Citește în 2 min 06 Sep 2018

DESPRE PANTOFI – Ghid de bună purtare cu Roxana Voloseniuc

Autor: Roxana Voloșeniuc
Timp de citire 2 min

Sunt de felul meu o fire destul de rațională și practică, așa că mi-am făcut un calcul simplu. În viața de zi cu zi sunt două lucruri importante cărora trebuie sa le dai o atenție mai mare: pantofii și salteaua. Vă ghicesc deja uimirea. Dar gândiți-vă simplu: cea mai mare parte a timpului, într-o zi normală, ți-o petreci fie în pantofi, fie în pat. Deci, ca să te simți bine, ambele trebuie să fie de calitate și în ambele trebuie să fii confortabil.

Acum aș vrea să vă vorbesc despre pantofi – despre saltele poate cu altă ocazie. Nu există reguli absolute despre pantoful ideal, și mă tem să dau verdicte ca să nu mă contrazic peste un sezon sau două (acum 4 ani aș fi jurat că eu mă voi mai îmbraca în jeans vreodată, iar azi…nu mai ies din ei). Regula mea personală, de la care nu mă abat în nici un sezon, este că pantofii trebuie să aibă două calități esențiale: să fie de calitate și să te simți bine în ei. În plus, postura corpului tău pornește de aici, de la bază.

Piciorul arată diferit în funcție de pantofii pe care îi porți, coloana vertebrală se așază în funcție de pantofi, deci felul în care arăți depinde fantastic de mult de ceea ce porți în picioare. Chiar și stylingul ținutei tale poate să pornească de la pantofi. Gândește-te doar cât de diferit arată o ținută formată dintr-un tricou uni și o pereche de jeans dacă o porți cu flats, tocuri sau sneakers. Iar dacă aceeași ținută o asortezi cu o pereche de pantofi albi, de exemplu, acest lucru poate să spună chiar mai mult despre tine – și anume faptul că ești la modă, că ești stylish (sigur, dacă nimerești și forma potrivită, fiindcă nu doar culoarea este importantă).

De altfel, asta este și noua mea obsesie: pantofii albi. Fie că sunt cu tocul mic sau mare (după ani de zile am început să port din nou tocuri; deocamdată m-am oprit la 5 cm, dar mai mult ca sigur îi voi înalța cât de curand), mai acoperiți sau mai decupați, cred că pantofii albi transformă în acest sezon orice ținută într-una trendy.

Am găsit pe Answear câteva perechi care-mi plac și am vrut să vi le arăt și vouă.

Pantofi albi Tamaris

Pantofi albi Badura

Pantofi albi Answear – Pumps Lily Rose

Pantofi albi Answear – Pumps Lily Shoes

 

 

Citește alte articole