Citește în 4 min 21 Jan 2020

Cum să fii trendy și la 60+

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Ajungând la această vârstă, foarte multe femei aleg să nu mai acorde prea multă atenție vestimentației. Vezi cum poți să creezi ținute armonioase și elegante chiar și la vârsta de 60 de ani!

Moda pentru femeile în vârstă nu trebuie să fie conservatoare! Cu siguranță este o mare provocare pentru că majoritatea brandurilor de modă nu lansează colecții cu gândul la clienții de peste 60 de ani. Din fericire, acest lucru începe să se schimbe, iar femeile mature care doresc să fie la modă și în a doua parte a vieții au din ce în ce mai multe posibilități. Desigur, este important să ai propriul stil, dar este bine să ții cont și de câteva reguli principale ale modei.

Evită hainele mulate

Fără îndoială, moda pentru o femeie de peste 60 de ani poate părea uneori o problemă dificilă. Nu te vom amăgi: în timp, silueta își pierde din perfecțiune. Abdomenul se menține mai greu suplu, coapsele se îngroașă, sânii încep să își schimbe forma…Acestea sunt câteva dintre problemele comune cu care trebuie să se confrunte femeile de peste 60 de ani. Și totuși vor să arate feminine și elegante în continuare. Există un sfat pentru asta – tot ce trebuie să faci este să alegi stiluri care să se potrivească formei corpului și să nu-l sufoce cu haine strâmte. Cea mai bună alegere sunt hainele aerisite, vaporoase, care vor accentua forma naturală a siluetei.

Cum să alegi rochia perfectă?

Rochiile la modă pentru doamnele de peste 60 de ani sunt, fără îndoială, greu de găsit – să fie și la modă, și materialul potrivit, și croiala, etc. Cel mai popular model pentru doamnele de 60+ este rochia-plic.  Acest tip de rochie arată grozav și poate fi adaptat cu ușurință oricărei siluete și, în același timp, maschează șoldurile late sau burtica prea proeminentă.

Haily’s | Desigual | Tommy Hilfiger | DKNY

Cât de mult să te acoperi?

Pielea ridată de pe umeri sau decolteu nu arată plăcut din punct de vedere estetic, genunchii pot fi de asemenea o problemă, de aceea există anumite părți ale corpului ce ar trebui acoperite indiferent de eveniment. Depășirea unei anumite vârste nu te obligă să faci parade modei în topuri și fuste tentante. Dimpotrivă, cu cât vei acoperi mai mult corp, cu atât vei fi mai elegantă.

Patrizia Pepe | Answear | DKNY | Liu Jo

Urmează tendințele

Doar pentru că ai peste 60 de ani nu înseamnă că ultimele tendințe nu mai sunt pentru tine. Nimeni nu vrea să aibă o bunică care se ascunde în pulovere și fuste lungi. Prin urmare, fii la curent cu ce se întâmplă în lumea modei, identifică noutățile și amestecă-le cu haine clasice. Poate fi o geantă de mână populară în acest sezon cu un imprimeu de șarpe sau o fustă plisată. Cheia este prudența și selectarea atentă – alegeți doar acele tendințe care vă plac și în care vă simțiți bine.

Fustă, Medicine | Jeanși, Love Moschino | Poșetă, Answear | Pantaloni, Answear

Pariați pe culoare

Arta îmbrăcămintei nu înseamnă doar alegerea stilurilor potrivite, ci și combinațiile potrivite de culori. Culoarea face minuni: întinerește vizual, subliniază energia pe care o emani și evidențiază stilul personal. Ar trebui să vă împrieteniți mai ales cu aceste 2 trucuri: monocromatism și jocul contrastelor. Monocromatismul nu este altceva decât să te îmbraci din cap până în picioare într-o singură culoare. Costumul pentru femei sau rochia și haina în aceeași nuanță vă vor oferi eleganță. În schimb, contrastele, de preferință o combinație de două culori vii, te vor face să arăți la modă și expresivă.

Sacou, Tally Weijl  | Bluză, Only | Palton, Only | Pulover, Patrizia Pepe

Citește alte articole