunt cele mai potrivite pentru o excursie la munte pe timp de toamnă.

Echipamentul cel mai potrivit pentru o excursie la munte

Nu contează dacă mergi la munte doar pentru o zi, un weekend sau chiar mai multe zile. Hainele trebuie să îndeplinească anumite condiții, astfel încât să nu simți frigul, umezeala sau vântul puternic de toamnă. Confortul și siguranța ta sunt cele mai importante atunci când vine vorba de echipament pentru excursiile outdoor.

În partea de jos, evită să porți denim sau alte materiale rigide. Alege pantalonii de trening sau colanții în concordanță cu vremea de afară, din materiale care să îți permită libertatea de mișcare și respirația pielii cu ușurință.  În partea de sus, cele mai potrivite alegeri sunt tricouri cu maneca lunga sau scurtă și hanoracele, bluzele de trening. Având în vedere că temperaturile sunt mai scăzute, vei avea nevoie de încă un strat: o jachetă care să te ferească mai ales de vânt sau ploi. O idee foarte bună atunci când îți alegi hainele pentru munte este să pui accent pe cele cu multe buzunare, de preferat cu fermoar. Vei avea nevoie să ții la îndemână anumite gadgeturi și îți va fi mult mai ușor să le scoți din buzunar decât să umbli în rucsac.

Încălțămintea potrivită

Pantofii confortabili sunt de nelipsit din echipamentul unui adevărat explorator. Vei întâmpina locuri cu multă stâncă, vei merge pe pământ umed și alunecos, frunzele căzute din copaci vor acoperi drumul, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită alegerii încălțărilor pentru a evita o nefericită accidentare. Alege eventual niște bocanci cu talpă antiderapantă, impermeabili și căptușiți pe interior. Dacă traseul planificat este foarte dificil, cele mai bune perechi de bocanci sunt cele care acoperă glezna și o protejează în caz de teren accident.

Rucsacuri, borsete – mai mult decât doar un simplu accesoriu

Un termos cu ceai cald (sau cafea, depinde ce te energizează pe tine), o lanternă, o baterie externă, pelerină de ploaie și o pereche în plus de șosete – toate aceste accesorii trebuie să fie cărate cumva. Tocmai de aceea, rucsacul este nelipsit din echipamentul necesar pentru o excursie pe munte. Nu trebuie să te limitezi numai la funcționalitatea acestuia. Există o ofertă atât de generoasă pe piață pentru aceste accesorii: culori nenumărate, fermoare nu doar funcționale, ci și pentru design, etc. Alege modelul care îți place cel mai mult și fii sigur că este ușor și confortabil de cărat în spate. Ajustează lungimea baretelor astfe încât să nu te deranjeze nimic în timpul excursiei. Borseta este o alegere excelentă dacă nu ai buzunare și vrei să ai gadgeturile mici mereu la îndemână.

Cam atât, ești gata de excursie! Dacă simți că ai uitat ceva, aruncă o privire către selecția noastră de haine și accesorii ideale pentru mers pe munte:

Mergi către OUTDOOR POP-UP STORE >>>

 

Citește alte articole