Citește în 4 min 19 Oct 2023

Puma: latura sportivă a modei

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

De zeci de ani, Puma sprijină sportivii în cele mai importante provocări. În același timp, brandul creează un stil vestimentar effortless pentru cei care doresc pur și simplu să se simtă confortabil în viața de zi cu zi. Îmbrăcămintea creată de Puma a revoluționat fără îndoială lumea sportului și a modei casual. În cele mai recente colecții, brandul revine la formele clasice care l-au consacrat, combinându-le cu designul modern.

 

Istoria brandului Puma

Puma este un brand foarte cunoscut pasionaților de sport și nu numai. De-a lungul anilor, marca s-a impus ca un gigant în industria de încălțăminte și îmbrăcăminte sportive. Istoria Puma începe în 1948. Frații Rudolf și Adolf Dassler au deținut Gebrüder Dassler Schuhfabrik (traducerea din limba germană: Fabrica de Pantofi Dassler Brothers) timp de 24 de ani, aveau două fabrici cu zeci de angajați, aveau un success răsunător, iar încălțămintea pe care o produceau era purtată de cele mai mari vedete din lumea sportului. La un moment dat, viziunile lor pentru dezvoltarea mărcii au început să fie semnificativ diferite, de aceea decid să se despartă.

Rudolf Dassler lansează o nouă marcă numită Ruda – care este o combinație a primelor silabe ale prenumelui și numelui său. Mult mai târziu, numele Ruda evoluează în Puma. Rudolf știa foarte bine că cel mai bun mod de a promova produsele este să faci echipă cu sportivii de succes. Abordarea sa vizionară a strategiei de dezvoltare a imaginii de brand a permis mărcii Puma să devină un brand sportiv de top. Fotbaliști precum Maradona și Eusebio purtau creațiile mărcii, iar acestea sunt purtate și astăzi de nume mari din lumea sportului precum Boris Becker, Serena Williams sau Michael Schumacher.

În continuare Puma produce îmbrăcăminte dedicată echipelor sportive, sponsorizează cei mai buni sportivi ai lumii și co-creează colecții cu cei mai importanți artiști de pe mapamond. În moda sportivă, în schimb, se concentrează pe confort și design distinctiv.

O colecție inspirată din industria clasică auto

Pasionații de mașini cu siguranță nu au nevoie de prezentare la emblematicul Porsche 911 Turbo. Culorile îndrăznețe ale mașinii au inspirat Puma să creeze o colecție în colaborare cu producătorul auto. Colaborarea a rezultat în designuri elegante și de calitate superioară ce fac trimitere la forma retro a modelului Porsche 911.

În haine este ușor de observat inspirația directă din aspectul Porsche 911 – de la nuanța caracteristică a tapițeriei Lemon Chrome, până la designul întregii mașini. Referințele parcurg fiecare element al colecției: tricouri, hanorace, pantaloni și jachete. Îmbrăcămintea Puma este, prin urmare, partenerul perfect pentru o plimbare cu 911 Turbo.

 

Referințe la modelul clasic Porsche pot fi găsite și în cele două modele de pantofi sport care sunt o parte indispensabilă a colecției. Primul model, pantofii Retro, prezintă o formă clasică subțire din piele de căprioară vopsită în albastru deschis, inspirată de Porsche 911 S 2.5 din 1972. Cel de-al doilea model, Heritage Sneaker, a fost inspirat din Porsche 911 S/T modern. Pantofii din piele au o nuanță gri – precum caroseria unei mașini sport. Căptușeala, pe de altă parte, este de culoare maro-coniac, amintind de interiorul vehiculului.

Pentru cei care caută noi provocări în fiecare zi

Colecțiile Puma au atât o parte sportivă, cât și una fashion. Brandul susține că granițele dintre ținuta de sport și garderoba de zi cu zi devin din ce în ce mai neclare. Pentru noile sale modele, pariază așadar pe stilul athleisure, care este în prezent una dintre tendințele de vârf. Moda athleisure propusă de Puma pentru sezonul toamnă/iarnă este în nuanțe de bej, roz, albastru și alb. Contrastul cu aceste culori este asigurat de îmbrăcămintea negră și verde măsliniu.

 

Culorile versatile se potrivesc perfect cu croielile multifunctionale. Stilurile sportive Puma sunt realizate din bumbac de înaltă calitate și materiale tehnice care se adaptează formei corpului. În colecția de toamnă și iarnă, proporțiile joacă un rol imens. Puma susține că asocierea dintre jambiere strâmte și un hanorac supradimensionat este un pas grozav în modă. Iar pentru pantalonii de trening largi, cel mai bine este să alegi o bluză asortată. Indiferent de combinația pe care o alegeți, vă veți simți confortabil.

Citește alte articole