Citește în 4 min 11 Oct 2017

Dress code: Cocktail! Inspiră-te in alegerea tinutei potrivite

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 4 min

cocktail dress-code

Cocktailurile sunt o ocazie specială pentru a-ți etala cele mai elegante ținute și a fura privirile celor din jur.

De multe ori, la primirea invitației la o petrecere de gen cocktail, atât fetele, cât și băieții își pun o serie de întrebări, printre care cele mai des întâlnite sunt: Eu cu ce mă îmbrac? Care este cea mai confortabilă încălțăminte pe care o pot purta?

Cu o multitudine de opțiuni la îndemână, ce trebuie să știi este că dress code-ul pentru un cocktail este destul de restrictiv. Dacă în alte ocazii poți să alegi și o ținută mai casual, sau smart casual, la un cocktail trebuie să alegi o ținută elegantă. Așadar, venim în întâmpinarea ta cu o serie de propuneri atât pentru rochii de seară pentru doamne, cât cu pantofi pentru domni. Să începem, așadar, cu recomandările pentru doamne.

Dress code-ul unei petreceri de tip cocktail înseamnă eleganță, stil și bun gust. Se știe dintotdeauna că simpla rochie neagră însumează aceste caracteristici, așa că am pus-o și noi prima pe lista sugestiilor.Pentru cele dintre voi care nu vreți să adoptați o ținută all black, mergem în polul opus, optând pentru rochii nude sau chiar albe. Chiar dacă poate la început poți fi sceptică la ideea de a purta o rochie albă – care de obicei este purtată de mirese -, să știi că o rochie deschisă la un cocktail te va ajuta să ieși din anonimat. Iar dacă faci parte din seria doamnelor care preferă un strop de culoare la îmbrăcăminte, o rochie vișinie sau roșie este soluția salvatoare. Aceste două culori sunt puternice, așa că nu trebuie să te miri dacă la intrarea într-o încăpere toți ochii se vor îndrepta asupra ta.

dress code negrudress code nudedress code albdress code visiniu

Cât încă soarele ne dezmiardă cu razele lui, iar ziua este încă lungă, cum ar fi să asortezi vremii o rochie într-o culoare solară, cum ar fi galben sau auriu? Cu siguranță aceste culori vor aduce zâmbetul pe buzele celor din jur, amintindu-le de vară și zile însorite.

Oricare ar fi alegerea ta în materie de culoare, nu uita că la rochiile elegante accesoriile trebuie să fie minimaliste. Alege ceva simplu, dar totuși de efect, la fel ca și rochia pe care o vei purta.

Dacă sugestiile noastre te-au pus pe gânduri, trebuie să știi că la noi găsești peste 400 de modele de rochii elegante, numai bune de scos în lume cu ocazii speciale!

După cum spuneam și la începutul articolului, nu uităm nici de domni cu recomandările noastre, însă de această dată vorbim despre pantofi. După o zi de muncă, uneori un cocktail party este ceea ce avem nevoie pentru relaxare. Dar ce facem dacă am stat toată ziua în picioare sau, dimpotrivă, mare parte a timpului jos. Trebuie să găsim o soluție care să ne ajute să rezistăm încă o perioadă de timp, până ajungem acasă la relaxare totală. Atunci ne gândim la ce ne-ar putea ajuta să facem acest timp să treacă într-un mod mai confortabil: o pereche de pantofi sunt soluția perfectă.

pantofi negrii pantofi maro pantofi negrii pantofi albastrii

Când vine vorba de pantofi, recomandarea noastră este ca aceștia să fie din piele sau piele întoarsă. De ce? Pentru că aceasta ajută piciorul să respire și este și cel mai comod material în materie de pantofi, lucru care vă va ajuta să rezistați în picioare pentru câteva ore.

Mare atenție însă la culoarea pe care o alegi: dacă ești genul îndrăzneț, poți alege albastru. Maroul este o culoare care tot mai des întâlnită în materie de pantofi, iar dacă ești genul clasic, care nu vrea neapărat să riște, alege negrul. Nu uita însă că orice culoare ai alege, aceasta trebuie să se asorteze și cu restul ținutei și, de ce nu, cu ținuta partenerei. La noi găsești peste 40 de modele de pantofi comozi și de calitate din care să alegi după bunul plac.

Sperăm că ținutele noastre te-au inspirat, iar pentru următorul cocktail party vom fi prima ta alegere!

Citește alte articole