Citește în 3 min 04 Feb 2022

Iarna la munte – cele mai frumoase locuri surprinse de participanții concursului Winterspiration

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Bine ați venit în Winter Wonderland! Haideți să descoperim împreună unele dintre cele mai frumoase peisaje montane surprinse de participanții concursului Winterspiration. Inspirați-vă din fotografiile lor pentru următoarea excursie la munte fie doar și pentru o plimbare, nu neapărat pentru ski.

Iarna este superbă și inspirațională. Hai cu noi într-o excursie virtuală prin cele mai frumoase locuri din Carpații României, dar și alte parcuri naționale din Europa. Am selectat câteva dintre fotografiile noastre preferate înscrise în concursul #Winterspiration. Dacă vrei și tu să te înscrii, mai ai timp până pe 15 februarie!

Karkonosze – tărâmul de poveste din Polonia

Vizitatorii parcului național Karkonosze spun că nu te poți plictisi de acest loc niciodată. Mai mult, iarna se spune ca este cea mai frumoasă perioadă de vizitare, așa că merită să mergi în această zonă dacă iți este sete de priveliști înzăpezite, copaci acoperiți de plapuma de zăpadă și case fermecătoare ascunse undeva între vârfurile munților. Acești munți joși care fac parte din Munții Sudeți, își arată cea mai frumoasă față iarna și sunt, de asemenea, prietenoși cu drumețiile. Pentru iubitorii de drumeții, o atracție semnificativă va fi urcarea pe muntele Snowflake sau o drumeție mai lungă pe traseul Ridge. Karkonosze este apreciat și de fanii sporturilor de iarnă, schi și snowboarding.

Carpații României – pe urmele contelui Dracula

Cu siguranță este ea mai populară destinație de iarnă pentru noi, chiar dacă europenii vin mai rar aici, și preferă destinațiile din Austria, Italia, Franța, mai ales pentru cei care vor să schieze. Dar trebuie să recunoaștem că lanțul lung al Carpaților din România devine cel mai impresionant prin sălbăticia și diversitatea peisajelor în această perioadă a anului. Carpatii noștri atrag pasionatii de trekking si au multe de oferit – forme variate de relief, de la vaste pajisti montane pana la vârfuri aproape alpine, defileuri, pesteri de gheață și stânci impresionante. Cultura pastorală păstrată până în zilele noastre adaugă o notă feerică experienței, mai ales dacă întâlnim pe drum sate cu case din  lemn în care s-ar părea că timpul s-a oprit. Iar dacă nu ai în minte doar munți, ci și castele și cetățile României, nu uita să vizitezi zona Transilvaniei.

Citește alte articole