Citește în 4 min 27 Mar 2023

Cum transpui solidaritatea dintre femei în artă?

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

„Sisterhood gives you pwer”, „Stand by your sister” „Be brave sister!” – acestea sunt doar câteva dintre sloganurile care apar pe tricourile Answear.LAB însoțite de colaje pline de energie. Autoarea designului este Ania Glik – un artist foarte talentat, care a cooperat cu cele mai mari case de modă din lume. De data aceasta și-a folosit talentul pentru proiectul SISTERHOOD. Dezvăluim din culisele activităților Aniei Glik pentru Answear.LAB.

SISTERHOOD gives us strength! Acesta este modul în care trezim energia feminină și puterea cauzală. Avem încredere și ne sprijinim una pe celălaltă. Nu judecăm sau excludem. Ne încurajăm reciproc și ne întărim respectul de sine. Ne ajutăm unele pe altele în solidaritate și necondiționat. Ca „surori spirituale”, credem că legătura noastră se bazează pe idei și experiențe împărtășite… Acesta este mesajul SISTERHOOD – un proiect unic Answear.LAB care combină moda, muzica și arta. Mesajul răsună în cântecul Nataliei Przybysz, precum și în colajele artistice ale Aniei Glik, care au fost imprimate pe tricourile incluse în colecția limitată.

Ania Glik și Answear.LAB

Ideea de solidaritate a femeilor are un impact pozitiv asupra fiecărui aspect al vieții noastre. De aceea, proiectul SISTERHOOD combină forța femeilor din diferite domenii, inclusiv din artă. În cadrul acestui proiect, Ania Glik – artist vizual, ilustrator, a creat o serie de 6 grafice pline de energie, care ulterior și-au găsit drumul către colecția de haine Answear.LAB. Alegerea artistei nu este deloc întâmplătoare. Ania Glik a colaborat cu cei mai buni reprezentanți ai lumii designului și modei. Designurile ei pot fi văzute în interioarele de cinci stele ale hotelurilor Hilton. Artista a creat, de asemenea, colaje comandate special pentru celebra casă de modă pariziană Hermès, iar animațiile ei au împodobit prezentările de modă ale mărcii Paprocki & Brzozowski. De asemenea, a colaborat cu Vogue, ELLE și designerul Barbara Rui.

Lucrarea Aniei Glik, păstrată de obicei într-o paletă de culori slabă, surprinde cu idei neobișnuite. Ilustratorul se inspiră din lumea naturii, arhitecturii și modei, creând noi povești care captivează prin noblețea și referințele lor culturale.

Puterea solidarității femeilor ascunsă în colaje

Cum folosești o linie, hârtie și fragmente de fotografii pentru a reprezenta ideea de sisterhood? Am încredințat această sarcină Aniei Glik.


„Ceea ce este o parte puternică a stilului meu sunt formele libere și concentrarea puternică pe lucrul cu fotografia și utilizarea ei la potențialul maxim prin reproducere și deformare. În acest proiect, am fost dornică să transmit atmosfera de solidaritate între femei, să subliniez sprijinul reciproc, prietenia și puterea lor.”

— Ania Glik

O serie de tricouri imprimate cu colaje care transmit ideea de solidaritate între femei este unul dintre punctele forte ale colecției SISTERHOOD. Imprimeurile prezintă motive ale mâinilor împletite și alte gesturi care simbolizează respectul, acceptarea și dragostea pentru toate alegerile femeilor.

„Când lucram la acest proiect, simbolismul și libertatea de interpretare au fost foarte importante pentru mine. La crearea colajelor, am folosit ședințele foto anterioare ale colecției Answear.LAB. Am combinat tehnicile de colaj digital, ilustrație și scrisul de mână.”

Ania Glik

Citește alte articole