Citește în 3 min 28 Aug 2021

Denim pop-up Store – toamna este despre jeanși!

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

De când se termină perioada concediilor, vremea începe ușor să se răcească și revenim cu drag la pantalonii noștri preferați: blugii. De ce ne plac atât de mult? Pentru că pot fi purtați atât la școală/cursuri, la serviciu, la o ieșire cu prietenii sau la o plimbare în parc pentru a admira frunzele arămii. Ți-am pregătit câteva sugestii pentru noul sezon: ce modele de jeanși se poartă în această toamnă, conform trendsetterilor și marilor designeri.

<<< DENIM POP-UP STORE >>>

Cele mai căutate stiluri

Din păcate pentru mileniali, și în acest sezon spunem NU blugilor skinny (totuși, moda revine, așa că nu renunța la perechea aceea care îți place atât de mult din dulap. E foarte posibil ca în câteva sezoane să se poarte din nou). În această toamnă sunt la mare căutare modelele de blugi trapezi, desigur, cu talie înaltă. Dacă îți iei o pereche de ciocate la acest model, vei da lovitura! Totuși, dacă nu îți plac blugii cu talie înaltă și foarte evazați, poți conta fără grijă pe ”baggy jeans” și blugii lejeri, vestiții ”mom jeans”.

Modele și culori predominante în acest sezon

Hai să vorbim despre culori. La urma urmei, nu se găsesc doar blugi albastri, ci se găsesc și pe negru, alb, gri și altele. Desigur, nuanțele de albastru nu vor ieși niciodată din tendințe, sunt clasice și nemuritoare. În toamna acestui an, accentul este pus pe nuanțele de gri șobolan și bleumarin. Referitor la modelele preferate, în continuare ”washed jeans” este în trend, așa că nu te feri în a te bucura de jeanșii cu efect de prespălare. Poți adăuga cu încredere și vestitele patch-uri întrucât și acestea sunt în continuare în tendințe.

Moda Eco-friendly

Din fericire, acesta nu este un trend trecător, ci devine o misiune de lungă durată a cât mai multor branduri. Atunci când îți cauți o nouă pereche de jeanși, documentează-te și asupra modului în care aceștia sunt fabricați. Alege mai degrabă brandurile care au început să investească în soluții eco-friendly și care folosesc materiale de calitate și durabile. De exemplu, nu contează dacă vrei blugi boyfriend sau alt model, important este să cauți blugi fabricați din materiale sub eticheta Better Cotton Initiative (află mai multe detalii aici). Această inițiativă susține producția de materiale sustenabile și dezvoltare sistemelor care reduc consumul de apă. Blugii tăi pot fi fabricați numai din bumbac organic, ci și din materiale reciclate.

Încă un lucru pe care îl poți face, pentru a reduce timpul de căutare a materialelor sustenabile, este să faci cumpărături de la brandurile care au introdus cât mai sonor în piață noțiunea de modă eco-friendly. Foarte multe mărci internaționale specializate pe hainele din denim au dezvoltat procese de producție pentru reducerea consumului de apă și folosesc materiale sustenabile.

Citește alte articole