Citește în 4 min 04 Oct 2018

Cum să te îmbraci smart casual ca femeie?

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 4 min

smart casual and geek group

Dacă într-un articol trecut scriam despre cum să te îmbraci smart-casual dacă ești domn, a venit și rândul doamnelor să primească sfaturi de la noi în legătură cu acest subiect. Așadar, să vedem propunerile de azi, care sunt valabile și mâine.

Desigur, asemenea celorlalte stiluri de îmbrăcăminte, trebuie să ținem cont de anotimpul despre care vorbim. Și aici nu ne referim strict la haine, ci și la încălțăminte și accesorii.

Stilul smart-casual este acela care, după cum îi spune și numele, se încadrează între cel casual și cel elegant. Acesta este un hibrid care de multe ori ne scoate din dileme atunci când nu știm exact ce haine să îmbrăcăm, mai ales dacă este să vorbim despre un eveniment la care nu ni s-a precizat niciun dress code.

Dacă până acum discutam despre stiluri pe care să le adoptăm în funcție de ocazii, stilul smart casual putând fi purtat la o multitudine de evenimente și cu o multitudine de ocazii, vom vorbi despre cum să îl abordăm în funcție de anotimp.

smart casual winter Smart casual pentru toamnă-iarnă

Suntem în plin sezon autumnal, când din dulap dispar hainele vaporoase de vară și își fac loc cele mai groase. Dar asta nu înseamnă că suntem îngrădine în niciun fel.

De obicei la stilul smart-casual se potrivesc cel mai bine hainele în culori sobre, dar asta nu înseamnă că o cămașă înflorată nu are ce să caute în garderobă. Nici fustele nu le punem deoparte, pentru că niciunei femei nu îi lipsesc din dulap dressurile. Așadar, dacă alegi să îmbraci o fustă, alege o pereche de dressuri negre, o fustă creion, însoțite de un pulover sau o cămașă într-o culoare uni. Dacă este însă să alegi o pereche de pantaloni, cei de stofă sau în culori închise, chiar și jeanși, se potrivesc de minune. Fii însă atentă și în funcție de ocazie. Dacă nu ești obișnuită să porți haine elegante, alege o pereche de jeanși negri sau într-o culoare închisă.

Sacoul se va potrivi ca o mănușă în completarea ținutei smart-casual. Am putea spune chiar că acesta este piesa de rezistență a ținutei, cea care, de cele mai multe ori, îi conferă statutul de smart-casual.

Am ajuns și la capitolul încălțăminte. Alături de hainele subțiri, de vară și din pantofar dispar sandalele și tenișii. Astfel, au rămas spre purtare mocasinii, bocancii, botinele și cizmele. Chiar dacă nu ești neapărată obișnuită să stai pe tocuri o zi întreagă, poți să alegi variante de încălțăminte cu platformă. Totuși, poți începe să exersezi prin casă cu o pereche de tocuri mai mici, pentru a nu fi luată prin surprindere, dacă ocazia îți cere să porți o astfel de pereche de pantofi.

Smart casual pentru primăvară-varăsmart casual summer

Deși am crede că lunile mai călduroase sunt mai indulgente când vine vorba de stilul smart-casual, nu este întocmai așa. Poate că pentru o plimbare în parc vei alege anumite combinații de haine, însă și pe timp de vară ținutele smart-casual rămân mai sobre. Sau sobre către elegant.

Ce se schimbă este textura hainelor, putând să alegem și unele mai vaporoase decât în lunile reci. Dressurile le putem lăsa acasă odată ce temperaturile cresc, iar încălțămintea se schimbă și ea.

Botinele și cizmele le fac loc sandalelor, fie că e vorba de unele cu toc sau cu platformă. Tenișii în schimb îi vei lăsa acasă. Ei nu se potrivesc sub nicio formă acestui stil. Dacă totuși nu porți tocuri, poți să alegi o pereche de pantofi mai eleganți.

Accesorii smart casual

Pentru ambele anotimpuri, accesoriile cele mai potrivite sunt cele discrete. Alege să nu porți bijuterii colorate, din plastic sau lână. Cele mai potrivite sunt cele din materiale prețioase, subtile.

Gențile recomandate sunt cele din piele sau dintr-un material asemănător. Rucsacii sport alege să-i porți cu alte ocazii.

 

Tu ce îmbraci când trebuie să abordezi o ținută smart-casual?

 

Credit foto: unsplash.com

Citește alte articole