Citește în 4 min 12 Oct 2023

Gecile din piele ecologică – cum să le combini și cum să le îngrijești?

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Gecile ramones nu sunt singurele articole vestimentare ce se pot realiza din înlocuitori ai pielii naturale. Există, de asemenea, pantaloni din piele ecologică, bluze, chiar și rochii. Pielea ecologică are mai multe avantaje, principalul fiind prețul accesibil. Cum să porți o geacă din piele ecologică? Cum să o îngrijești astfel încât să-i prelungești durata de viață? Citește articolul și hai să aflăm împreună.

Stilizarea unui geci din piele ecologică

Acest articol vestimentar poate fi purtat tot timpul anului. Nu este obligatoriu ca acesta să reprezinte ultimul layer într-un outfit, adică să fie o haină de exterior, ci poate fi purtat ca și blaizer sau bluză. Este esențial să ai cel puțin o geacă ramones în garderobă întrucât le poți purta în foarte multe combinații și cu foarte multe ocazii. Modelele confecționate din piele ecologică sunt la fel de versatile precum cele din piele naturală, diferența principală fiind cea a prețului. Modelul biker cu croială masculină este de asemenea un must-have în garderoba ta. Aceste două modele nu vor ieși niciodată din tendințe, sunt articole clasice, menționate în fiecare sezon de marile case de modă.

O jachetă din piele ecologică este mai puțin scumpă decât una din piele naturală. Materialul se simte mult mai moale pe corp, iar țesătura prezintă mult mai multă flexibilitate. Un alt avantaj este paleta mult mai largă de culori, acestea fiind disponibile în nuanțe mult mai diverse decât modelele din piele naturală. Gecile din piele ecologică se potrivesc cel mai bine cu denimul, materialele împletite sau fluide. Dacă ne gândim la stilurile adoptate, geaca ramones se potrivește cel mai bine cu stilul rock, boho, casual-sport, dar nu numai. Geaca ramones poate fi purtată în numeroase combinații, atât zi cu zi, cât și la ocazii speciale. Combină cu încredere stilurile și materialele după cum dorești deoarece pielea ecologică îți oferă posibilități nelimitate.

Geacă din piele ecologică cu căptușeală călduroasă

Geaca moto din piele ecologica vine într-o multitudine de croiuri, deși cele mai populare de ani  ramân cele cu fermoare diagonale și matlasate pe mânecă. Acestea sunt scurte de cele mai multe ori și prezintă numeroase detalii decorative, inclusiv o curea și buzunare. Există geci ce pot fi adaptate pentru sezonul rece. Variantele de iarnă au o căptușeală detașabilă din lână ce nu doar că ține foarte bine de cald, ci se văd și foarte bine în combinație cu pielea ecologică. Căptușeala poate fi de aceeași culoare cu geaca sau o culoare contrastantă.

Jachetele din piele ecologică cu căptușeală din lână își au locul atât în ​​garderoba femeilor, cât și în cea a bărbaților. Acest obiect vestimentar arată cel mai bine cu blugi sau cu pantaloni chino. Geaca moto cu căptușeală din lână este un clasic al sezonului rece și se potrivesc de minune cu puloverele pe gât, cardiganele și chiar hanoracele sport. Acest tip de îmbrăcăminte poate fi folosit pentru layering. Îmbrăcămintea de dedesubt poate fi lăsată deschisă pentru un aspect mai nonșalant. De reținut este faptul că această combinație funcționează cel mai bine pentru persoanele înalte. O geacă pentru o persoană scundă ar trebui să ajungă până la talie, sau cel mult până la șolduri, pentru a menține silueta bine proporționată. Optarea pentru un aspect monocrom este un truc încercat și testat pentru a câștiga optic câțiva centimetri în înălțime.

Întreținerea gecilor din piele ecologică

Nu doar piesele vestimentare din piele natural necesită o îngrijire specială. Pentru întreținere, precum și pentru curățarea pielei ecologice, utilizează produse care sunt concepute pentru tipul respective de material. Citește întotdeauna cu atenție recomandările producătorului pentru a nu deteriora geaca. Există, într-adevăr, câteva reguli universale pentru îngrijirea articolelor din piele ecologică. Aplică întotdeauna un spray impermeabilizant pentru a proteja îmbrăcămintea înainte de a o purta pentru prima dată.

Ce ar trebui să faci dacă ai pătat geaca? Uneori sunt suficiente metodele de acasă precum ștergerea cu o cârpă umedă sau șervețele umede. Înmuierea, uscarea cu aer cald și folosirea detergenților agresivi vor face mai mult rău decât bine în acest caz, deci nu este o soluție să apelezi la aceste metode.

O geacă din piele ecologică ar trebui să dispună de un loc aerisit în garderobă, așa că este o idee bună să păstrezi un spațiu între umerașe. În plus, aerisește-ți îmbrăcămintea exterioară din când în când. Un alt lucru important este să o protejezi de lumina directă a soarelui, care poate provoca decolorări inestetice și crăpături.

Pielea ecologică nu se bagă niciodată la mașina de spălat! Vrei să-i prelungești viața? Aplică pe  țesătură un tratament special după fiecare sezon și îndepărtează întotdeauna orice murdărie în mod continuu. Este o metodă simplă, dar foarte eficientă. Îți garantăm că îngrijirea corespunzătoare va prelungi „viața” jachetei preferate din piele ecologică!

 

 

Citește alte articole