Citește în 5 min 12 Dec 2021

Filme de văzut în vacanța de Crăciun

Autor: Georgiana
Timp de citire 5 min

Crăciunul este perioada în care ne bucurăm de timpul petrecut în familie și cu prietenii. Ne strângem cu toții la masă, povestim și ne distrăm, dar seara știm că simți acea dorință de a sta în liniște acasă, pe canapea, cu popcorn și un film de Crăciun, ca să menții atmosfera de sărbătoare. Hai să vedem căror filme merită să dai play în zilele libere ce urmează:

Trebuie să recunoaștem că filmele cu tematică de Crăciun sunt foarte rar premiate, ceea ce nu înseamnă însă că nu sunt apreciate de spectatori. În ultimele decenii s-au creat o mulțime de comedii foarte bune de Crăciun ce au ajuns să fie cunoscute în toată lumea. Iată mai jos o selecție de producții de Crăciun, tocmai bune de urmărit în luna decembrie:

Desene animate de Crăciun

Oferta de desene animate în cinematografe este în continuă creștere, dar nu orice basm devine un must-see. Cu toate acestea, atunci când un desen animat cucerește atât spectatorii mici, cât și adulții, producătorii au tendința de a lansa mai multe părți . Așa au fost create producțiile Shrek și Frozen, de exemplu. Prin acțiunea filmelor, găsești presărate scene de Crăciun, iar emoțiile pe care aceste desene animate ți le vor trezi sunt în ton cu sărbătorile de iarnă.

Klaus

Klaus este un desen animat cu tematică de Crăciun și merge vizionat împreună cu toată familia, de la cel mai mic la cel mai mare. În desenul animat este povestea unui băiat Jasper care termină școala de poștaș cu note foarte mici. El a fost trimis la un oficiu poștal din Smeerensburg, într-un orășel friguros și îndepărtat, cu locuitori nu tocmai simpatici. Când Jasper decide să renunțe la slujba de poștaș, îl întâlnește pe Alvie, un profesor local, și pe Klaus – un tâmplar de jucării neobișnuit. Din acel moment, viața în oraș s-a schimbat. Locuitorii încep să-și zâmbească unul altuia și să se sprijine reciproc. Ei spun povești magice și încep să sărbătorească Crăciunul.

Holiday In The Wild

În Europa, Crăciunul este asociat cu brazii acoperiți cu zăpadă. Într-adevăr, Crăciunul este astfel reprezentat în multe părți ale lumii, dar nu peste tot. „Holiday in the Wild” este o minunată comedie romantică de Crăciun. Poveste începe când fiul iubit al lui Kate pleacă la facultate. Kate decide să-și folosească timpul liber și organizează o a doua lună de miere pentru ea și soțul ei. Din păcate, soțul ei are planuri complet diferite și, în loc să se bucure împreună de o nouă aventură, aceștia se despart. Kate, simțindu-se pierdută, decide să călătorească singură în Zambia. În timpul unei excursii în Safari, Kate ajunge să îl ajute pe ghid să salveze un pui de elefant. Împreună, au grijă de puiul de elefant în sanctuarul elefanților. Şederea ei în Africa este considerabil prelungită. Kate decide să petreacă Crăciunul în Zambia. O nouă iubire apare la orizont. Kate trebuie să ia o decizie dacă să meargă acasă sau să lase aventura africană să continue.

A wish for Christmas

Perioada sărbătorilor este asociată cu împlinirea dorințelor. Persoana care le îndeplinește cel mai mult este, desigur, Moș Crăciun. Filmul „A wish for Christmas” spune povestea unei angajate care, din păcate, este o persoană foarte supusă și timidă. Când ideile ei pentru o inițiativă de Crăciun sunt furate de șeful Dirk Tyson și puse în aplicare fără a i se recunoaște meritele, Sara suferă foarte mult. La un moment dat, protagonista îl întâlnește pe Moș Crăciun și își pune o dorință: aceea de a fi mai curajoasă. Moș Crăciun îi îndeplinește dorința și îi dă puterea de a lupta pentru ea însăși. Totuși, Sara trebuie să se grăbească, pentru că dorința ei de Crăciun durează doar 48 de ore.

The Christmas Chronicles

Fiecare copil visează să-l prindă pe Moș Crăciun în flagrant. „The Christmas Chronicles” este o poveste despre ce se poate întâmpla atunci când copiii descoperă secretul lui Moș Crăciun. Kate și Teddy Pierce au un plan pentru a-l înregistra pe Moș Crăciun. După ce l-au zărit, copiii se strecoară în sania lui și pleacă într-o călătorie ieșită din comun alături de Moș Crăciun. La un moment dat intervine un nefericit accident care pune în pericol menținerea tradiției de Crăciun. Protagoniștii nu se lasă, chiar și atunci când sania lui Moș Crăciun este avariată. Kate și Teddy merg la muncă cu Moș Crăciun pentru a salva tradiția.

The Polar Express

Acest film ilustrează povestea unui copil care își pierde încrederea în Moș Crăciun. De data aceasta, o călătorie extraordinară într-un tren special contribuie la recâștigarea încrederii în sărbători. Pe lângă personajul principal, în tren sunt și alți trei copii și un dirijor neobișnuit. În timpul călătoriei, tinerii au parte de multe aventuri, fiecare dintre acestea ducând la concluzia că Moș Crăciun chiar există.

A Christmas Prince

Sărbătorile sunt cel mai bun moment pentru comediile romantice. ”A Christmas Prince” este o poveste de dragoste a unei jurnaliste aflate la început de drum, Amber, și a unui prinț. Jobul ei este să găsească materiale senzaționale despre moștenitorul tronului, Prințul Richard. Cel mai sigur mod de a obține informații interesante pare să fie să lucrezi la palat. Amber devine guvernanta Prințesei Emily. De aici, Amber se încurcă în intrigile familiei regale. În plus, ea se îndrăgostește de prinț, ceea ce nu ajută deloc la munca ei sub acoperire. Care va fi soarta ei? Își va îndeplini misiunea? Sau poate soarta are planuri complet diferite pentru ea?

Holidate

Nu este un film de Crăciun obișnuit, de urmărit cu toată familia, însă acțiunea se învârte în jurul sărbătorilor. Filmul spune povestea oamenilor care nu-și găsesc partenerul pentru a petrece sărbătorile împreună. Protagonista lucrează de acasă și tocmai a încheiat o relație. La aproape 30 de ani, întreaga familie își face griji pentru ea pentru că nu își găsește un soț. Pe de altă parte, actorul principal este îngrozit cum femeile cu care se întâlnește adesea sunt atât de dornice de căsătorie încât sar etape, nu mai știu să se distreze și tot ceea ce își doresc este să se căsătorească și să facă copii. Cei doi ajung să devină ”holidates”, adică să meargă împreună la sărbători de tot felul tocmai ca să nu mai existe presiunea că ”nu se poate să fii singur de sărbători”, dar fără a avea alte obligații. Cu timpul, vor ajunge la concluzia că se înțeleg foarte bine, și nu doar de sărbători.

Citește alte articole