4 Idei pentru ambalarea cadourilor de Crăciun

Georgiana
|
04 December 2021
|
Timp de citire 4 min
Timp de citire 4 min

În decembrie ne pregătim de Crăciun și de…Ambalarea cadourilor. Înarmează-te cu o foarfecă, hârtie de împachetat și panglici colorate și hai să trecem la treabă!

Ambalajul clasic de cadou

Cea mai populară metodă de a ambala un cadou este îmbrăcarea cutiei în hârtie colorată cu desen special de Crăciun, iar apoi cu adăugarea unei panglici ce formează o fundiță. Acest mod de a ambala cadourile este cel clasic și va arăta întotdeauna foarte frumos. Tot ce ai de făcut este să găsești un model cât mai frumos de hârtie pentru împachetat. Pe lângă model, încearcă să găsești o hârtie care nu se șifonează/rupe la cea mai mică mișcare. În cazul panglicilor și a fundițelor, alege mai degrabă unele din material textil în loc de cele din plastic/folie. Acestea vor adăuga o idee de ”premium” cadoului pe care urmează să îl pui sub brad și va arăta exact ca în poveștile din cărțile pentru copii. Panglica/funda trebuie să fie într-o paletă de culori care să se potrivească cu cea de pe hârtia de împachetat. Combinațiile de culori care se potrivesc foarte bine sunt negru cu auriu sau alb cu argintiu, dar poți să mergi și pe variantele de roșu sau bleumarin în combinație cu auriu.

Detalii care vor scoate în evidență cadoul tău

O fundă frumoasă nu este îndeajuns pentru tine, vrei ceva mai mult? Poți să adaugi mai multe detalii decorative, dar încearcă să nu încarci, totuși, prea mult. Pe lângă fundă sau în locul ei poți adăuga elemente decorative precum fulgi de nea din hârtie, un con de brad sau o crenguță, un bețișor de scorțișoară, felii de portocale uscate sau un bastonaș dulce. O alta variantă ar putea fi să lipești litere decupate pe cutie și să formezi un slogan amuzant sau emoționant pe cutie, astfel încât cel care primește cadoul să se bucure de un mesaj frumos. Dacă vrei să oferi cadou și o bijuterie pe lângă ceea ce se află în cutie, poți folosi bijuteria pe post de element decorativ: de exemplu, dacă oferi un  inel, poți trece o panglică prin el, iar inelul va fi în loc de fundiță.

Cadoul prietenos cu natura

Dacă nu vrei să cumperi panglici, hârtie colorată și alte lucruri de genul acesta pentru că acestea vor fi oricum aruncate după ce cadoul este oferit? Folosește atunci ceea ce ai la îndemână pentru a crea un ambalaj cu zero deșeuri! Tot ce ai nevoie este o hârtie de împachetat de orice culoare, orice ai prin casă, o sfoară sau o bucată de material din dantelă sau bumbac și o crenguță de brad. Poți obține astfel un ambalaj frumos, minimalist, prietenos cu natura. Poți adăuga elemente decorative naturale din cele menționate mai devreme, cum ar fi felii uscate de lămâie și portocală, flori, o crenguță de vâsc sau un con de brad. În loc de hârtie de ambalat poți folosi și ziare vechi, datorită cărora cadoul tău va căpăta un farmec retro. Pune-ți creativitatea la treabă și folosește-te de ceea ce ai prin casă pentru a obține un cadou special și nepoluant.

Împachetarea artistică a cadourilor

Creativitatea ta este nelimitată, așa că dacă ești în căutarea unei activități pentru serile de decembrie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi, încearcă să-ți împachetezi cadoul într-un mod artistic. Iată mai jos câteva idei de ambalare artistică  cadourilor de Crăciun:

Ambalaj cu Origami

Îți amintești din copilărie că ai făcut diverse forme din hârtie? Tehnica Origami se aplică și în lumea ambalajelor de cadouri. Tot ce ai nevoie sunt câteva coli de hârtie, multă precizie și puțină răbdare. Veți câștiga experiență cu fiecare nou cadou împachetat. Mai jos vei găsi o modalitate simplă, dar eficientă de a împacheta un cadou cu o fundă geometrică:

Metoda ”Evantai”

Tot ce ai nevoie este un sul de hârtie de împachetat și puțină bandă dublă-adezivă. Metoda ”evantai” este foarte de efect și se face super ușor! Iată mai jos instrucțiunile:

Cadoul cu sigiliu

Poți obține un cadou de efect mai ales pentru cei care iubesc poveștile cu regi și regine. După împachetarea cadoului sub forma unei scrisori, adaugă un sigiliu făcut din ceară. Iată mai jos cum poți face acest lucru:

Ambalajul din textil

Dacă vrei ceva special, ambalează cadoul în material textil în loc de hârtie de cadou. Furoshiki este un fel de eșarfă japoneză folosită de sute de ani pentru ambalarea obiectelor. Ai nevoie doar de o bucată de material de dimensiunea cadoului pe care vrei să îl pregătești. Poți folosi o eșarfă, iar aceasta poate face parte din cadou în același timp 😊. Iată mai jos cum se face: