Citește în 2 min 06 Sep 2018

Septembrie sau totul despre euforia tendințelor cu Maurice Munteanu

Autor: Maurice Munteanu
Timp de citire 2 min

Nu cred că mai este un secret pentru nimeni ce înseamnă lunile martie & septembrie pentru profesia de stilist – în aceste perioade se instalează un fel de cartier general al tendințelor, traduse prin recomandări, pictoriale, liste de elemente și accesorii esențiale în sezon etc.

Or, ce poate fi mai înțelept din partea decât să identific pe site-ul www.answear.ro câteva produse care se încadrează perfect în tabloul general al tendințelor de sezon?

Voi începe cu o jachetă pe care o sigur o cunoașteți, cu care sunteți familiare, din simplul motiv că ați purtat-o în perioada liceului. Cele mai tinere, care acum sunt la liceu, o vor recunoaște și ele – au văzut-o deja în imagini care promovează moda street style. Este vorba despre jacheta lungă din denim, cu căptușeală din blană ecologică, un hit aclamaților ani ’90.

Pentru a rămâne în același registru, voi continua cu parka roșie, de inspirație sport, dintr-un material tehnologic, impermeabil. Nu trebuie să vă gândiți la ea ca la un element dedicat exclusiv unor activități în aer liber – purtați-o, de exemplu, cu o rochie feminină, midi, cu imprimeu floral, și cizme cu vârf rotund și toc înalt, gros, în spiritul anilor ’70, pentru un styling eclectic.

Rochia-tub revine în forță și, contrar așteptărilor generale, poate fi purtată inclusiv de persoane care nu au o siluetă filiformă. Folosiți-o ca pe o bază și apelați la efectul de layering – adăugați un cardigan lung, larg din jerse și o jachetă biker, scurtă.

Sacoul masculin supradimensionat reprezintă genul acela de piesă care te va scoate întotdeauna din încurcătură – arată bine în orice context – ziua, cu o pereche de jeanși, seara, peste o rochie din lurex sau alături de pantaloni impecabili cu talia înaltă și pense.

Ciocatele interpretate – de fapt, niște botine cu toc mediu și vârf rotunjit, atât de iubite de parizience – cel mai bine se regăsesc într-un styling alternativ, alături de o rochie fluidă din catifea, midi, și un blazer de inspirație masculină.

 

Spor la cumpărături!

 

 

 

Citește alte articole